Prémium

Kiváló eredmények a Budapest Bank kisvállalkozási üzletágánál (x)

PR cikk
A kisvállalkozások jelentik a magyar gazdaság egyik legfontosabb motorját, meghatározó szerepet játszanak a hazai gazdaság teljesítményében, ezért a Budapest Bank hosszú ideje elkötelezett támogatójuk és együttműködő partnerük. A bank folyamatosan fejleszti a kisvállalkozók elvárásaihoz igazodva termékeit és szolgáltatásait, amelynek eredményeként ezt az üzletágat dinamikus növekedés jellemezte az év első kilenc hónapjában.

Élénkülő vállalkozási kedv jellemzi a magyar gazdaságot: mintegy 15 %-kal nőtt az újonnan alakuló vállalkozások száma és a hitelfelvételi kedv is erősödött. Az elmúlt 2-3 évben lendületet vett a kisvállalkozói hitelezés, igaz ez mind a klasszikus, éven belüli folyószámla-és forgóeszköz típusú hitelek felvételére, mind a beruházási hitelekre. Nőtt a beruházási hajlandóság, ami jól mutatja, hogy a vállalkozók szerint érdemes beruházni a növekedésbe.

Ezt megalapozza az alacsony kamatkörnyezet, segítik az államilag támogatott hitelkonstrukciók, és a bankok által hasonlóan kedvező feltételekkel nyújtott saját forrású hiteltermékek is.

Dancsné Engler Bernadett_750

„Az év első kilenc hónapjában mi is lépést tartottunk a piac lendületével, bizonyos területeken jelentősen javítottunk a korábbi pozícióinkon. Hitelállományunk 13 %-kal bővült, az új hitelkihelyezések 30%-kal nőttek, az új kisvállalkozói ügyfelek száma pedig 41%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, ezek eredményeként az üzletág bevételei 15%-kal növekedtek. Ezzel a 0-200 millió forint közötti szegmensben a 3. helyezést, míg az 50-200 millió forint közötti árbevétellel rendelkező vállalkozásoknál 2. helyezést értük el” – mondta el mondta el Dancsné Engler Bernadett, a Budapest Bank kisvállalkozási üzletágvezetője.

A cégek számára a hitelválasztásnál a legfontosabb szempont az alacsony kamat, majd ezt követi az egyszerű igénylési folyamat és a gyors folyósítás. A kisvállalkozók azt várják el a bankoktól, hogy a vállalkozásuk igényeinek és élethelyzetének megfelelően szakértő módon, rugalmasan és az ajánlatokat személyre szabva szolgálják ki őket.

„Ezeket az elvárásokat termékfejlesztésünk során is figyelembe vesszük, így például a kisvállalkozásoknak szóló hitelajánlatainkat is ezek mentén alakítottuk át ebben az évben. Mindezek nyomán a maximum 200 millió forint éves nettó árbevételű gazdasági társaságok és egyéni vállalkozók 18 hónapos működési múlttól nálunk már akkor is hitelhez juthatnak, ha EVÁ-sok vagy KATÁ-sok. Az igénylés gyors és rugalmas: a bank előre tájékoztatja az ügyfeleit a szükséges dokumentumokról, és a dokumentációs igény is  minimális, pl. gazdasági társaságok esetében főkönyvi kivonatra sincs szükség. A kölcsönök szabadon felhasználhatók a vállalkozás gazdálkodásával összefüggésben, hitelkiváltásra is, tárgyi fedezet nélkül. Például a folyószámlakölcsönnél egy a lejáratnál visszafizetés nélkül megújítható keretösszeget hagy jóvá a bank a folyószámlán 12 hónapos futamidőre, az éven túli kölcsönt pedig 13 és 72 hónap közötti futamidőre nyújtjuk fix havi törlesztőrészlettel”  – emelte ki Dancsné Engler Bernadett.

A banki termék- és szolgáltatáspaletta egyre inkább uniformizálódik, mindez intenzív árazási versennyel párosul. A banki szolgáltatások és termékek közötti különbség az áron túl elsősorban abban mutatkozik meg, hogy ezeket mennyire könnyen tudják elérni az ügyfelek, milyen az együttműködés a kapcsolattartójukkal, mennyire elérhetőek a bankfiókok az online értékesítési csatornák vagy digitális szolgáltatások. Sokszor az utóbbiak döntenek egy-egy szolgáltató mellett vagy ellenében.

Az elmúlt időszakban, a digitalizációval és az okos eszközök fejlődésével párhuzamosan, a szolgáltatás teljessége – az hogy, mennyire oldja meg az adott problémát – és a minőségé vált hangsúlyossá. Ez a trend már jelen van a pénzügyi, illetve banki szolgáltatók piacán is, ami a jövőben a bankválasztás elsődleges szempontja lehet. Hosszú távon azok a szolgáltatók tudnak előnyre szert tenni, akik az ügyféligényt és az ügyfélélményt helyezik egyre tudatosabban előtérbe, akik elsősorban megoldásokat és nem terméket értékesítenek, így növelve az ügyfélélményt.

„Úgy látjuk, hogy a magyar kisvállalkozások hatékonyságát és ezzel együtt versenyképességét folyamatosan lehet növelni, és ebben fontos szerepe van a megfelelő időgazdálkodásnak. Bankunk szeptemberben 500 cégvezető megkérdezésével egy a magyar vállalkozók időmenedzsmentjét vizsgáló kutatást végzett. Ebből kiderült, hogy a cégek vezetőinek túl sok idejét rabolja el az adminisztráció, különös tekintettel a számlázásra és banki ügyek intézésére, holott ezt az időt akár új ügyfelek szerzésére, vállalkozásuk vagy önmaguk fejlesztésére is fordíthatnák. Ezen a problémán fog segíteni a jövő év elején bevezetésre kerülő, digitális megoldásokra épülő pénzügyi asszisztens termék- és szolgáltatáscsomagunk, amellyel jelentősen tudjuk javítani a vállalkozások időgazdálkodásának hatékonyságát”– mondta el Dancsné Engler Bernadett, a Budapest Bank kisvállalkozási üzletágának vezetője.

A bank meggyőződése, hogy olyan innovatív megoldásokat kell nyújtania az ügyfelei részére, amelyek azonnali segítséget és választ adnak a kutatásban is felismert problémákra, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy arra fordítsák idejüket, ami igazán fontos a számukra: családjukra, tudásbővítésre vagy üzletfejlesztésre.

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
lidl áruház