Előfizetői tartalom

Hamarosan indul a bírságolás: a kiberbiztonsági hiányosságok milliókba kerülhetnek

Az Európai Unió új kiberbiztonsági szabályozása, a NIS2 irányelv, hamarosan hatályba lép, és jelentős változásokat hoz a magyar vállalatok számára. A 2024-től kötelező regisztráció és a kiberbiztonsági auditok szigorú követelményei kihívás elé állítják a közép- és nagyvállalatokat, amelyeknek fel kell készülniük a kiberfenyegetések elleni védekezésre. Az új szabályozás célja, hogy egy egységes és magas szintű kiberbiztonsági keretet hozzon létre az Európai Unióban, de a nem megfelelő felkészülés súlyos bírságokat vonhat maga után – hangzott el az RSM Hungary a témában rendezett webináriumán.

A NIS2 irányelv (Network and Information Systems Directive 2) célja egy egységes, magas szintű kiberbiztonsági keret létrehozása az Európai Unióban, amely segíti a tagállamokat és az érintett szervezeteket a kiberfenyegetések elleni védekezésben. A kiberbiztonsági audit az utolsó lépés a felkészülésben, amely során értékelik a biztonsági intézkedéseket és védelmi mechanizmusokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés