Prémium

Több mint 20 ezer CSOK-igényt fogadott már be a Takarék Csoport (x)

PR cikk
Meghaladta a 20 ezret a befogadott CSOK-igénylések száma a Takarék Csoportnál 2019 első félévének végéig. A júliustól életbe lépett könnyítések és a falusi CSOK megjelenése tovább élénkítik a keresletet, ezt tapasztalják a takarék-fiókok ügyintézői.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A családi otthonteremtési kedvezmény 2016-os bevezetése óta már majdnem 62 milliárd forintnyi CSOK-igényt fogadott be a Takarék Csoport. Az igényelhető CSOK-támogatás összege két szemponttól függ: a vállalt vagy meglévő gyerekek számától, valamint attól, hogy új vagy használt ingatlan vásárlására, esetleg bővítésére használják fel. A maximális összeg 10 millió forint lehet. Az elmúlt években a takarékszövetkezetek közvetítettek ki minden ötödik CSOK-ot, így a bankcsoport nagy tapasztalattal rendelkezik a családokat segítő támogatások és az ahhoz kapcsolódó hitelek folyósításában.

A CSOK mellé igényelhető, állami kamattámogatású hitelt is sokan keresik, csak az idei első hat hónapban 453 család kötött szerződést összesen 5 milliárd forint értékben új lakás vásárlásához vagy építéséhez.

THM: 3,11-3,20 %

Július 1-től ráadásul nemcsak új ingatlan vásárlására vagy építésére, hanem használt lakás vásárlására is igénybe vehetik a több gyermeket tervező családok a kamattámogatott hitelt. Két gyermek vállalása esetén 10, három gyermek vállalása esetén pedig 15 millió forint a maximálisan felvehető kamattámogatott lakáscélú jelzáloghitel összege. A kedvezményes kölcsön emellett nemcsak új építésű, hanem használt lakásra vagy házra is igényelhető. Szintén fontos változás, hogy eltörölték a használt lakás vásárlásakor a 35 millió forintos vételármaximumot.

A kistelepüléseknek lendületet adhat a falusi CSOK

A falusi CSOK lendületet adhat a preferált kistelepülésen élő családok gyermekvállalásának, otthonteremtésének és komoly keresletet generálhat a jelenleg üresen álló falusi lakóingatlanok iránt. A támogatás emellett ösztönözheti a helyi, főként építőipari vállalkozások fejlődését olyan térségekben, ahol erre nagy szükség van.

A takarékoknál élénk az érdeklődés a falusi CSOK iránt. Már az első hónapban 116 millió forint értékben fogadott be kérelmet a Takarék Csoport. Országszerte több mint 750 takarék-fiókban lehet igényelni a falusi CSOK-ot, a programban részt vevő mintegy 2500 település mindegyikéről legfeljebb 15-30 percen belül elérhető egy fiók.

A vissza nem térítendő falusi CSOK támogatást olyan, ötezer lélekszám alatti településeken lehet igényelni, ahol az elmúlt években csökkent a lakosságszám. 2486 ilyen település található az országban. A családok egy gyermek esetén 600 ezer forint, két gyermeknél 2,6 millió, három vagy több gyermeknél pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek használt lakás vásárlására, annak egyidejű korszerűsítése és/vagy bővítése mellett.

A falus CSOK másik célja a kistelepüléseken meglévő lakás korszerűsítése és/vagy bővítése, ekkor a támogatási összeg fele mértéke igényelhető.

A családok ezen hitelcélokra állami kamattámogatású hitelt is felvehetnek: kombinált vásárlás és korszerűsítés, illetve bővítés esetében két gyermeknél 10 millió forint, legalább három gyermeknél 15 millió forint igényelhető. Amennyiben az igénylő a falusi CSOK-ot meglévő lakás korszerűsítésére vagy bővítésére igényli, úgy két gyermek esetén 5 millió, három vagy több gyermek esetén pedig 7,5 millió forint kamattámogatott kölcsön összege.

THM: 3,11-3,20 %

A helyi családok, vállalkozások és közösségek támogatása mellett elkötelezett takarékok kiemelkedően fontos szerepet játszhatnak a támogatások kiközvetítésében és az ahhoz felvehető kedvezményes hitelek folyósításában.

A CSOK és falusi CSOK támogatásokról, valamint a kedvezményes hitelről teljes körű tájékoztatást kaphatnak a takarék fiókokban vagy a www.takarekcsoport.hu oldalon.

A Takarék Csoport kiterjedt fiókhálózata, szakmailag felkészült tanácsadó kollégái, valamint széles termék- és szolgáltatás palettájának köszönhetően a támogatott hitelkonstrukciók mellett minden pénzügyi vonatkozású kérdésére tud választ és megoldást adni.

„A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.” „A hirdetésben szereplő többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.”

(x)

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
11_NHP 2020 nyar_Portfolio_GettyImages-497692630