Üzlet

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról

Hámor Iván
Az Audi új termelési struktúrájának megfelelően az elkövetkező években újabb modell gyártása kerül a győri gyárba. A Q3 - vagy inkább valamilyen utóda - fog a Rába és Duna parti városban készülni, ahol jelenleg a TT és az A3 több változata is készül.
Az Audi évekre előre "megmutatja", hogyan képzeli a jövő autóit, legalábbis a formájukat tekintve. Még 2014-ben jelent meg a TT offroad concept, amit akár a mostani Q3 utódának is lehetne tekinteni. Ugyanúgy az MQB platformra épül, mint minden Győrben gyártott Audi, tehát a gyártása sem igényel a kapacitásbővítésen túl jelentős beruházásokat sem a gyár, sem a beszállítók részéről.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
A koncepció modellt - elméletileg - egy 408 lóerő összteljesítményű plug-in hibrid rendszer hajtotta két villanymotorral, 2,0 literes TSI erőforrással és mindössze 1,9 literes benzinfogyasztással. Hogy a valóság ezzel szemben mi lesz, azt még csak találgatni lehet. Nem kizárt, hogy ebbe az új győri modellbe már a VW konszern új, 1,5 literes belső égésű motorjai, valamint kivitelektől függően villanymotorok is kerülnek. A technológia már most is adott az Audi A3 e-tron, illetve a VW e-Golf és Golf GTE révén.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
Győrben jelentős K+F tevékenységet is végez az Audi, ami kiterjed a földgáz (CNG) hajtóanyaggal működő hajtásrendszerekre is, tehát ezek eredménye is bekerülhetne az új modellbe. Egy CNG-t égető belső égésű motorral és villanymotorral egyaránt meghajtott autó minden mai társánál alacsonyabb valós, és a teljes működési ciklusára - nem csak az első 100 km-re - érvényes károsanyag kibocsátás mellett tudna akár 1 000 km-nél is nagyobb hatótávolságot elérni.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
Az Audi a TT offroad mellett a TT Sportback - 5-ajtós - változatát is bemutatta 2014-ben. Mivel mechanikailag ez a modell is nagyon közel áll akár az offroad, akár többi TT kivitelhez, a gyártása minimális ráfordítással kivitelezhetővé válik.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
Jelenleg a 130 ezret is meghaladja a győri Audi autógyártó kapacitása, de a martorelli üzem 100 ezres volumenét csak jelentős fejlesztéssel lesz képes teljes egészében átvenni. A fejlesztés azt is jelentheti, hogy még újabb - de alapvetően az MQB platformra, vagy utódjára épülő - modellek is készülhetnek a győri gyárban.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról


Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
esg jelentés, esg, fenntarthatósági jelentés