Ez itt az új Portfolio!

Ez itt az új Portfolio!

Megérkezett az új Portfolio: Magyarország gazdasági hírportálja a friss dizájn mellett számos új funkcióval bővült. Most videóban is bemutatjuk, hogyan működik az új oldal!

Magyar egészségügyi startup készül meghódítani Európát és Amerikát

Már két évvel az alapítása után 340 millió forintos befektetéshez jutott a vállalatoknak és rajtuk keresztül az egészségtudatos munkavállalóknak digitális egészségprogramot kínáló Fitpuli. Ennek apropóján beszélgettünk Oláh Dániel és Békási Sándor alapítókkal, akik mindketten a mindennapi betegellátást tették félre, hogy főállásban vállalkozók legyenek. Szóba került, hogy mely országokban tervezik a terjeszkedést, milyen trendeket látnak a nemzetközi egészségügyben és hogy milyen kapcsolat lehet a szolgáltatás és az állami egészségügy között. Egyúttal megkerestük a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőt, akik már a kezdetekkor fantáziát láttak a startupban.

Lázár: már holnaptól meg lehetne szüntetni a sárga csekket

A hatékony állam fogalma és annak gyakorlati vetületei kerültek terítékre a Magyar Közgazdasági Társaság műhelysorozatának negyedik beszélgetésén. Csath Magdolna egyetemi tanár, Lázár János országgyűlési képviselő, Domokos László ÁSZ-elnök és Banai Péter pénzügyminisztériumi államtitkár a beszélgetés során arról vitázott, hogy sokan vagy kevesen dolgoznak az állami szférában, mérjük-e az állam működésének hatékonyságát, az állami szolgáltatások minőségét, mire jók az állami hatékonyság javítását célzó versenyképességi javaslatok. Természetesen szóba kerültek a legfontosabb állami szolgáltatások, az oktatás és az egészségügy színvonala, de az állami vállalatok mellett sem mentek el szó nélkül a meghívott panelbeszélgetők.

Kiszámoltuk: óriásit kaszál a kormány az új csodafegyverével

Az egész 2018-as évben kitartott a lendület, ami a gazdaság fehéredését illeti és még az idei év elején is érezhető hatása volt, feltehetően a legutóbb bevezetett intézkedésnek. Az online számla rendszere eddig nagyon bevált, számításaink szerint 200-250 milliárd forint plusz bevételt termelhetett az államkasszának. Bemutatjuk, hogyan.

A szépségnek ára van - Meghajtottuk a Peugeot 508 GT változatát

Különleges forma, megint. Nem SUV, végre. 225 lóerő, sportos hangulat, rendkívül hasznos vezetéstámogató technológiai megoldások - röviden így foglalható össze a Peugeot legújabb modellje, az 508-as, és annak is GT változata. Összességében érdekes, izgalmas és sokak által szerethető autó, kérdés, hogy egy ilyen piaci környezetben képes-e áttörni a kettős falat, a SUV-ok és a prémium limuzinok ellenében.

Érdekes folyamatok zajlanak a háttérben a magyar magánegészségügyben

Érdekes folyamatok zajlanak a háttérben a magyar magánegészségügyben

Az egészségügy is tud üzlet lenni Magyarországon, nem is akármilyen: gyűjtésünk szerint a magánpiaci szolgáltatók 2018-as éve is jól sikerült, a 2017-es kimagasló évet azonban nem sikerült megismételni. Az árbevétel növekedési üteme csökkent, azonban az adózott eredmény tekintetében érzékelhető javulásokat tapasztalhatunk. Érdekes trendet figyelhetünk meg a magánszolgáltatók által foglalkoztatottak létszámában is. Közben két érdekességre is bukkantunk a két legnagyobb piaci szereplőnél.

Itt az igazság az autóvásárlás ingyenmillióiról

Itt az igazság az autóvásárlás ingyenmillióiról

Komoly érdeklődés tapasztalható a nagycsaládosok autóvásárlását támogató, héten indult program iránt. Ezért ezúttal videóban mondjuk el, mit gondolunk róla és mit érdemes tudni a családtámogató intézkedésnek beharangozott lépésről.

Két interjú a magyar egészségügyről, amit elolvasol és csak pislogsz

Két interjú a magyar egészségügyről, amit elolvasol és csak pislogsz

Fontos nap július elseje a magyar egészségügyben, ez a magyar egészségügy napja, 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi illetékeseit meg is szólaltatták az ünnep alkalmából, akik meglehetősen egyoldalúan értékelik az ágazatban zajló folyamatokat.

Leleplezzük a kormány mestertervét - Óriási adócsökkentés készülhet a háttérben

Minden korábbinál kedvezőbb hiánypályát vázolt fel a kormány a következő évekre a 2020-as költségvetéshez most csatolt kitekintő alapján. A részletes számokból az is kiolvasható, hogy az elkövetkező években tovább híznak a büdzsé szabad tartalékai, 2023-ra már megközelíthetik a 800 milliárd forintot, ami akár méretes adócsökkentésre is lehetőséget ad.

Ez lenne a csodafegyver a magyar egészségügy minden gondjára?

Ez lenne a csodafegyver a magyar egészségügy minden gondjára?

Jövőre a kormány minden eddiginél magasabb összegben számít a népegészségügyi termékadóra - szúrta ki a Portfolio a 2020-as költségvetés részletező sorai között. A 35%-os NETA-bevétel növekedését látva sokan adóemelésre gondolnának, azonban a Pénzügyminisztérium lapunknak küldött tájékoztatásából kiderül, ezúttal nem erről van szó.

Megvannak a 2020-as költségvetés igazi nyertesei

Ezermilliárdok a családoknak, belengetett további állami béremelés, plusz 1,5 havi juttatás az állami egészségügyi intézményeknek, több pénz a nyugdíjasoknak - csak néhány példa, hogy mely területeken várható plusz kiadás a 2020-as költségvetésben. Részletesen elemezzük a jövő évi büdzsé bevételi és kiadási tételeit.

Szép csendben új csodafegyvereken dolgozik a kormány

A kormány 2020-ban nagyot lép a költségvetési fegyelem javításának irányába, karnyújtásnyira kerül ugyanis a valódi nullás egyenleg teljesítéséhez, legalábbis az EU felé fontos hiánymutató szerint. Persze ehhez kell az, hogy teljesüljön a kedvező GDP-növekedési pálya, a bejelentett gazdaságtámogató lépések érdemi hatással járjanak, megvalósuljon a kormány újabb körös gazdaságfehérítő terve és egy lényeges elszámolási tétel is szükséges. Részletesen értékeljük a 2020-as költségvetést a legfontosabb hiányszámok és háttérfolyamatok oldaláról, következő cikkünkben pedig az egyes kiadási területeket mutatjuk be.

Váratlan húzást fog bejelenteni Varga Mihály

Varga Mihály kedden délután 14 órakor adja át Kövér Lászlónak a 2020-as költségvetésről szóló törvényjavaslatot. Időközben a Költségvetési Tanács közzétette véleményét a tervezetről, amiből több lényeges információt is megtudtunk.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: szép csendben gigaösszegű devizahitelt vett fel Kínától a magyar állam
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.