Prémium

NKFIH: töretlen az érdeklődés az Új Nemzeti Kiválóság Program iránt (x)

PR cikk
Töretlen az érdeklődés az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) iránt, amelynek a 2019/2020. tanévben 2061 ösztöndíjasa volt - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) tudományos és nemzetközi elnökhelyettese hétfőn Budapesten, háttérbeszélgetésen. Dr. Szabó István elmondta, az évek óta futó ÚNKP olyan támogatási konstrukció, amely kulcsszerepet tölt be abban, hogy a fiatalok megismerkedjenek a kutatás világával. Célja a kutatói utánpótlás megteremtése.
Dr, Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tudományos és nemzetközi elnökhelyettese és Dr. Cziráki Szabina, az Országos Tudományos Diákköri Tanács titkára Fotó: NKFIH

A programban létrehozott konstrukcióinak köszönhetően mostanra elértük azt, hogy a kutatói életpálya teljessé vált - jelentette ki Szabó István.

A program keretösszege évente 4 milliárd forint és 24 fogadó felsőoktatási intézmény van, amely jogosult arra, hogy ilyen ösztöndíjakat finanszírozzon.

A benyújtott pályázatok mintegy felét tudják finanszírozni. A támogatás havonta nettó 100-200 ezer forint, képzési programtól függően - mondta Szabó István.

Kitért arra is, a programban résztvevő - fokozatot még nem szerzett - felsőoktatási hallgatók nagyjából háromnegyede valamilyen formában tudományos közleményt "tett le az asztalra".

Az adatok alapján úgy tűnik, sikeresen megvalósult a program azon célja, hogy a nemzetközi kutatás irányába induljanak el a hallgatók - mondta Szabó István.

Cziráki Szabina, az Országos Tudományos Diákköri Tanács titkára emlékeztetett, az ÚNKP hat pályázati konstrukcióval "dolgozik" és mindegyiknek saját kiírása van.

Az NFKIH - az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával - 2019-ben vette át és írta ki először a 2016-ban indult ÚNKP-t, amely ösztöndíj formában nyújt támogatást a felsőoktatásban részt vevő legkiválóbb fiatal magyar tehetségeknek.

(x)

szeniczey gergő mnb portfolio biztosítás 2020 konferencia
apple iphone telefon
STA_4224
4iG_Irodahaz_Montevideo
forint
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
asus_portfolio_pr_cover