Gránit 2
Bank

Felveszik a fintech-tempót a magyar bankok: jön a kedvező devizaváltás

Portfolio
Egyre hatékonyabban veszik fel a versenyt a neobankokkal és fintechekkel a hazai pénzintézetek: a Gránit Bank például 550 ezer forintig kínál kedvező devizaváltást ügyfeleinek új szolgáltatásában, és kalkulációik szerint, kondícióik bizonyos tekintetben a Revolut ajánlatainál is jobbak.

 A cikk megjelenését a Gránit Bank támogatta.

Kibővítette digitális devizaszolgáltatásait a Gránit Bank, a mobilapplikációban kiemelten kedvező digitális árfolyamon lehet napközben devizát váltani díjak nélkül – tájékoztatta a pénzintézet a Portfolio-t. Az új szolgáltatáshoz újfajta ügyfélélmény is tartozik: könnyen átlátható grafikonokon követhető az árfolyam aktuális és múltbéli szintje, az appba épített kalkulátor pedig azonnal megmutatja az átváltás utáni összeget.

A Revolut és a Wise versenyébe léptek be

Mint megtudtuk, a Gránit ezzel párhuzamosan belépett a neobankok, fintechek által diktált versenybe is: új szolgáltatásában havi 550 ezer forint összegig lehet munkaidőben devizát váltani kedvező árfolyamon, átváltási díj felszámítása nélkül EUR, USD, CHF, és GBP devizanemű bankszámlákon.

A bank az ún. digitális árfolyamot – eltérően az általános piaci gyakorlattól –az aktuális devizapiaci középárfolyam alapján határozza meg, 5 percenként frissítve azt.

Munkaidőn kívüli és a limitösszeg túllépését követő devizaváltáskor a bank az aktuális számlakonverziós árfolyamon végzi a konverziót, mely szintén az egyik legkedvezőbb a hazai piacon, de átváltási díjat ekkor sem kell fizetnie az ügyfeleknek. Az ajánlat a bank minden lakossági ügyfele számára elérhető, nem csak a prémium vagy privátbanki ügyfeleknek.

A pénzintézet számításai szerint több szempontból is kedvezőbbek a kondícióik, mint a szegmensben piacvezető Revolutnak (1 millió forintig a devizaváltás marzsa és díja, számlavezetési/csomagdíj, első éves kártyadíj alapján):

· a Gránitnál a devizaváltás költsége munkaidőben (figyelembe véve az átváltáskor használt marzsot és az átváltás díját) mindig kedvezőbb, mint a Revolut Standard, függetlenül a havi váltás nagyságától

· ha beleszámítjuk a számlavezetési díjat/csomagdíjat/kártyadíjat is, akkor a Gránit ajánlata havi 1,6 millió forint váltásig kedvezőbb, mint a Revolut Plus

· Platinum ajánlatuk havi kb. 800 ezer forint váltásig kedvezőbb, mint a Revolut Premium

Forrás: Gránit Bank

Nem véletlen az időzítés

„Több élethelyzet is indokolta az új termék bevezetését” - mondta el a Portfolio-nak Jendrolovics Péter a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője. Egyrészt jön a téli külföldi utak szezonja, de emellett a (külföldi) webshopokban történő fizetési tranzakciók száma is várhatóan nőni fog, így azzal számolnak, hogy a kedvezményes középárfolyamon való devizaváltás széles lakossági kör számára lesz vonzó. A célcsoportot is elsősorban azok jelentik, akik akár utazás, akár online vásárlás miatt érintettek a devizában történő fizetésben".

Hozzátette, hogy egyfajta globális trend is kirajzolódik azzal kapcsolatban, hogy a bankok felveszik a versenyt a fintech-ekkel: „A Gránit Bank korábban számos más szolgáltatást is elsőként vezetett be a piacon a mobilbanki alkalmazásában, tehát a fejlesztések terén – mondhatjuk akár így is – fintech tempót diktál. Ezt a szolgáltatási palettát egészítette ki, tette teljessé egy kedvező deviza-értékajánlattal, amely tartalmazza az app-ban az azonnali díjmentes devizaváltást és a digitálisan igényelhető és azonnal használható EUR és USD alapú devizakártyát.

„A célunk, hogy az ügyfelek minden pénzügyi ügyletüket egy szolgáltatónál tudják intézni a lehető legkedvezőbb díjakkal” – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

A cikk megjelenését a Gránit Bank támogatta.

Címlapkép forrása: Portfolio

budapest-kelebia
tőzsde
zelenszkij-orban
gyemant-oroszorszag-ekszer-szankcio
nav nemzeti ado- es vamhivatal
grönland
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
otp bankfiók belső és külső képek, logó