Önért mit tesz a pénze? (x)
Prémium

Önért mit tesz a pénze? (x)

PR cikk
A fenntartható befektetés azt jelenti, hogy az értékpapírok kibocsátóit - vállalatokat vagy államokat - három szempont alapján értékelik: környezeti, társadalmi és vállalatirányítási. Innen jön az ESG rövidítés, ami az Environmental, Social and Governance kifejezéseket takarja.
191106_MASF_Hungary_750px

ESG: három betű egy jobb világért

Az ESG az Amundi Asset Management felelős befektetési stratégiájának alapköve, annak biztosítéka, hogy a befektetések egységes etikai és ökológiai alapelvek mentén valósuljanak meg. Ma már egyre többen figyelembe veszik ezeket az elveket, a jó hír az, hogy ezek alkalmazása nem jelenti azt, hogy nekünk befektetőknek, le kellene mondanunk a hozamokról.

A környezeti tényező önmagában nem elég

Nem elég, ha egy vállalkozás megfelel a környezeti előírásoknak, gondosan használja a természeti erőforrásokat és kevés károsanyag kibocsátásért felel, emellett az Amundi figyelmet fordít arra is, hogy a befektetési célpontként bevizsgált vállalat megfelelő módon bánjon az alkalmazottakkal és partnereivel, és hasonló gondolkodást követeljen meg például beszállítóitól is. Egy vállalkozás vezetésének értékelése során többek között a jövőképet, vagy a fizetések transzparenciáját is megvizsgálják. A kormányok esetében a fenntarthatóságot szem előtt tartó törvényalkotás növeli a vállalkozások hatékonyságát és növekedési lehetőségeket teremt.

Széleskörű befektetési mix

Az ESG befektetések közül kiemelkedik az Amundi Funds Multi-Asset Sustainable Future alap, amelynek egyik vezető portfóliómenedzsere Jörg MoshuberMoshuber_quoteA befektetési döntéshozatal egy összetett folyamat, amelyben egyszerre érvényesülnek a szigorú pénzügyi elemzési szempontok és az ESG kritériumok, annak érdekében, hogy a lehető legjobb hozamokat érje el az alap. Az Amundi Funds Multi-Asset Sustainable Future alapban lévő részvény- és kötvénypiaci eszközök árfolyamingadozásai miatt ez a termék főként a hosszútávra tervező befektetők érdeklődését keltheti fel.

Az Amundi Csoport ambíciózus ESG célokat tűzött ki maga elé. Többek között azt, hogy 2021 végéig az összes aktívan menedzselt alapjánál figyelembe fogja venni az ESG kritériumokat. Az Amundi a portfólióban lévő eszközöket fenntarthatósági szempontból saját - széles körű, szakmai konszenzuson nyugvó - ESG módszertanával világítja át, illetve ellenőrzi és értékeli.

Jogi nyilatkozat

Ezt a dokumentumot az Amundi Asset Management jelentette meg, és nem az USA állampolgárai és rezidensei, vagy bármely - az Amundi Funds Multi-Asset Sustainable Future (a „Termék”) Tájékoztatójában meghatározott - „US person”  számára készült. Az Amundi Asset Management egy portfólió- és alapkezelő vállalat, amelyet a francia értékpapír-felügyeleti hatóság (Autorité des Marchés Financiers – „AMF”) felügyel, engedélyének száma: GP-04000036. A fenti marketingközlemény az Amundi Funds Multi-Asset Sustainable Future kollektív befektetési formáról ad tájékoztatást. A Termék az Amundi Funds („Alap”) egyik részalapja. Az Alap a Luxemburgi Nagyhercegség jogszabályai alapján Átruházható Értékpapírokkal Foglalkozó Kollektív Befektetési Vállalkozásként (ÁÉKBV) létrehozott, több részalapból álló, nyílt végű befektetési társaság (société ’investissement à capital variable, SICAV), felügyeli a luxemburgi Commission de Surveillance du Secteur Financier („CSSF”). A fenti kereskedelmi kommunikáció nem ad teljes körű információt a Termékről és a forgalmazás feltételeiről, nem minősül értékpapírok vételére vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak, nyilvános ajánlattételnek, befektetési tanácsadásnak, vagy befektetési ajánlásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A befektetett tőke, és a befektetésekből származó jövedelem emelkedhet, illetve csökkenhet, a befektetés értéke az eredetileg befektetett összegnél alacsonyabb is lehet. A Termékhez nem kapcsolódik hozam- vagy tőkegarancia, hozam- vagy tőkevédelem. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a Termék jövőbeli teljesítményére. A Termékbe való befektetés feltételeit a Termék nyilvános forgalomba hozatalával illetve folyamatos forgalmazásával kapcsolatosan közzétett kiemelt befektetői információ („KIID”) és hatályos tájékoztató (együtt: „Dokumentáció”) tartalmazza, melyek díjmentesen érhetők el a www.amundi.lu honlapon. A KIID magyar nyelven, az egyéb dokumentumok angol nyelven állnak rendelkezésére. Befektetése előtt győződjön meg arról, hogy teljes körűen és mélységében is megértette a Dokumentációban foglaltakat, körültekintően mérlegelje a befektetés tárgyát, kockázatát, díjait, költségeit és konzultáljon professzionális tanácsadóval.

A Termék magyarországi forgalmazását a CSSF által a Magyar Nemzeti Bank részére küldött értesítés tette lehetővé.

(x)

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek