Sokaknak húsbavágó lesz a magyar adóügyi korlátozás

Sokaknak húsbavágó lesz a magyar adóügyi korlátozás

Az Egyesült Államok az év elejével felmondta a magyar-amerikai kettős adóztatás elkerüléséről szóló adóügyi egyezményét Magyarországgal szemben, ami kedvezőtlen következményekkel járhat - többek között - a magyar pénzügyi befektetőknek, akiknek a portfóliója amerikai értékpapírokat is tartalmaz. Viszont Fajcsák Gábor, az RSM Hungary Adóüzletágának vezetője szerint több félreértés is terjed a várható hatásokkal kapcsolatban.

Gyülekeznek a felhők az egyik fontos befektetési szektorban

Gyülekeznek a felhők az egyik fontos befektetési szektorban

Bár a magántőkealapok továbbra is meghatározó szereplői a globális pénzpiacoknak, a jelenleg uralkodó pénzügyi és makrogazdasági hatások néhány sötétebb felhőt is sodorhatnak a szereplők fölé. A befektetők ezért kénytelenek lesznek az eddig jól bevált stratégiai irányokon módosítani, hogy a korábban tapasztalt hozamokat elérjék, vagy legalább megközelítsék.

Amikor a nagy vagyonnal már kezdeni kell valamit: miért nehéz egy cég örökítése?

Amikor a nagy vagyonnal már kezdeni kell valamit: miért nehéz egy cég örökítése?

Magyarország gazdasági életének fejlődése óhatatlanul életre hívta az angolszász országokban már évszázadok óta jól működő bizalmi vagyonkezelést, amely biztosítja, hogy a generációkra átörökíthető javakat ne szórja el egy-egy felelőtlen örökös. Az RSM Hungary szakértői megvilágították a legfontosabb indokokat, amelyek a vagyonkezelési struktúrákhoz, leggyakrabban a bizalmi vagyonkezeléshez vezetik a helyzetüket rendezni kívánó üzletembereket, illetve vagyonos családokat.

Új bérlő a Váci úti irodafolyosón

A CPI Group Váci úti irodaparkjának új épületébe, a Ballance Hall-ba költözik az RSM Hungary. A tanácsadó társaság az irodaház 2019. decemberi átadásakor veszi majd át új irodáját.

Cégeladás: nem a "családi ezüst" gyors kiárusításával járunk legjobban

Generációváltás zajlik a magyar cégvilágban, amely sok esetben utód vagy hajlandóság hiányában a családi cég értékesítésével végződik. A folyamat azonban nem egyszerű és sok buktatót rejt magában. Szakértők szerint érdemesebb a társaság üzletrészeinek értékesítésére felkészülni, figyelembe véve az egyes megoldások adóvonzatát is.

Túlbecsülik vállalkozásuk értékét a kiöregedő cégvezérek

Generációváltás zajlik a magyar cégvilágban, a rendszerváltás környékén alapított cégek tulajdonosai tömegesen érik el - vagy már lépték túl - a nyugdíjkorhatárt és sokan nem készültek tudatosan a váltásra, vagy egyszerűen nincs megfelelő utód, akinek át tudnák adni a stafétabotot. Ilyenkor egy interim vagy alkalmazott menedzsementet bízhat meg a tulajdonos a cég vezetésével,vagy nem marad más lehetőség, mint az értékesítés. Ahhoz azonban - hogy képben legyen a tulaj a "családi ezüst" értékével - előbb érdemes felméretni a cég értékét.

Hatalmas könnyítéseket kaphatnak a magyar cégek

Rendhagyó eseményre került sor a Pénzügyminisztériumban. Egy asztalhoz ültek a Magyarországon működő legnagyobb adótanácsadó cégek és szervezetek, hogy a tárca kezdeményezésére megvitassák, milyen lépéseket érdemes tenni az adóadminisztráció csökkentése és az adórendszer hatékonyságának javítása érdekében. Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az első Adó-Tanácskozás rendezvényen előrevetítette az adónemek számának radikális csökkentését és a társasági adóelőleg feltöltési kötelezettség kivezetését vagy módosítását.

Adóemelés jöhet a ciginél

Annak érdekében, hogy Magyarország teljesítse az Európai Unió előírását, még legalább 5,4%-kal meg kell emelni a dohányáruk jövedéki adóját - fejtette ki a Világgazdaságnak Falcsik István, az RSM Hungary jövedéki üzletágának vezetője.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.