Prémium

Pénzügyi tanácsadás - mégis, kinek az érdeke? (x)

Portfolio
A magyar lakosság egyre okosabban gazdálkodik. Előrelátóbban, megfontoltabban. Pénzügyi jövőnket sokkal stabilabb alapokra helyezhetjük, ha nem halogatunk, hanem időben döntünk és cselekszünk. De vajon ki lehet megbízható partner a döntéshozatalban?
A pénzügyi befektetések világa érdekes és sokszínű. Érdemes picit betekinteni a tanácsadási területre, hogy megértsük, kinek mi a szerepe és célja.

Adott az ügyfél, vagyis az ő pénze és a pénzügyi szolgáltató, például bank vagy brókercég. Az ügyfél és a szolgáltató egyaránt profitra törekszik - de mindketten ugyanannak a fának a gyümölcseit szeretnék leszüretelni. A játékszabályokból adódóan a pénzügyi szolgáltatónak hatalmas helyzeti előnye van: ő a ténylegesen elért hozamtól függetlenül is pénzéhez jut, nem úgy az ügyfél.


Pénzügyi  tanácsadás - mégis, kinek az érdeke?

Az ügyfélnek természetesen van egyfajta kockázatvállalási hajlandósága és optimális esetben egy ezzel összhangban lévő hozamelvárása. A sok pénzügyi termék közül vélhetően több is akad, ami kielégíthetné az igényeit, azonban sokszor a pénzügyi szolgáltatónak is van igénye, mégpedig az, hogy azt a terméket adja el, mely számára legnagyobb hasznot eredményezi. Az ügyfél és a szolgáltató tehát a hagyományos - kizárólag saját terméket árusító - modellben sokszor a ring ellentétes sarkaiba kerül.

Angolszász országokban már egyre inkább az úgynevezett fiduciary broker (felelősségteljes pénzügyi közvetítő) szolgáltatást használja a lakosság, mert így termék- és szolgáltatófüggetlen környezetben a tanácsadó és az ügyfél egy irányba eveznek.

A Portfolio Tanácsadó Központ is ebben a szellemben működik. Célunk, hogy megtakarításokból igazi értéket teremtsünk, az ügyféllel együtt és annak szándékai mentén. A Portfolio másfél évtizedes pénzügyi tapasztalatával indítottuk el ezt a tevékenységi kört, így szinte minden befektetési célra tudunk megvalósítható tervet javasolni - termékfüggetlenül. Tőzsdei termékek, befektetési alapok és állampapírok segítségével alakítjuk ki a portfoliókat.

Hisszük, hogy a pénzügyi siker a fegyelmezett, szigorú szabályokat követő, a kockázatot menedzselő befektetési szemléletmód eredményeként jön létre. A tanácsadás során a fundamentális és technikai elemzés rendszerére egyaránt támaszkodunk. Elemzőink, munkatársaink mélyreható tőkepiaci ismeretekkel rendelkeznek, Persze - az önjelölt jósokkal ellentétben - a szakértők nem látják előre a jövőt, ezért munkájuk során kiemelkedő szerepet tulajdonítanak a kockázat kezelésének.

Lépjen velünk kapcsolatba!
Tel. +36 1 327 4084
E-mail: trader@portfolio.hu

Számítson szakértelmünkre!
Kiemelt területeink: hosszabb távú befektetés, kereskedés, nyugdíjcélú megtakarítás.

További információ a Portfolio Tanácsadó Központról


A Portfolio Trader által nyújtott megbízás felvétele és továbbítása valamint a nyújtott befektetési tanácsadás a Portfolio.hu-t üzemeltető NET Média Zrt. és Magyarország egyik legnagyobb befektetési szolgáltatója, az ERSTE Befektetési Zrt. összefogásában valósul meg. A Net Média Zrt e szolgáltatások nyújtása során az Erste Befektetési Zrt. függő ügynökeként annak nevében jár el. A szolgáltatás igénybevételének feltétele egy Portfolió Online Tőzsde alapszámla megnyitása, és egy az ügynök részére szóló meghatalmazás aláírása. A Portfolio Online Tőzsde ügyfelei, így a brókeri szolgáltatást igénybevevők is Magyarország legnagyobb befektetési szolgáltatójának az Erste Befektetési Zrt.-nek az ügyfelei. A jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül befektetési tanácsadásnak, ajánlásnak vagy a Ptk. 6:64§ szerinti ajánlattételnek.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kep_szoveg