Felveszik a fintech-tempót a magyar bankok: jön a kedvező devizaváltás
Bank

Felveszik a fintech-tempót a magyar bankok: jön a kedvező devizaváltás

Portfolio
Egyre hatékonyabban veszik fel a versenyt a neobankokkal és fintechekkel a hazai pénzintézetek: a Gránit Bank például 550 ezer forintig kínál kedvező devizaváltást ügyfeleinek új szolgáltatásában, és kalkulációik szerint, kondícióik bizonyos tekintetben a Revolut ajánlatainál is jobbak.

 A cikk megjelenését a Gránit Bank támogatta.

Kibővítette digitális devizaszolgáltatásait a Gránit Bank, a mobilapplikációban kiemelten kedvező digitális árfolyamon lehet napközben devizát váltani díjak nélkül – tájékoztatta a pénzintézet a Portfolio-t. Az új szolgáltatáshoz újfajta ügyfélélmény is tartozik: könnyen átlátható grafikonokon követhető az árfolyam aktuális és múltbéli szintje, az appba épített kalkulátor pedig azonnal megmutatja az átváltás utáni összeget.

A Revolut és a Wise versenyébe léptek be

Mint megtudtuk, a Gránit ezzel párhuzamosan belépett a neobankok, fintechek által diktált versenybe is: új szolgáltatásában havi 550 ezer forint összegig lehet munkaidőben devizát váltani kedvező árfolyamon, átváltási díj felszámítása nélkül EUR, USD, CHF, és GBP devizanemű bankszámlákon.

A bank az ún. digitális árfolyamot – eltérően az általános piaci gyakorlattól –az aktuális devizapiaci középárfolyam alapján határozza meg, 5 percenként frissítve azt.

Munkaidőn kívüli és a limitösszeg túllépését követő devizaváltáskor a bank az aktuális számlakonverziós árfolyamon végzi a konverziót, mely szintén az egyik legkedvezőbb a hazai piacon, de átváltási díjat ekkor sem kell fizetnie az ügyfeleknek. Az ajánlat a bank minden lakossági ügyfele számára elérhető, nem csak a prémium vagy privátbanki ügyfeleknek.

A pénzintézet számításai szerint több szempontból is kedvezőbbek a kondícióik, mint a szegmensben piacvezető Revolutnak (1 millió forintig a devizaváltás marzsa és díja, számlavezetési/csomagdíj, első éves kártyadíj alapján):

· a Gránitnál a devizaváltás költsége munkaidőben (figyelembe véve az átváltáskor használt marzsot és az átváltás díját) mindig kedvezőbb, mint a Revolut Standard, függetlenül a havi váltás nagyságától

· ha beleszámítjuk a számlavezetési díjat/csomagdíjat/kártyadíjat is, akkor a Gránit ajánlata havi 1,6 millió forint váltásig kedvezőbb, mint a Revolut Plus

· Platinum ajánlatuk havi kb. 800 ezer forint váltásig kedvezőbb, mint a Revolut Premium

Forrás: Gránit Bank

Nem véletlen az időzítés

„Több élethelyzet is indokolta az új termék bevezetését” - mondta el a Portfolio-nak Jendrolovics Péter a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője. Egyrészt jön a téli külföldi utak szezonja, de emellett a (külföldi) webshopokban történő fizetési tranzakciók száma is várhatóan nőni fog, így azzal számolnak, hogy a kedvezményes középárfolyamon való devizaváltás széles lakossági kör számára lesz vonzó. A célcsoportot is elsősorban azok jelentik, akik akár utazás, akár online vásárlás miatt érintettek a devizában történő fizetésben".

Hozzátette, hogy egyfajta globális trend is kirajzolódik azzal kapcsolatban, hogy a bankok felveszik a versenyt a fintech-ekkel: „A Gránit Bank korábban számos más szolgáltatást is elsőként vezetett be a piacon a mobilbanki alkalmazásában, tehát a fejlesztések terén – mondhatjuk akár így is – fintech tempót diktál. Ezt a szolgáltatási palettát egészítette ki, tette teljessé egy kedvező deviza-értékajánlattal, amely tartalmazza az app-ban az azonnali díjmentes devizaváltást és a digitálisan igényelhető és azonnal használható EUR és USD alapú devizakártyát.

„A célunk, hogy az ügyfelek minden pénzügyi ügyletüket egy szolgáltatónál tudják intézni a lehető legkedvezőbb díjakkal” – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

A cikk megjelenését a Gránit Bank támogatta.

Címlapkép forrása: Portfolio

Kiszámoló

Mindent a CSOK Pluszról

Hitelügyintéző Gáborunk új videót csinált a CSOK Pluszról, ha gondolkodtál azon, hogy igénybe vedd, akkor érdemes végignézned. Ha kérdésed van, keresd meg őt, a honlapján megtalálod a tel

Holdblog

Gombnyomásra működünk, mint a gépek

Emlékeinket, akár egy gép funkcióit, gyakorlatilag gombnyomásra elő lehet hívni. És nemcsak mi: külön szakma, külön tudomány, hogyan kell mások gombjait céltudatosan nyomogatni. De kik,... T

KonyhaKontrolling

Álom a megfizethető lakhatás

A naiv emberek körében terjeng a megfizethető lakhatás álma, amivel ráadásul szavazatokat is lehet vásárolni. Bár a politika mindig is teljesíthetetlen ígéretek játszótere volt, fontos, hogy

SPB Blog

Szívünk csücske, AUSZTRÁLIA

Az érzelmes címadás oka, hogy a rengeteg üzleti beszélgetés alatt, amihez szerencsém volt, igen gyakran kiderült: kígyók ide, pókok oda, szinte mindenki vágyik a távoli földrészre. A többs

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
jpmorgan shutter