Máig nem értjük, hogy nem omlott össze a világ a Covidtól

Máig nem értjük, hogy nem omlott össze a világ a Covidtól

Mi jelenti most a legnagyobb piaci bizonytalanságot? Mi a legjobb irány egy nagy ingatlanos cég számára? Milyen kérdéseket tesznek fel leggyakrabban egy cégvezetőnek? Többek között ezekről és a jövőbeli kilátásokról beszélgettek a Property Investment Forum 2021 konferencia záróbeszélgetésének szakértői Ditróy Gergely, a Portfolio ingatlandivízió-vezetőjének moderálásában.

Mindenki egy irányba néz most az ingatlanpiacon

Mindenki egy irányba néz most az ingatlanpiacon

Túlélt és megtaunulta kezelni a váratlan helyzeteket az ingatlanpiac. Ez még strapabíróbbá tette ezt a szektort, a fejlődésnek, a tapasztalatoknak köszönhetően pedig még professzionálisabban állunk a következő konjunktúra elé. Csökkenő inflációval, gazdasági fellendüléssel, erős befektetési piaccal és az ESG szempontok globális térhódításával számolhat a szakma. Mindezekről szólt az első két nyitóelőadás a 2021-es Property Investment Forumon.

Lesznek változások, de az emberek a jövőben is fognak ingatlanokat használni

Lesznek változások, de az emberek a jövőben is fognak ingatlanokat használni

Az emberek a jövőben is fognak ingatlanokat használni, legyen az lakó, kiskereskedelemi egység vagy munkahely. A járvány a korábbi trendeket sok esetben felgyorsította, ha például többet rendelünk online, akkor a raktárak, a városi logisztika iránt is nő az igény. Az igények a lakáspaicon is változnak felértékelődik a nagyobb tér és a rekreációs lehetőségek szerepe. A jövővel kapcsolatos várakozásairól Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója a Property Investment Forum 2020 konferencián osztotta meg gondolatait. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Egészen más most a helyzet, mint a 2008-as volt: se pénzügyi, se ingatlanpiaci válságnak nem mondhatjuk

Egészen más most a helyzet, mint a 2008-as volt: se pénzügyi, se ingatlanpiaci válságnak nem mondhatjuk

A korábbi válságokhoz képest egy egészen más krízishelyzetet éltünk, és élünk át jelenleg is, most a fókusz a járvány ellen hozott intézkedéseken van, ezzel kell szembenéznie az ingatlanpiacnak, illetve a gazdaság egészének. Másként alakul az is, hogy az egyes szereplőket és szegmenseket milyen mértékben, illetve kedvezően, vagy hátrányosan érintette az elmúlt időszak. Bár még sok a bizonytalanság és a megválaszoltalan kérdés a jövőre nézve, az biztos, hogy a már folyamatban lévő trendek az ingatlanpiacon felgyorsultak, és egy részük talán nem is fog visszatérni a korábban megszokottakhoz. A jelenlegi fejlesztésekről, az ingatlanpiac újdonságairól, és a válsághelyzet kezeléséről beszélgettünk Noah Steinberggel, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatójával.

Ez az interjú is az idén már online megjelenő „TOP 50 ingatlanos” különkiadásunk, vagyis a hazai ingatlanpiac legbefolyásosabb szereplőit összegző kiadványunk része.

Lesz egy második nagy sokk, ami megrengeti az ingatlanpiacot?

Lesz egy második nagy sokk, ami megrengeti az ingatlanpiacot?

A legnagyobb hazai ingatlanpiaci szereplők vízióit is hallhatták a Property Investment Forumon résztvevők. Jól leírja a jelen helyzet bonyolultságát és bizonytalanságát, hogy nincs mindenben egyetértés a két nagy hazai ingatlanfejlesztő, a Futureal és a WING vezetői jövőre vonatkozó várakozási között. Vajon eljött a fordulópont az irodapiacon? Meddig tart az ipari ingatlanok felfutása? És vajon tudja majd az építőipar az alacsonyabb áraival támogatni a fejlesztéseket?

Revansot fognak venni a plázák és az üzletek:

Revansot fognak venni a plázák és az üzletek: "Az emberek költeni akarnak"

Egy új formában, de változatlanul sokszínű előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel zajlik jelenleg is a Property Investment Forum, a hazai piac egyik legjelentősebb ingatlanpiaci eseménye. Az online konferencián az első előadások között az ingatlanpiac egyes szektorainak jövőjéről és a várakozásokról beszéltek az előadók. A hotelpiac nincs egyszerű helyzetben, a retail, illetve az iroda szegmnes azonban gyorsan visszatérhet a korábbi lendületbe, csak úgy, mint a belvárosi lakhatás népszerűsége.

Hazai siker: újabb 10%-ot szerzett a magyar multimilliárdos a legnagyobb lengyel fejlesztőben

Újabb sikeres részvényvásárlási program során, további 10 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Lisalán keresztül, a többségi tulajdonos Veres Tibor tulajdonában álló WING, az ECHO Investment-ben, Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalatában. Így a Lisala a korábbi 56-ról közel 66 százalékra növelte részesedését a cégben.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.