FONTOS Olyan időjárás-előrejelzés érkezett az imént, hogy a lehető legmagasabb fokozatú figyelmeztetést kellett kiadni két magyar vármegyére
Prémium

Aki mer, az nyer(het)! (x)

Portfolio
Innnovációmenedzsmentről is szó lesz 19. Projektmenedzsment Fórumon
A külöböző projektek egyik jelentős meghatározó tényezője az innovációs szint felismerése. Minél nagyobb ez, annál nagyobb a kockázat, és annál több szakértelmet és rugalmasságot igényel a munkafolyamat. Sokan félelmekkel vágnak bele olyan projektbe, amelyben az ismeretlen tényezők miatt nagy a bukás veszélye, azonban a jól meghatározott kritériumok és szakértői csapat sikert kovácsolhat az ismeretlenből. Az innováció központú projektek és azok sikeres vezetése a HTE által szervezett 19. Projektmenedzsment Fórumon is nagy szerepet kapnak majd.

Aki mer, az nyer(het)!
Egyesek szerint az alap projektmenedzsment folyamatok általában a legtöbb projektre alkalmazhatóak. Mások pedig pont ezzel nem értenek egyet. Minden esetben számolni kell újdonsággal és így kockázattal is. Bár a kis innováció faktorral rendelkező, inkrementális projektek esetében olyan módszerekkel dolgozik a csapat, amelyeket már korábban is használt, az ismeretlen tényezők felbukkanása itt sem kizárt, a szigorú szabályozás pedig elengedhetetlen. A versenyelőny megszerzéséhez, vagy egy speciális helyzet menedzseléséhez azonban időnként ki kell mozdulni a komfortzónából és belevágni egy radikáklis (magas innovációs szintű) projektbe. Ehhez kell a szakképzett projektmenedzser.

"Az innovációs projektek ismerete és sikeres menedzselése napjainkaban kulcsszerepet tölt be. A megfelelő priorizálás, a csapat összeállítása, a vezetői stílus rugalmassága, a visual-managemnet, az innovációs termékmenedzsment, az interkulturalitás kezelése és az agilis működési módszerek kiaknázása mind olyan területek, amelyeket a 21. századi, sikeres projektmenedzsernek ismernie és alkalmaznia kell" - mondta el dr. Prónay Gábor, a 19. Projektmenedzsment Fórum szervezőbizottságának elnöke.Aki mer, az nyer(het)!
Jóllehet, a radikális projektek nagy bizonytalansággal párosulnak, különösen a kezdetekben, a sajátosságok ismerete lerövidítheti a magas innováció pályáját, és hozzásegít a helyes projektvezetési technikák alkalmazásához. Fontos szem előtt tartani az innováció okozta korlátokat is az egyes projektek esetében, így számításba kell venni az életciklus problémát, a szokásostól eltérő finanszírozási kérdéseket, a projektterjedelem (scope) gyakori változását és a kudarcfaktort is. A startup fejlesztések esetében például a szokásosnál is nagyobb a bizonytalanság, mivel még a potenciális piacot sem lehet előre biztosan meghatározni.

A fentiekről részletesen a projektmenedzsment szakma éves nagyredezvényén is szó lesz április 7-én, Budapesten, ahol sok minden más mellett arra is fény derül, mi a titka Év Projektmenedzserének, hogyan alakulnak az államigazgatási projektek, hogyan lehetnek sikeresek a több kultúrát érintő feladatok és egyáltalán, hogy áll 2016-ban a hazai projektmenedzser szakma.

(x)
Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
Fastest Growing Digital Bank Hungary 2024_trophybw