Uniós források

Megjelent az egyházi épületek energetikai felújítását célzó EU-pályázat

Portfolio
Megjelent és október 1-től meg is nyílik az egyházi épületek energetikai fejlesztésére kiírt újabb uniós pályázat, amelynek keretösszege 10 milliárd forint - derül ki a hivatalos uniós pályázati oldalon közzétett közleményből.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitka, Schanda Tamás minapi jelzése szerint a közfeladat ellátásban részt vevő egyházi épületek újulhatnak meg az új kiírás nyomán. A megpályázható összeg 50 millió és 300 millió forint között van és a pályázat célja az épületek hőtechnikai adottságainak fejlesztése, valamint az intézmények fűtési, hűtési rendszerének korszerűsítése. A pályázat akár 100 százalékos intenzitású is lehet, az első beadási szakaszt pedig, amely október 1-től 7-ig tart, továbbiak követhetik majd.

A kormány a pályázat révén támogatja az egyházakat, hiszen a korszerűsítésnek köszönhetően csökken az intézmények fenntartási költsége. Ezen felül pedig környezetvédelmi szempontból is jelentős beruházások történnek majd - tette hozzá.

A hivatalos uniós pályázati oldalon megjelent közlemény szerint "Pályázatos épületenergetikai felhívás egyházak számára" címmel és KEHOP-5.2.13 kódszámmal jelent meg az új felhívás, amelynek keretében kizárólag közfeladatot ellátó bevett egyház, vagy annak közfeladatot ellátó belső egyházi jogi személye jogosult támogatási kérelmet benyújtani.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Thomas Cook
Thomas Cook
shutterstock_564998512
Frankfurt Stock Exchange
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
vargamihaly0921