Prémium

Százmilliárdos hitelprogram vállalkozásoknak az OTP Banktól (x)

Portfolio

OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogram



Százmilliárdos hitelprogram vállalkozásoknak az OTP Banktól
Az OTP Bank a gazdasági és pénzügyi válság hatásainak mérséklése és a magyarországi vállalkozások helyzetének erősítése érdekében 100 milliárd forint keretösszeggel OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogramot indított 2011. június elsejétől, jelentette be Wolf László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese.


A hitelprogram a középvállalkozásokat kívánja olyan helyzetbe hozni, hogy üzleti igényeikhez igazodóan juthassanak forgóeszköz-, vagy folyószámlahitelhez és bankgaranciához. Ugyanakkor fontos cél az is, hogy az ügyfelek jó projektjei beruházási hitelekhez, exportfinanszírozáshoz, garanciákhoz juthassanak, illetve az állami pályázatokon a saját erőt hitelből is képesek legyenek biztosítani a vállalkozók.


Az OTP Bank a Hitelprogramot ügyfelei piaci kilátásainak sokfélesége és a vállalkozói törekvések széles spektrumának támogathatósága miatt keretprogramként indítja, ügyfelenként a banki minősítéstől függően eltérő mértékben, 50-500 millió forint közötti finanszírozási lehetőségre tesz ajánlatot. A keretösszeget a vállalkozás igényeihez és lehetőségeihez igazodva, forintban állapítják meg, de a keretet kitöltő egyedi finanszírozásoknál a források EUR, USD, GBP, CHF devizanemekben is elérhetők.

Az OTP Bank ügyfelei "házi bankjaként" a finanszírozási keretre tesz ajánlatot: a későbbiekben pedig - immár az ügyfeleivel közösen tervezve - egy év áll rendelkezésre ahhoz, hogy rövidlejáratú hitellel, garanciával, vagy beruházási hitellel kombinálva a keretet, a vállalkozás forráshoz jusson. Az OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogram rugalmas finanszírozási lehetőséget és hosszú távú együttműködést is kínál azzal, hogy a megajánlott finanszírozási keret összegét a Bank folyamatosan figyelemmel kíséri, és évente legalább egyszer felülvizsgálja. Az OTP Bank a Hitelprogrammal olyan finanszírozási ablakot kíván a vállalkozások számára nyitni, amely üzleti szabadságot ad a mindenkori pénzügyi igények tervezésére és a piaci viszonyokhoz való rugalmas alkalmazkodásra. Ezt az üzleti szándékot erősíti, hogy amennyiben a vállalkozás elfogadja a finanszírozási keretre vonatkozó előzetes ajánlatot, akkor szinte az OTP Bank teljes vállalkozói hitelpalettáját igénybe veheti, egyedi szerződésekkel kitöltve a rendelkezésre álló keretet.

Százmilliárdos hitelprogram vállalkozásoknak az OTP Banktól
Az egyedi szerződések, természetesen egyedi kockázati döntéseket is jelentenek. A finanszírozási keretajánlatot kitöltő, rugalmasan igénybe vehető egyedi hitel-, garancia-, illetve egyéb kötelezettségvállalási szerződésekben kerülnek rögzítésre az egyedi hitel- és kockázati bírálat eredményétől függő fedezeti követelmények, valamint a kamatok és a díjak.

Az első lépésben a 2011-2013 közötti időszakra 100 milliárd forint keretösszeggel meghirdetésre kerülő Hitelprogrammal az OTP Bank több száz középvállalkozás versenyképességét kívánja erősíteni. Az OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogram a vállalkozások piaci növekedését is ösztönözve, klaszter jellegű finanszírozási kapcsolatokat is segíteni kíván azzal, hogy a Bank ügyfeleinek üzleti partnerei is - amennyiben megfelelnek a hitelprogram feltételeinek - finanszírozási keretajánlatot kaphatnak. A következő hónapokban a Bank minden olyan vállalkozást megkeres, ahol az eddigi kölcsönösen előnyös üzleti együttműködés tovább bővíthető, illetve új partnereivel további sikeres ügyfélkapcsolat alakítható ki.

Az OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogrammal az OTP Bank a vállalkozások üzleti működésének támogatása mellett azt a hosszú távú elkötelezettségét kívánja erősíteni, hogy a bank üzleti ereje és sikeressége csak ügyfeleivel közös eredményekkel lehet tartós.

Tovább az OTP Bank Nyrt. oldalára


(x)

Százmilliárdos hitelprogram vállalkozásoknak az OTP Banktól
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kep_szoveg