Prémium

A klasszikus és modern tökéletes szimbiózisa (x)

Portfolio
Pontban nyolckor érkezem, még le se veszem a kabátomat, kezem máris tele finomságokkal, ha úgy akarom. A ruhatárhoz vezető előtérben ugyanis már kínálják az üdvözlőitalokat és a kóstolófalatokat. Előbbiből a nálam a Garamvári Szőlőbirtok - Blanc Fleur-je, utóbbiból pedig a külsőre a Ferrero Rocher-ra hajazó mannitol-ba forgatott libamáj mousse viszi a pálmát.
Mire visszaérek a ruhatárból, izgatott moraj, nyolc óra után pár perccel lebontják a "kordont", lehet menni az első emeletre, a bál "igazi" színhelyére. Gyors terepszemle a sétálórészen, ahova a jegyem szól: tágas terek, változatos kiállítók, külön piros pont a sminksarokért (ahol a hölgyek meg tudják igazíttatni a sminkjüket). Mikor végeztem, éppen Ördög Nóra lép a színpadra, hogy a sétálójegyeseket is személyesen köszöntse (az est további részében ő a bálteremben konferálja a programokat, így inkább csak kivetítőn találkozhatok vele). Bár hallhatóan meg van fázva, a legapróbb részletekig elmond minden tudnivalót, mit hol találni.

A klasszikus és modern tökéletes szimbiózisa
Fotó: Gellér Anna
Kikérem az első fogást, a kacsamáj terrine birsalmás rétessel, körtével és füstölt fürj tojással és a hozzá párosított Szepsy Szent Tamás Furmint 2016-ot. Külön-külön is tökéletesek, hát még együtt. Az asztalnál, ahol vacsorázom, összeismerkedem azt est vizét biztosító cég munkatársával. Meséli, ez az első Winelovers rendezvénye, szerintem a szervezők eddig mindent megtettek, hogy megnyerjék a brand többi rendezvényére.

A klasszikus és modern tökéletes szimbiózisa
Fotó: Gellér Anna
Két fogás között megnézem a boros felhozatalt, hiszen a Magyar Borok Bálja mindig egy borfesztivál is egyben: 120 tétel, fehérek, vörösek, desszertborok, pezsgők, külön stand a prémium tételeknek és a Liszkay Borkúria borainak (és csak úgy mellesleg, mintegy kisérőnek pálinka). Gyorsan megkóstolok pár bort, mindenek előtt a bakancslistám legelején található Szepsy tételeket, még mielőtt elfogynának (utóbb kiderül, félelmem teljesen alaptalan volt, még hajnalban is vissza tudom kóstolni őket).

Most már jöhet a második fogás, a mangalica pofa burgundi jus-vel, konfitált zöldséggel, sült zelleres kenyérpástétommal. A hús vajpuha, a burgundi jus pikáns, és talán az ilyen rendezvényektől szokatlan módon kiadós az egész tányér. Alkalmi "ásványvizes" asztaltársam nem győzi dícsérni, micsoda remek választás a hozzá kínált Bock Merlot Special Reserve 2013, a reakcióik alapján a körülöttünk ülő hölgyeknek viszont egy kicsit már túl testes. Közben nézzük a báltermi a kivetítőn a báltermi műsort: bemutatkoznak a meghívott borászok, majd előbb Miklósa Erika, utána pedig Király Viktor lép a színpadra.

A klasszikus és modern tökéletes szimbiózisa
Fotó: Papp József
A klasszikus és a modern közötti egyensúlyra való törekvés az egész estét jellemzi.

Étel fronton is a hagyományosabb vonaltól (a Stelázsi kolbász- és sajtválogatása) a különlegességekig (szarvasgombás készítmények, osztriga, Süss Lilla bonbonjai és pohárkrémjei) mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A desszerteknél különösen erős a felhozatal: a vacsora menüt méltóképpen lezáró flódni (hozzá Barta Öreg Király Dűlő 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2013-ból) és Lilla említett desszertjei mellett a Zila Kávéház is több süteménnyel készült.

A klasszikus és modern tökéletes szimbiózisa
Fotó: Gellér Anna
Mivel becsülettel mindent kipróbáltam, elmegyek egy kicsit levegőzni, már jó előre kinéztem magamnak a szivarsarkot. Amikor bevallom a kiállítónak, hogy abszolút kezdő vagyok, rögtönöz nekem egy gyorstalpalót szivarokról, stílusokról, takarólevelekről, vágásról, gyújtásról. A teraszon a kávés stand üzemeltetőivel futok össze, ők is tartanak egy kis felvilágosítást, javasolják, siessek, mert most épp egy különleges aromájú kávé van betöltve a gépbe. (Ez a segítőkészség és felkészültség egyébként mindenhol tetten érhető volt, látszott, hogy a kiállítók nem expressz betanított hostesseket küldtek maguk helyett.)

A klasszikus és modern tökéletes szimbiózisa
Fotó: Benkő M. Fanni
Mire elszívom a szivart, a bálteremben is véget ért a vacsora és kezdődik a nyitó tánc. Immár hagyomány, hogy a táncosok - amolyan kedvcsinálóként - a bálteremből indulva végigvonulnak a termeken, mielőtt megérkeznek a tánctérre. Szintén kedves gesztus, hogy az előadásuk végén felkérik a közönség tagjait, mintegy jelezve, hogy innentől övék a pálya. A talpalávalót innentől a Group'n'Swing zenekar adja.

Én visszalopakodok a sétálótérbe, huszonegyezek egy kicsit a mini-kaszinóban. Alig tudom elveszteni a zsetonjaimat, pedig szaladnék a fotófalhoz, éppen ott a fotós és szeretnék egy emléket az estéről. Végül összejön vele a találkozás, így tökéletesen zárul számomra a bál. Annyira, hogy az elköszönő csomagot majdnem ott is felejtem hazainduláskor.
(x)
Frankfurt Stock Exchange
People protest  with a camp over the 9 de Julio Avenue outside the Social Development Ministry calling for a food emergency in Buenos Aires, Argentina, on 5 September, 2019. (Photo by Mario De Fina/NurPhoto via Getty Images)
Matolcsy
Portfolio Konferencia
Promenada Targu Mures
NEW YORK, USA - APRIL 18: A Toyota Mirai model car is on display during the New York International Auto Show on April 18, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
kiállítói pr-hez