Prémium

Ingatlanbefektetés bérleti garanciával – most utoljára 7%-os hozammal (x)

PR cikk
A kedvezményes ÁFA hatására megélénkültek az érdeklődések a lakáspiacokon. Hogyan érdemes most taktikázni a befektetési ingatlant keresőknek?
Online videohoz

Az 5%-os ÁFA visszavezetésével ismét sok befektető figyelme fordult az ingatlanpiac felé. Nem árt azonban figyelembe venni egyes szempontokat az optimális döntés meghozatala előtt. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az ÁFA kedvezmény nem jár automatikusan a teljes vételár közel 20%-os csökkenésével. A kereslet lassú élénkülése miatt azonban a fejlesztők jellemzően még nem emeltek a nettó árakon. A kedvezmény januári érvénybe lépését követően azonban számítani lehet az árak emelkedésére, így érdemes lehet még az idei évben lefoglalni a kiszemelt ingatlanokat.

Az árak mellett a bérbeadási lehetőségek is változóban vannak, mire érdemes figyelni?

A pandémiás helyzetre nem egyformán reagáltak az egyes városok lakás-bérleti piacai. Míg Budapesten a turizmus visszaesése, és az AirBnB-s lakások megjelenése a hosszú távú bérleti piacon mérhetően rontotta a kiadhatóságot, Pécsen például olyan stabil az albérleti piac, hogy egy fejlesztő garantált bérbeadást is vállal a lakásaira.  

Mit jelent a garantált bérbeadás, hogyan igényelhető?

A Magyarországon még kevéssé ismert ingatlanbefektetési konstrukciót az InvestHouse ingatlanfejlesztő cégcsoport kínálja a pécsi, prémium kategóriás, még kivitelezés alatt álló Golden Corner lakóparkban lakást vásárló ügyfeleinek: a bérleti garancia szolgáltatásuk keretein belül visszabérlik az ügyfél ingatlanát, és a bruttó vételár 7%-át fizetik ki évente fix hozamként. A befektetés így a bérleti garancia időtartama alatt (mely standard esetben 5 éves, de a befektetés mértékétől függően 7 évre hosszabbítható) teljesen kockázatmentes. Ám a sikeres bevezető időszak után 2021-től 6%-ra fog csökkeni a garantált hozam, de továbbra is ingyenes bérbeadási- és ingatlankezelési szolgáltatással. Az épülő ingatlanokat folyamatosan le lehet kötni előértékesítési formában, idén még a magasabb hozamú bérleti garancia szolgáltatással.

Lakást venni más városban?

Régebben elképzelhetetlen lett volna „távolról” lakást vásárolni, ám ma már akár 100% online kapcsolattal megoldható az ingatlanvásárlás, és -üzemeltetés. Az InvestHouse teljes körű szolgáltatáspalettával lefedi az ingatlanbefektetéssel kapcsolatos összes feladatot a lakáskiadástól a karbantartásig, így a lakástulajdonosoknak nincs tennivalójuk. A fenti szolgáltatások az ország bármely pontjáról, vagy akár külföldről is igénybe vehetők.

Az elérhető lakások listáját, és további részleteket személyesen, telefonon vagy online az alábbi elérhetőségeken kérhet:

Email: info@investhouse.hu, Telefon: +36 70 660 5000

Web: www.investhouse.hu

(x)

bull
fitch
KínaUSA
koronavirus_labor_vakcina
fehér ház donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020 usa
GraphisoftPark
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
company-gift-cufflinks-skanska[1]