Tőkemozgások a világban: áldás vagy átok?
Gazdaság

Tőkemozgások a világban: áldás vagy átok?

Portfolio
Az Elemző közgazdász videósorozatunk mai részében azzal foglalkozunk, hogy miként gondolkodnak a közgazdászok a nemzetközi tőkeáramlásról. Antal Judit, az OG Research vezető közgazdásza arról beszél, hogy milyen előnyei és kockázatai vannak a tőke szabad áramlásának. A szakértő szerint az előző válság során felgyűlt tapasztalatoknak köszönhetően a mostani krízisben már több tudásunk van arról, hogy a kedvező makrogazdasági hatások kihasználása mellett hogyan csökkentsük a tőkemozgásokból fakadó veszélyeket.

AZ ELEMZŐ KÖZGAZDÁSZ
A Portfolio hetente mutatja be az ELTINGA vezetőjének videósorozatát, ami a közgazdasági elemző gondolkodásba nyújt bepillantást. Rendszerváltó történetünk egyik öröksége, hogy a közgazdaságtan sok mindent jelent ma Magyarországon: praktikus, üzleti tanulmányokat, alkalmazott matematikát, fogalmak, állami szabályok, törvények naprakész ismeretét. A nemzetközileg economics-ként ismert – magyarul talán leginkább elemző közgazdaságtannak nevezett – terület gondolkodása és szerepe nem közismert. A sorozatban megmutatjuk a közgazdasági gondolkodás példáit. Szó lesz arról, hogyan kutatják a közgazdászok a vállalati versenyt. Hogyan jelzik előre a gazdasági növekedést? Miként próbálják megérteni és feltárni a gazdasági összefüggéseket? Mit keres egy közgazdász az iskolában? Ismerd meg te is az elemző közgazdász munkáját!

NÉVJEGY
Antal Judit makro pénzügyi közgazdász, az OGResearch magyar egységének vezető közgazdásza. A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügyi szakának elvégzése után a Magyar Nemzeti Banknál kezdte pályafutását, ahol számos terület munkáját támogatta, majd vezette. 2013 és 2016 között az Európai Bizottság ECFIN Főigazgatóságán dolgozott, ahol részt vett az Unió fiskális felügyeleti rendszerében alkalmazott mutatók fejlesztésében és számításában. Az OGResearch-ben számos fejlődő ország rendszeres makrogazdasági előrejelzését irányítja, illetve kapacitás fejlesztő képzéseket nyújt fejlődő országok közgazdászainak.

df

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
európa térkép