Ingatlan

Luxusingatlanból sosem elég - Ismét bevásároltak Matolcsyék

Portfolio
Több mint 7 milliárd forintért vásároltak újabb ingatlanokat a jegybanki alapítványok - értesült az RTL Klub Házon kívül című műsora. A főleg az unortodox közgazdasági tanok népszerűsítésére létrehozott Pallas Athéné Alapítványok két budapesti ingatlant vettek meg, valamint egy kecskeméti hotelt, ahol a diákok rekreációjáról is gondoskodni akarnak.
Az egyik épület Budán, a Várkert Bazár szomszédságában található, mely mostantól a Pallas Athéné Alapítványok geopolitikai doktori képzésének ad majd helyet. A Döbrentei utca 2. szám alatt lévő ingatlan vételára 2,1 milliárd forint volt.



A másik fővárosi ingatlan a Vörösmarty téren található Kasselik-ház, melynek megvásárlására, hasznosítására és üzemeltetésére korábban 7,2 milliárd forintos alaptőkével alapított céget négy, az MNB által létrehozott alapítvány. Az egykori Luxus Áruházba a doktori program finanszírozása miatt vásárolták be magukat, az első két emelet vételára 4,9 milliárd forint volt. A megszerzett üzlethelyiségeket ki akarják adni, a bérleti díjból pedig a képzések költségét fedeznék. Az első emelet és a földszint jelenlegi bérlői spanyol ruházati márkák, míg a második emelet - ahol korábban áruház működött - egyelőre üres.

Luxusingatlanból sosem elég - Ismét bevásároltak Matolcsyék
A harmadik ingatlant a Kecskeméti Főiskola pénzügyi karának létrehozására szakosodott alapítvány vásárolta meg 175 millió forintért. Az egykori Hotel Sauna épületében könyvtárat és kollégiumot alakítanak ki, valamint a diákok részére rekreációs lehetőséget biztosító helyiségeket.



A Matolcsy György vezette jegybank épülő ingatlanbirodalma így immár tizenkét nagy értékű tételt tartalmaz a Budapest-Kecskemét-Tiszaroff aranyháromszögben, kórházépülettől kastélyszállón át luxusirodaházig. Az alábbi interaktív térképen gyűjtöttük össze az elmúlt két évben megvásárolt ingatlanokat, feltüntetve azok vásárlási értékét is.



A vásárlásoknak egyelőre biztosan nincs vége. Az MNB a hazai közgazdasági képzés előmozdítására öt Pallas Athéné alapítványt hozott létre, melyek első körben 160 milliárd forintot költhetnek. Ezen felül pedig 90 milliárd forint értékben ingatlanvásárlási és -felújítási programot is indítottak. Ebből 50 milliárdot vételre, 40 milliárdot pedig felújításra költenek.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Építkezés Építőipar