Prémium

Magyarország bankszektor kilátásai a Budapest Economic Forum napirendjén (x)

Portfolio
Aligha kétséges, hogy történelmi időket élünk, recseg-ropog az európai intézményrendszer. Csak hetek, hónapok kérdése, hogy a görög csőd újra megindítsa az adósságválság dominósorát. Egyre többen vannak, akik szerint azonnali intézkedések kellenek ahhoz, hogy az európai bankrendszert ne érje óriási csapás, vagy hogy akár az eurózóna egyben maradhasson. A történések Magyarországot sem hagyják érintetlenül, a növekedési problémákat ráadásul az akadozó hitelezés is fokozza
A Portfolio.hu mindig missziójának tekintette, hogy a világgazdasági folyamatok üzleti életre gyakorolt hatását bemutassa. A mai helyzetben ezt még inkább fontosnak tartjuk, így megszerveztük az első Budapest Economic Forum rendezvényt. Konferenciánkon neves nemzetközi és döntéshozók, gazdasági és vállalati szakértők mondják el véleményüket a világról, a régióról és Magyarországról.

A nyitó szekciókban főként hazai és nemzetközi pénzügyi intézmények vezetői, szakértői mondják el, hogyan látják az adósságválság rövid és közép távú kihívásait. Az előadók sorában lesz többek Andor László, a Bizottság foglalkoztatási biztosa, Simor András MNB-elnök, Pozsár Zoltán, korábban a Fed, jelenleg az IMF kutatója, Székely István Pál, az Európai Bizottság, illetve Nagy Piroska, az EBRD igazgatója. A beszédes című panelbeszélgetésen (Hitelleépülés vagy növekedés: kell-e választani?) öt hazai bank vezérigazgatója beszél majd a magyarországi kilátásokról.

Az adósságválság meghozta a fordulatot Európa életében. Görögország után Írország és Portugália is külső segítségre szorult, de a helyzet továbbra is Görögországban a legrosszabb. Nyár közepén újabb mentőcsomagot kapott Athén, ám kérdés, hogy ez valóban segít-e, illetve, hogy mi lesz a többi súlyosan eladósodott (100 százalék feletti adósságrátával rendelkező) országgal. Közben az Egyesült Államokból is nyugtalanító hírek érkeztek. Néhány nappal az adósságplafon vita lezárulása után az S&P egy fokozattal rontotta az USA adósság-besorolását, ami világszerte pánikot váltott ki. Kell-e tartaniuk a pénzügyi szektornak és a kötvényeseknek további veszteségektől?

Magyarország bankszektor kilátásai a Budapest Economic Forum napirendjén

A Konferencia témája

Az eladósodás problémája Magyarországtól sem idegen. Tavaly a GDP arányos adósságráta átlépte a 80 százalékos szintet, ám a kormány azt reméli, hogy a nemrégiben bejelentett intézkedéscsomagnak köszönhetően 2015-re sikerül 65 százalékra leszorítani. Milyenek a magyar gazdaság kilátásai? Melyek a kitörési pontok?

A konferencián hazai és külföldi döntéshozók, közgazdászok, elemzők, vállalatvezetők osztják meg véleményüket az válság okairól és következményeiről, az eurózóna jövőjéről és a magyarországi kilátásokról.

Magyarország bankszektor kilátásai a Budapest Economic Forum napirendjén
Az esemény legfontosabb paraméterei:
IDŐPONT: 2011 október 27. csütörtök (9.00-17.30)
HELYSZÍN: SOFITEL Hotel, Budapest
(1051 Budapest, Széchenyi tér 2., korábban Roosevelt tér 2.)

A konferencia részvételi díja: HUF 49,900 + ÁFA / fő.

Várható részvétel: 150-250 fő
A konferencia nyelve: magyar, angol (szinkrontolmácsolással)

Kedvezmények:
• 10% kedvezmény két fő jelentkezése esetén
• 20% kedvezmény három vagy több fő jelentkezése esetén

Magyarország bankszektor kilátásai a Budapest Economic Forum napirendjén
Célközönség:
A konferencia nélkülözhetetlen információkkal szolgálhat a következőknek:
  • Bankok
  • Tanácsadók
  • Jogászok
  • Befektetők
  • Kockázati tőketársaságok
  • Befektetési alapok
  • Szabályozó és felügyeleti szervek
  • Szakmai szervezetek
Konferenciánk nem csupán új szakmai ismeretek megszerzésére nyújt lehetőséget, de kitűnő alkalmat teremt magas szintű networking-re és új szakmai kapcsolatok kialakítására.

További információ a konferenciával kapcsolatban:
Tartalmi kérdésekben: KOVÁCS Krisztina, elemző, tel.: 428-9061, e-mail:kovacs.krisztina@portfolio.hu

Szponzorációs lehetőségek: AGÓCS Balázs, értékesítési vezérigazgató-h., tel.: 327-4088, e-mail: agocs@portfolio.hu

Szervezés, lebonyolítás, általános információk: BENKŐ András, rendezvénymenedzser, tel.: 327-4086, e-mail: benko@portfolio.hu

(x)
Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13