Előfizetői tartalom

Globális minimumadó: sok cég találhat magának menedéket

A Pénzügyminisztérium bemutatta a globális minimumadó magyarországi szabályainak tervezetét, így jövőre a 750 millió eurós éves bevételt elérő vállalatcsoportoknak minimum 15%-os adót kell fizetniük, beleértve a társasági adót, amelyhez hozzászámolhatnak majd több másik közterhet is a hazai cégek és a multik leányvállalatai. Az új szabályok alapjaiban változtatják meg az adózási környezetet az aluladóztatás elleni küzdelemben – derült ki az RSM Hungary az új szabályokat ismertető webináriumán. Kiderült az is, hogy mikor kaphatnak mentességet a minimumadó alól a hazai cégek.

Hosszas várakozás után a Pénzügyminisztérium a múlt héten közzétette a globális minimumadó részletszabályait. A 80 oldalas társadalmi egyeztetésre adott tervezet több fontos kérdést is megválaszolt, így például tisztázta, hogy az érintett cégek a tao-n túl melyik speciális terheket számíthatják be a lefedett adók közé. Kapcsolódó cikkünk 2023. 10. 18. A kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés