MicrosoftTeams-image (54)
Prémium

Az F-gázok betiltása veszélybe sodorhatja jövőnket! (x)

PR cikk
Az EPEE és a Honeywell nyílt levele az F-gáz rendeletről

Ahogy az Európai Unió F-gáz rendeletének módosításával kapcsolatos tárgyalások a végükhöz közelednek, az Európai Partnerség az Energiáért és Környezetért (EPEE) egyre inkább sürgeti a döntéshozókat, hogy vegyék fontolóra a rendelet negatív hatását azon EU-s környezetvédelmi célokra, melyeket az Európai Zöld Megállapodásban (Green Deal), az „Irány az 55%! (Fit for 55)” intézkedéscsomagban és az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függés megszüntetését célzó „REPowerEU” tervben tűztek ki.

Az F-gázok betiltása ellentmond minden olyan erőfeszítésünknek, amit a fenti célkitűzések megvalósításáért tettünk, továbbá erősíti az Európai Unió függését a fosszilis tüzelőanyagoktól azáltal, hogy korlátozza az energiahatékonyságot szolgáló lehetőségek előteremtését, értékesítését és telepítését.

Ebben az évben az Európai Bizottság tervet dolgozott ki a fosszilis tüzelőanyaggal működtetett kazánok alternatívájaként szolgáló alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású és energiahatékonyabb hőszivattyúk telepítésének felgyorsítására. Az alkalmazási területtől függően az ilyen típusú hőszivattyúk biztonságos telepítése és a maximális energiahatékonyság elérése érdekében különféle – fluortartalmú és fluormentes – hűtőközegekre van szükség.

Fontos, hogy a döntéshozók felismerjék, hogy minden egyes hűtőközeg eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, éppen ezért nincs egyetlen hűtőközeg, amely valamennyi alkalmazási területnek megfelelne. A magas épületek például, a méretükből és különféle biztonsági megfontolásokból kifolyólag, hidrofluor-olefin (HFO) alapú hőszivattyúk használatát teszik szükségessé, míg a kertes családiházak esetében - könnyebben telepíthető hűtőközegként - a propánt használó, önálló hőszivattyú a legjobb megoldás.

A fluormentes hűtőközegekre, például a propán vagy az ammónia használatára vonatkozó valamennyi kötelező szabályozás akadályozná a lakóházak, kereskedelmi épületek és ipari helyiségek fűtésének szén-dioxid-mentesítésére irányuló erőfeszítéseket, mivel szűkítenék a választékot, és bizonyos esetekben felszámolnák a piacon rendelkezésre álló egyetlen életképes lehetőséget.

A hűtő-, fűtő- és légkondicionáló berendezések gyártói 22 európai országban, több mint 100 üzemben és kutatás-fejlesztési központban, több mint 200 000 embert foglalkoztatnak. Jelentős befektetéseket valósítanak meg az európai iparágban, így tökéletesen tisztában vannak azokkal a negatív hatásokkal, amelyeket a fluortartalmú gázokról szóló rendelet gyakorol majd az EU-s vállalkozásokra, a polgárokra és a gazdaságra.

Az Európai Zöld Megállapodásban (Green Deal), az „Irány az 55%! (Fit for 55)” intézkedéscsomagban és az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függés megszüntetését célzó „REPowerEU” tervben kitűzött célok eléréséhez elengedhetetlen, hogy az energiahatékonyság és a „biztonság mindenekelőtt” elvét alkalmazva a hűtőközegek legszélesebb választéka álljon rendelkezésünkre.

Az EPEE és a Honeywell támogatásával

(x)

Raiffeisen 3
szijjártó péter
bécs ausztria központ
zöld város fenntarthatóság
közjegyzői_kollokvium_2023 (108)
2023. november 29.
Agrárszektor Konferencia 2023
2023. december 5.
Otthonteremtés 2024-ben
2023. december 5.
Property Awards 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
Talajszilarditas-2023-11-09-0655_p