20220603-1412-csortos-szabolcs-bat-04472
Prémium

Szén-dioxid kibocsátás nélkül termel a BAT pécsi nikotinpárnagyára (x)

PR cikk
A karbonsemleges működés egy többlépcsős folyamat eredménye.

Karbonsemleges körülmények között zajlik a munkavégzés a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. nikotinpárnagyárában, amely összesen 1220 tonna szén-dioxid kibocsátását tudta megelőzni, helyettesíteni vagy ellensúlyozni az elmúlt évben. A modern és környezettudatos pécsi gyárban és a fővárosi kereskedelmi egységben jelenleg is számos nyitott pozícióra várják a jelentkezőket.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. nikotinpárna előállítással foglalkozó telephelyét 2019-ben 7,5 milliárd forintos beruházással hozták létre, hogy egy olyan terméktípus készüljön itt, amelynek teljes termelését külföldön értékesítik. A karbonsemleges működés egy többlépcsős folyamat eredménye. Hővisszanyeréssel csökkentették a fűtéshez felhasznált földgáz mennyiségét: a hűtő- és légkezelő berendezésekbe iktatott hűtőközeg alkalmazásával párhuzamosan mérsékelték az emissziót és az energiafogyasztást. A másik fontos komponens az átállás volt a megújuló villamosenergiára: a telephely áramigényét 2021 óta teljes egészében zöldenergiával elégítették ki. Ez önmagában 964 tonna szén-dioxidtól szabadította meg a környezetet. Végezetül a fennmaradó, 256 tonnának megfelelő szén-dioxid-kibocsátást erdőtelepítési projektek karbonkreditjével váltották ki.

20220603-1123-csortos-szabolcs-bat-03686

A gyár a jövőben is folyamatosan keresi az energiafelhasználását javító lehetőségeket. Ehhez új energiamegtakarítási folyamatokat vezettek be, az épületek monitoringrendszereiből kinyert információkat és adatokat pedig az erre a feladatra kijelölt szakemberek elemzik, hogy az energiaellátás további optimalizálására tegyenek javaslatokat.

Mindez tökéletesen illeszkedik a BAT cégcsoport A Better Tomorrow™ elnevezésű stratégiájába, amelynek célja egy jobb holnap építése. Ennek részeként a globális vállalatcsoport tavaly a szén-dioxid-kibocsátás nélküli működés megvalósítása mellett kötelezte el magát, bekapcsolódva az ENSZ által támogatott Race to Zero programba. Az ebben foglalt vállalásoknak megfelelően minimalizálta karbonlábnyomát a nikotinpárnákat előállító üzem. Ez a szájon át fogyasztható terméktípus – az e-cigarettához és a hevítéses dohánytermékekhez hasonlóan – a kevésbé káros* kategóriába tartozik.

Az aktuális karrierlehetőségekről további részletek itt találhatók.

* A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.

A cikk megrendelője a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.

(x)

bull bear tőzsde
Debreceni Egyetem klinikai tömb
blue chiő

Holdblog Mi is a Goldilocks?

Archívumunkból (2020) A tőkepiaci szaksajtó rendszeresen emlegette az elmúlt években, hogy épp "Goldilocks" gazdaság...

Holdblog Joe Biden mélypontja

Minden idők harmadik legnépszerűtlenebb elnökeként távozott a Fehér Házból 2021 januárjában Donald Trump. Joe...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. október 4.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
austin-distel-rxpThOwuVgE-unsplash