Prémium

KYOCERA a top 100-ban – vállalat a fenntarthatóság jegyében (x)

PR cikk
A környezettudatosság a megfelelő irodai gépek kiválasztásánál kezdődik.

A gazdasági fejlődés és a környezettudatosság nem feltétlenül egymás szinonimái, pedig a jövőben kénytelenek lesznek kéz a kézben járni. Amikor fenntarthatóságról gondolkodunk, nem csak a gyárak, a közlekedés szén-dioxid kibocsátását kell szem előtt tartanunk, hanem az irodák működését is. Amíg a hagyományos, papíralapú adatrögzítés és tárolás marad fókuszban, az igazán áttörő változás váratni fog magára, de vannak cégek, amelyek már régóta előre tekintenek.

A Wall Street Journal nemrégiben a “Világ 100 legfenntarthatóbban irányított vállalata” közé sorolta a Kyocera-t a 2020-as listán.

A rangsor kialakításánál az elemzők több mint 5,500 üzleti vállalkozásnak összegezték a fenntarthatósági mutatóit. Az elemzések az alábbi szempontokon alapultak:

  • Üzleti modell és innováció
  • Külső társadalmi és termékkel kapcsolatos kérdések
  • Alkalmazottak jóléte és munkahelyi környezet
  • A környezet megóvásáért tett erőfeszítések és a környezeti kockázatok kezelése

A Kyocera fenntarthatósági intézkedései az alapító, Dr. Kazuo Inamori filozófiáját tükrözik, mely szerint helyesen, emberi lényhez méltóan kell cselekedni az együttélés és a földi élet irányelveinek megfelelően. Ezt többek között úgy érik el, hogy termékeik hosszabb élettartamúak és kevesebb hulladékot termelnek. Ez a felelős gondolkodás megkülönbözteti a Kyocera-t a legtöbb gyártótól. Az innovációért és a környezet megóvása iránti elkötelezettségért járó elismerés méltán került a nagymúltú vállalathoz, mely világszinten elismert nyomtató és multifunkciós irodai berendezéseiről, illetve szoftveres és informatikai megoldásairól.

Ezt a filozófiát követi a márka magyarországi disztribútora is, a Global-Union Kft. „A cég 1991 óta van jelen a hazai irodatechnikai piacon. Országos viszonteladói hálózatot épített ki, és szervizhálózata is folyamatosan bővül. A megbízható, japán minőséget az elérhető legkedvezőbb áron, professzionális hátteret biztosítva juttatjuk el a vásárlókhoz” – mondta el Juhász László, a Global-Union Kft. ügyvezetője és egyben alapítója.

Az elmúlt években a Global-Union Kft. is sokat tett a “zölddé válás” érdekében. A Kyocera díjnyertes ECOSYS termékcsaládja támogatja többek között a “Toner Take Back” koncepciót, emellett fontos mérföldkő a napelemek egyre nagyobb piaci térnyerése kapcsán a  KYOCERA Solar disztribúciós jogának megszerzése, melynek köszönhetően további fontos lépést tett a cég a fenntartható fejlődésért.

(x)

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13