Bővültek az NHP Hajrá felhasználási lehetőségei (x)
Prémium

Bővültek az NHP Hajrá felhasználási lehetőségei (x)

PR cikk
Társasházi beruházásokra is felhasználható az NHP Hajrá

Idén áprilisban indította el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Növekedési Hitelprogramjának legújabb szakaszát az NHP Hajrát, amely iránt már az első napoktól nagy az érdeklődés a vállalkozások részéről. Annak érdekében, hogy a konstrukció még szélesebb körben támogassa a kkv-k kedvező forráshoz jutását és ezzel a gazdaság élénkítését, az MNB júliusban a hitelcélok kibővítéséről döntött.

Az MNB által 2013-ban indított Növekedési Hitelprogram (NHP) fontos szerepet játszott abban, hogy növekedésbe forduljon a kkv-hitelezés tendenciája, amivel a gazdasági növekedésre és a foglalkoztatásra is jelentős hatást gyakorolt. A program több szakaszban indult, mindig más feltételekkel, de összesen eddig mintegy 3600 milliárd forintnyi forrást juttatott több, mint 50 ezer vállalkozásnak.

Segítség a járvány által sújtott vállalkozásoknak

Az NHP Hajrát a jegybank a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak tompítására indította el áprilisban, amely 1500 milliárd forintos keretösszeg kihelyezésével kíván segíteni a hazai vállalkozásoknak. Az NHP Hajrá a – kereskedelmi bankok közvetítésével - a piac egyik legkedvezőbb vállalati hiteltermékeit biztosítja: az 1 millió és 20 milliárd forint között igényelhető összeget legfeljebb 2,5%-os, a futamidő végéig fix kamattal nyújthatják a hitelintézetek, csupán kéthetes elbírálási periódus után.

Az NHP Hajrát már az indulásakor is széles körben fel lehetett használni: beruházási célok megvalósítására; korszerűsítésre; fejlesztésre; munkabér kifizetésére; hitelkiváltásra; forgóeszköz finanszírozásra; cégvásárlásra. A program hamar népszerűvé vált a kkv-k körében, és június végéig több mint 2200 szerződés jött létre mintegy 123 milliárd forintnyi összegben. Az MNB, hogy még több vállalkozást be tudjon vonni a kedvező finanszírozásba, júliustól bővítette az NHP Hajrán belül folyósított hitelek felhasználhatóságát.

Bővülő lehetőségek

Ezentúl a hazai cégek rugalmasabban használhatják fel az NHP Hajrá hiteleket külföldi terjeszkedésükhöz, beruházásaikhoz, ami elősegíti, hogy a magyar vállalkozások külföldről hozzanak haza tőkejövedelmet. A felvehető forgóeszközhitel összegét korlátozó szabály is módosult, hogy még rugalmasabban szolgálja a kkv-k igényeit. Továbbá az EU-s támogatások előfinanszírozása mellett lehetőség nyílik hazai támogatások előfinanszírozására is. Az MNB az NHP Hajrá keretében lehetővé teszi társasházak, lakásszövetkezetek korszerűsítési, energiatakarékossági beruházásainak finanszírozását is. Annak érdekében, hogy a vállalkozások minél hamarabb forráshoz jussanak, az MNB ellenőrizni fogja, hogy a hitelintézetek betartják-e a kéthetes hitelbírálatra vonatkozó előírást.

A Növekedési Hitelprogramban kizárólag a törvényben előírt feltételeknek megfelelő, belföldi székhelyű kkv-k vehetnek részt. NHP hitelt igényelni kizárólag a kereskedelmi bankoktól lehetséges, melyek mindegyike egyedi rendszer alapján bírálja el a beérkező kérelmeket, ezért érdemes több pénzügyi intézménynél is érdeklődni, a legkedvezőbb konstrukció megtalálásához.

(X)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új befektetési őrület hódít, napok alatt lesznek emberek milliárdosok

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
LLI_7843