Prémium

TrustChain: több ezer szerződésre került e-aláírás (x)

PR cikk
Online bankolunk és számlázunk, egyszerűsítsük a szerződéskötést is!
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az e-aláírások használata az előző évhez képest világszerte ötszörösére nőtt. 2020 tavaszán a cégek és magánszemélyek számára hirtelen az online szerződéskötés vált az üzleti tevékenység egyetlen lehetséges módjává. A növekvő érdeklődést nem csak a járványhelyzet alapozta meg.

“A vállalkozók olyan kényelmes üzleti megoldásokat keresnek, amelyekkel a fokozott biztonság mellett nő a szerződéskötési sebesség, míg a tranzakciós költségek csökkenek”

mondja dr. Romhány Gergely, a TrustChain Systems Kft. ügyvezetője.

A TrustChain online szerződéskötő platform abban nyújt segítséget cégeknek, vállalkozóknak és magánszemélyeknek, hogy a szerződéskötés adminisztratív fázisait az online térbe helyezzék át. A TrustChain Platformon az üzleti szereplők közösen hozhatnak létre, egyeztethetnek és a telefonjukon írhatnak alá dokumentumokat, jogi és informatikai szempontból is biztonságos módon. Olyan adminisztrációs folyamatok tehetők így gyorsabbá, mint például a szerződések tartalmának egyeztetése, vagy jegyzőkönyvek, teljesítésigazolások, társasági jogi dokumentumok aláírása.

Okostelefonon távoli videóazonosítás segítségével juthatunk hozzá a minősített e-aláírásunkhoz; ez az egyetlen olyan e-aláírás típus, amelynek a kézzel tett aláírással azonos a joghatása. Az így aláírt dokumentum teljes bizonyító erejű magánokiratnak felel meg, és 2016 óta az Európai Unió minden országában elfogadják.

“A járvány igencsak megnövelte a keresletet, az ügyfelek szó szerint megrohamoztak minket, ebből is látszik, hogy milyen tempóban emelkedik az igény az online eszközök növekvő biztonsága és hitelessége iránt”

emeli ki dr. Romhány Gergely.

Az ügyfélforgalom megsokszorozódott a platformon, február óta a felhasználók száma 1500%-kal nőtt. A platformon aláírt dokumentumok száma is exponenciálisan emelkedett, február és július között több mint 4 ezer dokumentumot hitelesítettek e-aláírással. A körülményekre reagálva, 2020 áprilisa óta a TrustChain szolgáltatásai immár 38 országban elérhetők.

A digitális megoldások nem csak a járvány idején hasznosak. Ha a számlázás és a banki tevékenységek jó része intézhető digitális környezetben, miért ne egyszerűsítenénk az üzleti életet is? 

“Egyre több cégvezető ismerte fel, hogy a nyomtatás, szkennelés és a hiteles dokumentumok továbbítása milyen sok időt és energiát vesznek el az üzlettől”

teszi hozzá a TrustChain ügyvezetője.

(X)

ugrás, start
tőzsde, dollár, árfolyam
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
hitelkonfi
szijjarto_fbvideo
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos
roma_colosseum
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Aktualitások, elemzések, ötletek egy helyen.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
11_NHP 2020 nyar_Portfolio_GettyImages-497692630