Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

UBM árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
UBM ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
UBM kötéslista
Idő Ár Darab Érték
UBM statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 34370.365
Nyitó ár:
Előző záró ár: 1450
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 1440.2369027745
360 napos átlagár: 1444.4904011992
Napi minimum:
Napi maximum:
Éves minimum: 1270 2023-08-18
Éves maximum: 1480 2023-04-20
Történelmi minimum: 1050 2021-11-08
Történelmi maximum: 1480 2023-04-20
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: -1.3605442176871%
Árfolyamváltozás 6 hó: -0.68493150684932%
Árfolyamváltozás 12 hó: 7.4074074074074%
Adatlap
UBM
Rating
Értékpapír megnevezése UBM Holding share
Értékpapír kibocsátója UBM Holding Public Company Limited by Shares
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000207543
Kijelzés módja (Ticker) UBM
Értékpapír névértéke 5 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 23 703 700
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 2017-03-03
Első Kereskedési Nap 2017-03-03
Tőzsdei kategória Standard
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 100
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az UBM árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Visszajelzés

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

UBM hírek

A magyar élelmiszeripar útja: növekedj, nagyra, bátran!

Hatékonyságjavítás, integrált termelés, folyamatos fejlesztések, digitalizáció, robotizáció, exportképesség - ezen az úton kellene haladnia a magyar élelmiszeriparnak, amennyiben újabb sikersztorikat akar kitermelni. Így lehet összefoglalni az Agrárszektor 2023 Konferencia élelmiszeriparral foglalkozó szekciójának főbb üzeneteit. Előadás és kerekasztal-beszélgetés keretében fejtették ki gondolataikat a legnagyobb piaci szereplők.

Már látszik, mik lesznek az új célországok a magyar agrárexport számára

Csak a „kitörés” segíthet, azaz a cégek előre menekülése a hozzáadott érték növelése, a fejlesztések irányába.  El kell érni az EU versenytársak termelési volumenét és minőség szintjét a magyar mezőgazdaságban - mondta a Portfolio-nak Varga Ákos, az UBM Csoport igazgatósági elnöke. A takarmánygyártó, gabona- és fehérjenövény kereskedő cégcsoport vezetője szerint sok magyar élelmiszertermelő versenyképes nemzetközileg is, és sok igényes piacon már nincs „idegenkedés” a magyar termékektől, sőt kifejezetten keresik azokat.

UBM: új fiúk vagyunk még az utcában, célunk a tőzsdei jelenlét megerősítése

Erősítene a tőzsdén az UBM, a tőzsdén jegyzett agrárcég célja, hogy 1,8 millió részvény értékesítésével szélesebb kör számára is lehetőséget biztosítson arra, hogy részesedjen a hazai mezőgazdaság hosszú távú sikereiből, mondta el a Portfolio-nak Janositz Balázs, az UBM vezérigazgató-helyettese, aki arról is beszélt, hogy reális esélyt látnak a BUX indexbe kerülésre is, cél a napi több millió forintos tőzsdei forgalom elérése.

Teljesült Orbán Viktor álma

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása, amelyben három témát dolgoztunk fel. Az első részben a friss inflációs adatról volt szó. Az áremelkedés már októberben 10 százalék alatt volt, vagyis elértük a kormány által is sokat hangoztatott egyszámjegyű inflációt. Vendégünk volt Beke Károly, a Portfolio makrogazdasági elemzője. A második részben az UBM, a magyar tőzsde agráróriásának változóban lévő tőkepiaci stratégiájáról beszélgettünk Horváth Péterrel, az UBM Csoport vezérigazgatójával. A harmadik blokk témája a költségvetés volt, ugyanis az első 10 hónap hiányadatai alapján nagyon nehéz lesz tartani a célokat novemberben és decemberben. A témáról Csiki Gergelyt, a Portfolio lapigazgatóját, makroelemzőjét kérdeztük.

Nagy ugrásra készülnek a magyar tőzsdei cégek, itt vannak a tervek

A hozam mellett legalább olyan fontos egy jó sztori, amikor valaki egy tőzsdei befektetés mellett dönt. A magyar mid-capek közül többen is jelentős változásokra készülnek, elsősorban a likviditás növelése céljából. Kötvénykibocsátások, közkényhányad-emelés, jelentős beruházások - ezek témák kerültek szóba a Portfolio Investment Day rendezvény magyar sztorikra fókuszáló beszélgetésében.

Rekord eredmény és komoly célok az UBM csoportnál

Az UBM Holding mai közgyűlésén a részvényesek elfogadták a társaság éves beszámolóját: a mezőgazdasági cégcsoport rekordszintű árbevétellel és EBITDA-val zárta a 2022. július 1-től 2023. június 30-ig tartó üzleti évét. Az UBM csoport idén mutatta be a 2025/26-os üzleti évig felvázolt növekedési stratégiáját és üzleti tervét, amelynek célkitűzései között szerepel többek között, hogy 2026-ig megépítik Európa legmodernebb és legfenntarthatóbb sertéstelepét.

Csúcsmodern sertéstelep épül Magyarországon: évi akár 500 ezer hízósertés a cél

Folyamatos árcsökkentésben vannak az idei évben a takarmánygyártók, ugyanakkor további alapanyagár-változással már nem kalkulál a piac - mondta a Portfolio-nak Horváth Péter, a BÉT egyetlen klasszikus agrárcégének számító UBM Csoport vezérigazgatója. Hazánk vezető takarmánygyártója, valamint egyik legnagyobb takarmányalapanyag-kereskedő cégcsoportja az élőállat-tenyésztés területén is jelentős beruházásokat hajt végre, miután idén nyáron tulajdonrészt szerzett a Moldován András által alapított Mangal Ilona Sertéshizlalda Kft.-ben: 2026-ig megépítik Európa egyik legmodernebb és legfenntarthatóbban működő sertéstelepét. Ezzel együtt nemzetközi terjeszkedésük is folyamatos, növekedési rátájuk pedig eléri a 24 százalékot.

Megszólaltak a vállalati pénzügyesek: nehéz az idei év, ügyesnek kell lenni

Nagy kihívást jelent az alapanyag- és energiaárak alakulása, valamint a forint árfolyamingadozása a cégek számára, de ügyes pénzügyi intézkedésekkel jelentősen mérsékelni lehet a negatív hatásokat, mint ahogy a banki hitelkínálat szűkülése, a kamatok emelkedése is kezelhető – derült ki a Future of Finance 2023 konferencia vállalati pénzügyekről szóló szekciójában. A családi vagyonkezelés optimális kialakításáról Markus Schuller, az UBM Holding Nyrt. pénzügyeiről és ESG-kihívásairól pedig Janositz Balázs tartott előadást.

Szerdán lesz a vállalati pénzügyesek nagy találkozója, nehogy lemaradj!

Recesszió, magas hitelkamatok, száguldó működési költségek: hogy élik túl és hogy élik meg ezt a vállalatok Magyarországon? A legilletékesebbek, vagyis a pénzügyi és gazdasági vezetők szájából hallhatja a választ a közönség a Portfolio szeptember 20-ai, szerdai Future of Finance 2023 konferenciáján, amelyen külön szekciót szentelünk a credit management aktuális kérdéseinek is, sőt, a Magyarország legjobb CFO-jának járó díjat is átadjuk. Még nem késő regisztrálni!

Lakossági és vállalati pénzügyek – Milyen hiteleink lesznek 20 év múlva?

Miről fog szólni az életünk a pénzügyek területén 5, 10, 20 év múlva? Ezt járja körül Future of Finance 2023 konferenciánk a hitelezéstől a vagyonkezelésig, az életbiztosításoktól a vállalati pénzügyekig, az öngondoskodástól a jövő pénzéig. A pénzügyi szektor minden szegletéből várjuk a résztvevőket szeptember 20-án a fővárosi Marriott Hotelbe, hogy a napi teendőktől elszakadva, közösen álmodjuk meg pénzügyi jövőnket.

Tovább bővíti agrárportfólióját az UBM

Idén áprilisban jelentették be, hogy a részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén jelenlévő UBM Holding tovább bővíti agrárportfólióját, és a takarmánygyártáson és terménykereskedelmen túl az élőállat-tenyésztésben is megjelenik. Most azt jelentették be, hogy megkötötték az üzletrész-adásvételi szerződést. A tranzakcióban az UBM Holding tanácsadója a Concorde MB Partners volt.

Olaszországban terjeszkedik az UBM

Olaszországban folytatja terjeszkedését az UBM Holding Nyrt. A cégcsoport újonnan alapított, milánói székhelyű leányvállalata, az UBM Italy S.r.l. a tervek szerint a 2023/2024-es üzleti évben 100 ezer tonna, míg a 2024/2025-ös üzleti évben már 180 ezer tonna takarmánygyártáshoz szükséges kukoricával, búzával, szójababbal, árpával, továbbá napraforgó-, repce- és szójadarával kereskedik majd Olaszországban.

Romániában terjeszkedik Magyarország egyik legnagyobb agrárcége

Romániában folytatja terjeszkedését Magyarország legnagyobb takarmányalapanyag-kereskedője és piacvezető takarmánygyártója, az UBM Holding. A cégcsoport romániai leányvállalata, az UBM Agri Trade június 15-én egy összesen több mint 104 ezer négyzetméter alapterületű, 30-50 ezer tonna mezőgazdasági termény raktározására alkalmas telepet vásárolt Budești városában.

Megtörtént a részvényfelaprózás az UBM-nél

Az UBM Holding közgyűlése április 5-én a vállalat törzsrészvényeinek 1:20 arányú felosztásáról döntött, a részvényfelaprózás pedig mai értéknappal meg is történt. A részvényesek azért döntöttek a tranzakció mellett, mert a vállalat a következő egy évben jelentősen bővítené a tulajdonosi körébe tartozó intézményi és magánbefektetők körét.

Részvényfeldarabolás jöhet a magyar tőzsde takarmányos cégénél

Közel három évtizedes történetének legjobb félévét zárta a 2022/23-as üzleti év első hat hónapjában a hazai tőzsde takarmánygyártó vállalata, az UBM Csoport. A cég a továbbiakban is folytatni kívánja beruházásait és nemzetközi terjeszkedését, emellett a cégcsoport szeretné számottevően növelni a kisbefektetők arányát a tulajdonosi struktúrájában - olvasható az UBM közleményében.

Fontos bejelentések az UBM-től

Az UBM-től két tőzsdei bejelentés érkezett ma, az elsőben a vállalat részvényeinek likviditását növelő tőzsdei tranzakciókról, a másodikban egy keretszerződésről van szó.

Magyar agrármulti hódít külföldön: megszólal a pénzügyi háttérember

A hazai tulajdonú UBM Holding Nyrt. gazdasági igazgatója, Janositz Balázs vehette át az év legjobb pénzügyi-gazdasági vezetőjének járó CFO of the year 2022 díjat idei Future of Finance konferenciánkon. A több mint 200 milliárdos árbevétellel rendelkező, takarmánygyártással, illetve gabona- és fehérjenövény-kereskedelemmel foglalkozó cégcsoport üzleti eredményei mellett a kihívásokkal teli gazdasági környezetről és a kilátásokról is kérdeztük a pénzügyi szakembert.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Visszajelzés

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra