Szén-dioxid kibocsátás nélkül termel a BAT pécsi nikotinpárnagyára (x)
Prémium

Szén-dioxid kibocsátás nélkül termel a BAT pécsi nikotinpárnagyára (x)

PR cikk
A karbonsemleges működés egy többlépcsős folyamat eredménye.

Karbonsemleges körülmények között zajlik a munkavégzés a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. nikotinpárnagyárában, amely összesen 1220 tonna szén-dioxid kibocsátását tudta megelőzni, helyettesíteni vagy ellensúlyozni az elmúlt évben. A modern és környezettudatos pécsi gyárban és a fővárosi kereskedelmi egységben jelenleg is számos nyitott pozícióra várják a jelentkezőket.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. nikotinpárna előállítással foglalkozó telephelyét 2019-ben 7,5 milliárd forintos beruházással hozták létre, hogy egy olyan terméktípus készüljön itt, amelynek teljes termelését külföldön értékesítik. A karbonsemleges működés egy többlépcsős folyamat eredménye. Hővisszanyeréssel csökkentették a fűtéshez felhasznált földgáz mennyiségét: a hűtő- és légkezelő berendezésekbe iktatott hűtőközeg alkalmazásával párhuzamosan mérsékelték az emissziót és az energiafogyasztást. A másik fontos komponens az átállás volt a megújuló villamosenergiára: a telephely áramigényét 2021 óta teljes egészében zöldenergiával elégítették ki. Ez önmagában 964 tonna szén-dioxidtól szabadította meg a környezetet. Végezetül a fennmaradó, 256 tonnának megfelelő szén-dioxid-kibocsátást erdőtelepítési projektek karbonkreditjével váltották ki.

20220603-1123-csortos-szabolcs-bat-03686

A gyár a jövőben is folyamatosan keresi az energiafelhasználását javító lehetőségeket. Ehhez új energiamegtakarítási folyamatokat vezettek be, az épületek monitoringrendszereiből kinyert információkat és adatokat pedig az erre a feladatra kijelölt szakemberek elemzik, hogy az energiaellátás további optimalizálására tegyenek javaslatokat.

Mindez tökéletesen illeszkedik a BAT cégcsoport A Better Tomorrow™ elnevezésű stratégiájába, amelynek célja egy jobb holnap építése. Ennek részeként a globális vállalatcsoport tavaly a szén-dioxid-kibocsátás nélküli működés megvalósítása mellett kötelezte el magát, bekapcsolódva az ENSZ által támogatott Race to Zero programba. Az ebben foglalt vállalásoknak megfelelően minimalizálta karbonlábnyomát a nikotinpárnákat előállító üzem. Ez a szájon át fogyasztható terméktípus – az e-cigarettához és a hevítéses dohánytermékekhez hasonlóan – a kevésbé káros* kategóriába tartozik.

Az aktuális karrierlehetőségekről további részletek itt találhatók.

* A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.

A cikk megrendelője a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13