Prémium

Kőszeg, a festői szépségű, barátságos kisváros (x)

Portfolio
Ébredéskor, ahogy kitekint a Hotel
  • Írottkő ablakán, a Kőszegi-hegység horizontja a napfelkelte lilás-vörös színeiben pompázik. Az ajtón kilépve azonnal a regénybe illő műemlékházak és a Jézus Szíve templom üdvözlik Önt. Régmúlt idők hangulata 11 órai harangszóval, tündéri macskaköves utcácskák becsületkasszákkal, kristálytiszta levegő hegyi forrásokkal - mindez Kőszegen, a nyugati határszélen.


Kőszeg, a festői szépségű, barátságos kisváros
Kőszeg bájos főtere és történelmi belvárosa minden évszakban a kisvárosi miliő hangulatát kölcsönzi az ideérkezőnek. A látogatót megérinti a középkor varázslatos hangulata, az élettel teli természeti környezet szépsége és a hegység egyedülálló, szubalpin klímája.

Gazdag történelméből kiemelkedik az 1532-es török ostrom, amikor is a maréknyi várvédő Jurisics Miklós vezetésével visszaveri a százezres török hadsereg támadását. A történelmi Jurisics-várat mindenképp érdemes felkeresni, de egyaránt hatalmas élményt nyújt a közeli Lékai lovagi vár. Kőszegen található Magyarország legkisebb lakóháza, és az ország három patikamúzeumából kettő, de mindenkinek látnia kell a vármúzeumot vagy a kilátást a Hősok-tornyából.

Kőszeg, a festői szépségű, barátságos kisváros
A környék számos kirándulási és fürdési lehetőséget kínál. Várja a strandolni vágyókat az erdei tófürdő Rechnitzben illetve a gyönyörű természeti övezetben fekvő Burgi tó, de Bükfürdő és Lutzmannsburg kültéri és beltéri medencékkel, csúszdákkal is mindössze 20 km-re találhatóak a kisvárostól.

A környék autóval és kerékpáron is jól felfedezhető. Csodálatos panoráma nyílik az Óház kilátótól, jó idő esetén akár a Fertő-tóig, a Szulejmán kilátóból pedig Kőszeg középkori belvárosa tárul a látogató szeme elé.

Legyen Ön is részese ennek az idilli pihenésnek, és kapcsolódjon ki az ódon házfalak között barangolva, vagy egy ízletes ebéd mellett a romantikus teraszok egyikén! Esténként pedig nincs is jobb annál, mint amikor a kisváros utcácskái megtelnek tündöklő fényekkel, a macskaköves járdákon falevelet fúj a szél, a vár felől egy kis cica hazafele kóborol... Ön pedig mindezt áhítattal csodálja Kőszeg főterén, a Hotel*** Írottkő teraszáról.

Kőszeg, a festői szépségű, barátságos kisváros
Kapcsolódjon ki és felejtse el a rohanó világot! Találjon rá újra a csendre és a békére! Kőszeg a festői szépségű, barátságos kisváros felejthetetlen pihenést kínál Önnek.

(x)
Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Hankó_Balázs_hivatalos_fotó_portfolio