Kitálaltak a dühös lakásvásárlók - Súlyos átveréseknek estek áldozatul

A néhány hete megjelent lakáspiaci horrorsztorik kapcsán újabb levelek érkeztek a szerkesztőségünkbe olyan vásárlóktól, akikkel szemben a fejlesztők valamilyen formában inkorrekt módon jártak el. Az alábbiakban három olvasónk osztotta meg a történetét arról, hogyan vált számukra rémálommá az új lakásuk megvásárlása. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a fejlesztők többsége természetesen korrekt, de a lenti példák azt mutatják, hogy új lakás vásárlása előtt érdemes nagyon körültekintőnek lenni abban, hogy kivel és milyen feltételekkel kötjük meg a szerződést.

Horrorsztorik a lakáspiacon - Mit tehet a gyanútlan vásárló?

Az elmúlt években többször is foglalkoztunk azzal a kérdéssel, hogy mit tehet a lakásvásárló, ha a fejlesztő az áremelkedésre hivatkozva felbontja a szerződést, hogy magasabb áron, egy másik vevőnek értékesítse az adott lakást. Az azt követő hetekben, hónapokban több olvasónk is jelezte, hogy őket is érintette ez a gyakorlat, nemrég pedig egy újabb, IX. kerületi projekt esetében hallottunk hasonló történetet. Az esetek kapcsán Dr. Ódor Dániel ügyvédet, a Taylor Wessing Partnerét kérdeztük meg arról, hogy mit tehet ilyen esetekben a vásárló.

Durván nő a horror sztorik aránya az építőiparban

Ferde fal, beázó szoba, silány csempe, gagyi csaptelep. Csak néhány műszaki probléma, ami sokszor párosul azzal, hogy hónapokat csúszik az átadás, gyakran cserélődik a kivitelező, netán drágul a végső ár, mert "pluszköltség" jött közbe. Olyan hibák ezek, amik akár milliókba is kerülhetnek és nehezen orvosolhatók, ha a vevő nem készül fel előre az ellenőrzésre.

Bármilyen képzetlen és kontár munkást felvesznek a lakásépítők

Bár, mint korábbi cikkünkben felhívtuk a figyelmet arra, hogy a sok horrorsztori mellett akadnak szép számmal korrekt módon eljáró fejlesztők, és jó minőségben megépült lakások, továbbra is érkeznek elrettentő rémtörténetek a piacról. Olvasónk egy 9. kerületi, több lakásprojekten már túllévő fejlesztővel járta meg. A problémák hasonlóak a korábbi panaszokhoz, jelentősen csúszik az átadás és rossz minőségben készülnek el a lakások.Ezek hátterében pedig egyértelműen a munkaerőhiány áll, gyakorlatilag már bármilyen kontár munkást felvennének egyes cégek, csak legyen emberük.

Folytatódnak a horrorsztorik! - 5 millióval többet követelnek egy vásárlón

Az új lakás vásárlással kapcsolatban már többször beszámoltunk szomorú történetekről. A sztorik száma pedig egyre szaporodik. A most megosztottak közül az egyik még nem igazi rémtörténet, de az olvasónk által megírtak alapján komoly kétségek merülhetnek fel a folytatást illetően. A másik eset pedig azt mutatja be, hogy hiába halad az építkezés és tűnik jónak a fejlesztővel kötött megállapodás, még így is több millió forintos plusz költségbe lehet belefutni egy nem alapáras burkolat, vagy néhány áthelyezett kapcsoló miatt. Az igazi rémálom pedig, hogy még egy nagy projekt esetében is előfordulhat a példa alapján, hogy 10 négyzetméterrel nagyobbra épül meg egy lakás, mint az eredeti terv, a fejlesztő pedig ezért több millió forintot követel a vevőkön.

Így veri át a vevőket a megbízhatónak gondolt fejlesztő - Hiába minden óvatosság

Egyre csak szaporodnak a horrorsztorik az újépítésű ingatlanvásárlásokkal kapcsolatban. A most megosztott történet bizonyítja, hogy még a legnagyobb körültekintés mellett is előfordulhat, hogy a fejlesztő átveri a vevőket. A mostani boomból nagyon sokan, és nagyon sokat akarnak nyerni, még akkor is, ha ehhez nincsen meg a megfelelő tőkéjük, így tisztességtelen módszereket találnak ki, hogy a vevőket megkárosítva, pénzüket használva érjék el a kívánt jövedelmet. A szélhámosok ellen pedig sokszor sajnos még a jól megírt szerződés sem elég.

Ez az igazi lakáspiaci horrorsztori - A vevők végül csak két rossz lehetőség közül választhattak

A korábbiakban már mutattunk be olyan rémtörténeteket, melyek olvasóinkkal estek meg új lakásuk megvásárlása során. Erre reakcióként még nagyon sokan jelentkeztek, az általuk elmondottak alapján pedig kitűnik, hogy egyes fejlesztők rendszeresen alkalmazzák ugyanazokat a "fogásokat" és szinte kísértetiesen hasonló trükkökkel verik át vevőiket. A továbbiakban egy olyan történetet osztunk meg, amelyből úgy véljük, hogy a most lakásvásárlást fontolgatók is sokat tanulhatnak, és tovább bővíti, a "mire figyeljünk lakásvásárlás előtt listán" szereplő tételek körét.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.