Újraélednek a horrorsztorik? - Eltűnt kivitelezők, csalódott vásárlók, átvert megbízók

Újraélednek a horrorsztorik? - Eltűnt kivitelezők, csalódott vásárlók, átvert megbízók

Az év egyik különösen jó híre, hogy a kedvezményes lakásáfa és a felújítási támogatások felpörgetik a fejlesztőket és beindul a hazai lakásállomány megújulása nemcsak az újak építésével, de a meglévők fejlesztésével egyaránt. A nagy pörgés azonban olykor kisebb-nagyobb hibákhoz, buktatókhoz, átverésekhez is vezet, amikre jó példák voltak 2-3 éve az általunk is bemutatott horrosztorik. Mivel az ördög sosem alszik, nem kizárt, hogy lesznek újabb esetek nemcsak az új lakást vásárlóknál, hanem akár a felújítási támogatásokat igénylőknél. Két lakásfelújítási történetet mutatunk be, illetve egy már régen húzódó veresegyházi lakásfejlesztő sztoriját, amiből a jövőben talán mindenki tanulhat.

Épül az újabb pesti közösségi lakópark

Épül az újabb pesti közösségi lakópark

Elérte legmagasabb pontját a XIII. kerületi Metropolitan Garden lakópark, a fejlesztés mögött a LIVING anyavállalata, a WING Zrt. áll, a cég közleménye szerint a lakópark átadása a terveknek megfelelően 2020 utolsó negyedévére várható.

Nem csak  az év vége lesz erős az új lakásoknál: már most látjuk a jövő év végi rohamot

Nem csak az év vége lesz erős az új lakásoknál: már most látjuk a jövő év végi rohamot

Egy évvel korábban a kedvezményes áfa határideje miatt több mint 9 ezer új lakás átadását ígérték a fejlesztők 2019 utolsó hónapjaiban, azóta az időben elindított fejlesztéseknél már kitolódott ez a határidő, így enyhült a nyomás, amivel az utolsó negyedévben 3500-ra csökkent a várhatóan átadott lakásszám. Sok fejlessztő azonban nem úszta meg az újabb szorító határidőt, főleg azok, akik nem gondolkoztak előre és még a jelenleg érvényben lévő energetikai követelményeknek megfelelően indították, vagy fogják elindítani az építkezést. Nekik rohamtempóban kell befejezniük az új épületeket 2020 végéig, különben esélyük sincs megkapni a használatbavételi engedélyt.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.