Két hét múlva indul a Z generáció fesztiválja: tehetünk-e bármit a klímaszorongáson túl?

Két hét múlva indul a Z generáció fesztiválja: tehetünk-e bármit a klímaszorongáson túl?

Idén második alkalommal mozdul meg a Z generáció a Portfolio konferenciáján, most a fenntarthatóság kerül fókuszba a nagy sikerű tavaszi pénzügyi ismeretekkel szolgáló esemény után. A konferencia folytatása, a GEN Z FEST / GREEN arra biztosít lehetőséget, hogy a fiatalok beszélgethessenek, kérdezhessenek, javasolhassanak szakértőknek, vállalati szereplőknek. Meghívott vendégeink segítségével a generációs szakadékot áthidalva az összes résztvevő közösen gondolkodhat a legsürgetőbb környezetvédelmi kihívásokról november 9-én. Az előadók között a környezetvédelmi szervezet munkatársaitól a startup-alapítón át a bankszakemberig a legkülönbözőbb területek képviselői szerepelnek, hogy minél szélesebb körű tudásanyaggal, minél több terület fenntarthatósági dilemmáival és törekvéseivel találkozhassanak a résztvevők a CEU Downtown-ban, a PORTFOLIO GEN Z FEST / GREEN-en.

Újjáélesztik „Európa Amazonasát” - Hatalmas természetvédelmi projekt indul

Újjáélesztik „Európa Amazonasát” - Hatalmas természetvédelmi projekt indul

„Európa Amazonasának is nevezhető a világ első, öt országra kiterjedő UNESCO bioszféra-rezervátuma, azaz egy olyan összefüggő védett terület, amely Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban, Magyarországon és Szerbiában található. Az EU által társfinanszírozott LIFE RESTORE for MDD projekt keretében a Mura, Dráva és Duna menti ökoszisztémák helyreállítása kezdődik meg. A projekt 17 intézmény közös munkáját foglalja magában öt országban - írta meg a WWF Magyarország. Arról, hogy hogy van most a Föld, mit tudunk tenni akár már holnap reggel a környezetünkért a WWF Magyarország fog segíteni a következő kifejezetten fiataloknak szóló Gen Z Fest/ Green rendezvényünkön.

Komoly versenyképességi hátrány fenyegeti Magyarországot - A nők kezében a megoldás

Komoly versenyképességi hátrány fenyegeti Magyarországot - A nők kezében a megoldás

A technológiai szektor a világon az egyik leginnovatívabb, folyamatosan fejlődő terület, ahol a fizetések is kiemelkedőek. Magyarországon ennek ellenére 20 év alatt 10 százalékponttal esett vissza az informatika szakon tanuló nők aránya. Európai szinten jóval kevesebb nő választja a mérnöki, természettudományos és informatikai pályát, mint férfi. 2027-re az EU-ban több millió munkavállaló fog hiányozni csak a tech szektorból. Mi szükséges a helyzet megoldásához? Miért alakul gyatrábban a női munkavállalói arány pl. az IT területen? - Ezekre a kérdésekre kereste a választ az Egyenlítő Alapítvány kutatása. Az egyértelmű, hogy amennyiben nem történik célzott intézkedés a női hallgatók arányának a növelésére, amely segíti a munkaerőpiaci arányok elmozdulását, Magyarország jelentős gazdasági és versenyképességi hátrányba kerül. Nagyon fontos megértenünk a fiatal generáció igényeit - ezért is szervezzük meg november 9-én a Gen Z Fest/ Green rendezvényünket, amely ezúttal a jövő munkahelyeinek kérdéseit fenntarthatósági nézőpontból veszi elő.

Mi lett veled Gen Z? Érdekel még a környezeted, a jövőd?

Mi lett veled Gen Z? Érdekel még a környezeted, a jövőd?

Halljuk és tapasztaljuk is, hogy a fiatalabb korosztály sokkal fogékonyabb és egyben érdekeltebb is a klímaváltozás lassítása, a környezet védelme iránti intézkedésekben. Sok fiatalnál már zsigerből jönnek a legegyszerűbb tennivalók, a szeleketív hulladékgyűjtés, a termékek újrahasználata, a természet tisztelete és még sorolhatnánk. Mégis egy legutóbbi felmérés, amely során a WWF Magyarország a 18-59 éveseket kérdezte a fenntarthatósági hozzáállásukról, csalódást keltő eredmények születtek a 30 év alattiak esetében, akik most jóval kisebb arányban vallották magukat környezettudatosnak, mint egy 3 évvel ezelőtti felmérésben. Kiábrándultak a Gen Z és a legfiatalabb Y generációsok? Vagy csak őszintébb válaszokat adnak a felmérésekre? A cikkben nem fogunk tudni választ adni a kérdésre, de épp az ilyen vitás, kérdéses tényekre, helyzetekre reagálva november 9-én lehetőséget biztosítunk a fiatal felnőtteknek, hogy minden, amit a zöld világról tudni és elmondani akarnak, azt meg is tehessék. Valamivel több, mint egy hónap, és jön a Gen Z Fest /Green.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.