A Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) által ellenőrzött USB töltők 87 százaléka nem felelt meg a biztonsági előírásoknak, ezért a hatóság azonnal megkezdte ezek forgalomból történő kivonását.
Idejét múlta az utóbbi évtizedekben kialakult üzleti logika, miszerint a termelési mennyiség maximalizálása mellett a lehető legjobban le kell szorítani a fajlagos költségeket. Ez a filozófia ugyanis nem csak túltermeléshez vezetett, hanem a minőség rovására is ment. Éppen ezért az egészségesebb termékek térnyerésének elősegítéséhez a minőség központú élelmiszergyártást tűzte zászlajára az HonestFood non-profit szervezet, amelynek eredettörténete a tavalyi Portfolio Agrofood konferencián indult. A rendezvény idei kiadása ismét vendégül látja a hazai élelmiszeripar vezető szakértőit, akik egyebek mellett az egészséges élelmiszerek témáját is részletesen tárgyalják.
A Sole-Mizo Zrt. négy magyarországi gyárában évente 400 millió liter tejet dolgoz fel 1200 munkatárs közreműködésével, és már hat termékük viseli a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet, amely szigorú minőségellenőrzési folyamatot követel meg. A vállalat háromféle UHT tejjel, kétféle trappista sajttal és egy félzsíros rögös túróval nyerte el a tanúsítványt, és további termékekre is szeretnék kiterjeszteni a minősítést. A védjegy nemcsak a fogyasztók bizalmát erősíti, de a gyártók számára is előnyös, hiszen bizonyítja a kiemelkedő minőséget.
A Pécsváradon alapított Aranycipó Kft. több mint 30 éve készít magas minőségű pékárukat. A családi vállalkozás napjainkban megfelel a legmagasabb élelmiszeripari sztenderdeknek, miközben hagyományos kézműves technikákat is alkalmaz. A cég jelenleg több mint 20 kemencével rendelkezik, és közel 150 féle termékének elkészítésében 270 munkatárs vesz részt.
A hazai építőipar egyik súlyos gondja az alacsony hatékonyság. A munkafolyamatok digitalizációja ma már minden piaci szereplő számára elérhető megoldás a teljesítmény, a minőség, a versenyképesség javítására, mégis sokan tartanak az alkalmazásától. A tartózkodás leggyakoribb oka, hogy drágának, bonyolultnak, nehezen elsajátíthatónak tartják az új technológiát. A másik ok az, hogy a digitalizáció általános előnyeiről ugyan sokan hallottak, de azt már kevesebben látják át, hogy a saját cégüknél milyen kézzelfogható eredményekkel járhat az átállás az új megoldásokra. A PlanRadar az ügyfeleinek visszajelzései alapján három konkrét példát mutat be, ami azt igazolja, miért érdemes belevágni a váltásba.
A SPAR 2020-ban szerezte meg először a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet, és azóta már 6 termékük viseli ezt az elismerést. A hazai beszállítókkal való sikeres együttműködés egyik példája a Szarvasi Mozzarella Kft.-vel közösen fejlesztett S-Budget Mascarpone, amely szintén elnyerte a KMÉ-védjegyet.
Nem engedélyezett növényvédőszer-tartalom miatt a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kezdeményezte a 250 grammos S-BUDGET étkezési mák visszahívását a forgalomból, a kifogásolt termék minőségmegőrzési ideje 2026. február 4. - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH).
A 2013-ban alapított, 100%-ban Gyula város önkormányzatának tulajdonában álló Gyulahús Kft. újabb szakmai elismerésben részesült. A vállalat Gyulai Pokol extra erős szalámi rúd terméke megszerezte a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet.
A Müller Drogéria Magyarország Bt. Alnatura burgonyachips tengeri sóval 125 gramos termék fogyasztói visszahívását kezdeményezte a termékben esetlegesen jelen lévő idegen anyag (fadarabok) jelenléte miatt - közölte a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH).
A Mecsek Baromfi Kft. friss csirkehús termékei elnyerték a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet. Ez a minősítés garantálja a vásárlók számára a kiemelkedő minőséget és megbízhatóságot.
A közel fél évszázados múltra visszatekintő, 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, a Soós Tészta Kft. újabb mérföldkőhöz érkezett: 26 termékük kapta meg a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet. A cég a hagyományos értékek és a modern technológia ötvözésével törekszik a kiváló minőség fenntartására.
Megjelent a rendelet a szálláshelyek kötelező minősítési eljárásáról, amely 2025. március 16-tól lép életbe. A rendelet részletesen meghatározza a különböző szálláshelytípusok minősítési követelményeit és az eljárás menetét, biztosítva ezzel a vendégek számára a megbízható, ellenőrzött információkat a szálláshelyek minőségéről - olvasható a Magyar Közlönyben.
Az Auchan és az Izsáki Házitészta Kft. több mint 20 éve működik együtt, és most közös sikerük a KMÉ-védjegyes nyolctojásos cérnametélt.
A KMÉ-védjeggyel elismert MIRELITE MIRSA Zrt. gyorsfagyasztott zöldségei nemcsak a hazai boltokban, hanem külföldön is magas minőséget garantálnak.
A horvát fogyasztók újabb bojkottra készülnek, ezúttal a pékségek ellen tiltakozva az emelkedő árak és a csökkenő termékminőség miatt. A Halo, inspektore nevű platform február 14-re, péntekre egynapos vásárlási tilalmat hirdetett meg a pékárut árusító üzletekkel szemben. A kezdeményezés jelentős támogatást élvez, különösen a középiskolások körében - közölte a Croatia Week.
A Nádudvari Élelmiszer Kft. több évtizedes múltra tekint vissza a magyar élelmiszeriparban. Bár a vállalat hivatalosan 2007-ben alakult, gyökerei az 1960-as és 70-es évekig nyúlnak vissza, amikor már működött a tejüzem és a húsüzem. A cég mára az élelmiszeripar meghatározó szereplőjévé vált, kínálatában hagyományos és egészségtudatos termékek egyaránt megtalálhatók.
Új tájékoztatást küldött az ügyfeleknek a neobank.
Több százezer háztartás maradt áram nélkül.
Sötét felhők a költségvetés felett.
Az éghajlatváltozás lehet az, ami átbillenti a növekedést a recesszióba.
Szinte bárhol és szinte bárki igénybe veheti majd.