Dr. Fehér Tamás

Dr. Fehér Tamás

vezető adójogász , Jalsovszky Ügyvédi Iroda

Cikkeinek a száma: 3
Óvatosan a készpénzzel! - Megütheti a bokáját, aki nem figyel a vállalkozások közötti tranzakciókra

Óvatosan a készpénzzel! - Megütheti a bokáját, aki nem figyel a vállalkozások közötti tranzakciókra

Fizethet-e a cégem készpénzben? - ez akár álkérdésnek is tűnhet, ám messze nem az. Sokan ugyanis nem tudják, hogy a vállalkozások között bizonyos esetekben teljesen tiltott a készpénzfizetés. Arról pedig még ennél is kevesebben tudnak, hogy bizonyos összeghatár felett a készpénzfizetés a pénzmosási szabályok teljes szigorát vonja maga után.

A sírból visszahozott áfa

A cégek számtalan olyan helyzettel szembesülnek, amikor rajtuk kívül álló okokból sem a követelésükhöz, sem annak áfa-tartalmához nem jutnak hozzá. Az adóhatóság ugyanis sokszor akkor sem engedi meg az áfa visszaigénylését, ha azzal a költségvetést nem érné kár. Az Európai Unió Bíróságának (EUB) közelmúltbeli ítéletei alapján azonban több ilyen esetben is visszaszerezhető az áfa.

Nem hiszed el, hányféle adót kell fizetnünk Magyarországon

Hagyományos felmérésünkben ismét megnéztük, hogy hány adófajta van Magyarországon. Idén ismét eggyel csökkent a magyarországi adók száma, ezúttal 58 darabot számoltunk. A csökkenés viszont csak technikai jellegű, miközben továbbra is velünk élnek olyan adók, mint a kiirthatatlannak tűnő, a háztartási alkalmazottak után fizetendő díj vagy az újonnan bevezetett plakátadó.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.