Szingapúr
Befektetés

Magánvagyonok karanténban - A vírus a nemzetközi vagyonkezelés térképét is átrajzolja

Portfolio
Az adóvilágháború már egy ideje elkezdődött de a befektetők újabban már nemcsak az adózási feltételeket és az adott ország stabilitását vizsgálják, ha a vagyon földrajzi diverzifikációjáról van szó, hanem egyre fontosabb szempont az is, ki, hogyan bírkózik meg a járványhelyzettel. Videónkban a nemzetközi adózással és vagyontervezéssel foglalkozó Crystal Worldwide Zrt. vezérigazgatóját, dr. Magyar Csabát kérdeztük, hol érdemes tartani a pénzünket, hogy biztonságban legyen.

A válsághelyzetek mindig ráirányítják a figyelmet a vagyonkezelés fontosságára és arra, hogy a vállalkozóknak nem nyújt elég biztonságot, ha csupán termék szinten diverzifikálják vagyonukat és aranyba, vállalati kötvényekbe, részvényekbe, vagy többféle devizába fektetik azt, ezzel csökkentve kockázatukat. Földrajzi szempontból is érdemes szétosztani a befektetéseket.

"Az első lépés ezen a fronton, ha egy magyar cégnek már külföldön is van bankszámlája, a következő szint pedig, ha a céget szétválasztják egy vagyonkezelőre és egy operatív társaságra. A vagyonkezelő esetében lehetőség nyílik arra is, hogy egy külföldi konstrukciót alkalmazzunk a nagyobb vagyonbiztonság érdekében" - mondta dr. Magyar Csaba az alábbi videóinterjúban. Szerinte a diverzifikálás alapja, hogy független és stabil országot találjunk, fontos továbbá, hogy milyen szintű a jogbiztonság, az adózás, a befektetővédelem, de még számos más szempont is döntő szerepet játszik abban, hogy hova érdemes vinni a pénzünket. Az elmúlt időszakban pedig egy új jelenség, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy az adott ország milyen hatékonyan tudja felvenni a küzdelmet a koronavírus járvánnyal, hiszen a jövőben is előfordulhatnak ilyen helyzetek.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
usa zaszlo
Vízcsap
forint
Petr Fiala Ursula
europai-unio-ukrajna-zaszlo
trader23
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
trader23