bevkozg_10
Gazdaság

Tőkemozgások a világban: áldás vagy átok?

Portfolio
Az Elemző közgazdász videósorozatunk mai részében azzal foglalkozunk, hogy miként gondolkodnak a közgazdászok a nemzetközi tőkeáramlásról. Antal Judit, az OG Research vezető közgazdásza arról beszél, hogy milyen előnyei és kockázatai vannak a tőke szabad áramlásának. A szakértő szerint az előző válság során felgyűlt tapasztalatoknak köszönhetően a mostani krízisben már több tudásunk van arról, hogy a kedvező makrogazdasági hatások kihasználása mellett hogyan csökkentsük a tőkemozgásokból fakadó veszélyeket.

AZ ELEMZŐ KÖZGAZDÁSZ
A Portfolio hetente mutatja be az ELTINGA vezetőjének videósorozatát, ami a közgazdasági elemző gondolkodásba nyújt bepillantást. Rendszerváltó történetünk egyik öröksége, hogy a közgazdaságtan sok mindent jelent ma Magyarországon: praktikus, üzleti tanulmányokat, alkalmazott matematikát, fogalmak, állami szabályok, törvények naprakész ismeretét. A nemzetközileg economics-ként ismert – magyarul talán leginkább elemző közgazdaságtannak nevezett – terület gondolkodása és szerepe nem közismert. A sorozatban megmutatjuk a közgazdasági gondolkodás példáit. Szó lesz arról, hogyan kutatják a közgazdászok a vállalati versenyt. Hogyan jelzik előre a gazdasági növekedést? Miként próbálják megérteni és feltárni a gazdasági összefüggéseket? Mit keres egy közgazdász az iskolában? Ismerd meg te is az elemző közgazdász munkáját!

NÉVJEGY
Antal Judit makro pénzügyi közgazdász, az OGResearch magyar egységének vezető közgazdásza. A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügyi szakának elvégzése után a Magyar Nemzeti Banknál kezdte pályafutását, ahol számos terület munkáját támogatta, majd vezette. 2013 és 2016 között az Európai Bizottság ECFIN Főigazgatóságán dolgozott, ahol részt vett az Unió fiskális felügyeleti rendszerében alkalmazott mutatók fejlesztésében és számításában. Az OGResearch-ben számos fejlődő ország rendszeres makrogazdasági előrejelzését irányítja, illetve kapacitás fejlesztő képzéseket nyújt fejlődő országok közgazdászainak.

df

egészségügy doktor orvos kórház
tizezer forint bankjegy
építkezés családi ház
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Milyen időtávon érdemes őket használni? Milyen főbb formációkat javasolt figyelni és ezek mit jelentenek? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
egészségügy doktor orvos kórház