shutterstock_1007133835
Prémium

Önért mit tesz a pénze? (x)

PR cikk
A fenntartható befektetés azt jelenti, hogy az értékpapírok kibocsátóit - vállalatokat vagy államokat - három szempont alapján értékelik: környezeti, társadalmi és vállalatirányítási. Innen jön az ESG rövidítés, ami az Environmental, Social and Governance kifejezéseket takarja.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet
191106_MASF_Hungary_750px

ESG: három betű egy jobb világért

Az ESG az Amundi Asset Management felelős befektetési stratégiájának alapköve, annak biztosítéka, hogy a befektetések egységes etikai és ökológiai alapelvek mentén valósuljanak meg. Ma már egyre többen figyelembe veszik ezeket az elveket, a jó hír az, hogy ezek alkalmazása nem jelenti azt, hogy nekünk befektetőknek, le kellene mondanunk a hozamokról.

A környezeti tényező önmagában nem elég

Nem elég, ha egy vállalkozás megfelel a környezeti előírásoknak, gondosan használja a természeti erőforrásokat és kevés károsanyag kibocsátásért felel, emellett az Amundi figyelmet fordít arra is, hogy a befektetési célpontként bevizsgált vállalat megfelelő módon bánjon az alkalmazottakkal és partnereivel, és hasonló gondolkodást követeljen meg például beszállítóitól is. Egy vállalkozás vezetésének értékelése során többek között a jövőképet, vagy a fizetések transzparenciáját is megvizsgálják. A kormányok esetében a fenntarthatóságot szem előtt tartó törvényalkotás növeli a vállalkozások hatékonyságát és növekedési lehetőségeket teremt.

Széleskörű befektetési mix

Az ESG befektetések közül kiemelkedik az Amundi Funds Multi-Asset Sustainable Future alap, amelynek egyik vezető portfóliómenedzsere Jörg MoshuberMoshuber_quoteA befektetési döntéshozatal egy összetett folyamat, amelyben egyszerre érvényesülnek a szigorú pénzügyi elemzési szempontok és az ESG kritériumok, annak érdekében, hogy a lehető legjobb hozamokat érje el az alap. Az Amundi Funds Multi-Asset Sustainable Future alapban lévő részvény- és kötvénypiaci eszközök árfolyamingadozásai miatt ez a termék főként a hosszútávra tervező befektetők érdeklődését keltheti fel.

Az Amundi Csoport ambíciózus ESG célokat tűzött ki maga elé. Többek között azt, hogy 2021 végéig az összes aktívan menedzselt alapjánál figyelembe fogja venni az ESG kritériumokat. Az Amundi a portfólióban lévő eszközöket fenntarthatósági szempontból saját - széles körű, szakmai konszenzuson nyugvó - ESG módszertanával világítja át, illetve ellenőrzi és értékeli.

Jogi nyilatkozat

Ezt a dokumentumot az Amundi Asset Management jelentette meg, és nem az USA állampolgárai és rezidensei, vagy bármely - az Amundi Funds Multi-Asset Sustainable Future (a „Termék”) Tájékoztatójában meghatározott - „US person”  számára készült. Az Amundi Asset Management egy portfólió- és alapkezelő vállalat, amelyet a francia értékpapír-felügyeleti hatóság (Autorité des Marchés Financiers – „AMF”) felügyel, engedélyének száma: GP-04000036. A fenti marketingközlemény az Amundi Funds Multi-Asset Sustainable Future kollektív befektetési formáról ad tájékoztatást. A Termék az Amundi Funds („Alap”) egyik részalapja. Az Alap a Luxemburgi Nagyhercegség jogszabályai alapján Átruházható Értékpapírokkal Foglalkozó Kollektív Befektetési Vállalkozásként (ÁÉKBV) létrehozott, több részalapból álló, nyílt végű befektetési társaság (société ’investissement à capital variable, SICAV), felügyeli a luxemburgi Commission de Surveillance du Secteur Financier („CSSF”). A fenti kereskedelmi kommunikáció nem ad teljes körű információt a Termékről és a forgalmazás feltételeiről, nem minősül értékpapírok vételére vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak, nyilvános ajánlattételnek, befektetési tanácsadásnak, vagy befektetési ajánlásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A befektetett tőke, és a befektetésekből származó jövedelem emelkedhet, illetve csökkenhet, a befektetés értéke az eredetileg befektetett összegnél alacsonyabb is lehet. A Termékhez nem kapcsolódik hozam- vagy tőkegarancia, hozam- vagy tőkevédelem. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a Termék jövőbeli teljesítményére. A Termékbe való befektetés feltételeit a Termék nyilvános forgalomba hozatalával illetve folyamatos forgalmazásával kapcsolatosan közzétett kiemelt befektetői információ („KIID”) és hatályos tájékoztató (együtt: „Dokumentáció”) tartalmazza, melyek díjmentesen érhetők el a www.amundi.lu honlapon. A KIID magyar nyelven, az egyéb dokumentumok angol nyelven állnak rendelkezésére. Befektetése előtt győződjön meg arról, hogy teljes körűen és mélységében is megértette a Dokumentációban foglaltakat, körültekintően mérlegelje a befektetés tárgyát, kockázatát, díjait, költségeit és konzultáljon professzionális tanácsadóval.

A Termék magyarországi forgalmazását a CSSF által a Magyar Nemzeti Bank részére küldött értesítés tette lehetővé.

(x)

párizs
covid kórház koronavírus járvány
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
kerékpár bicikli bicikliút kerékpárút
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

company-gift-cufflinks-skanska[1]