Üzlet

Van, ahol már működik az érintésmentes fizetés új csodafegyvere

Portfolio
26 fesztiválon összesen 10 millió érintésmentes tranzakcióra számít a Festipay 2017-ben - tájékoztatta a fizetéstechnológiai cég a Portfolio-t. Már van olyan rendezvény, ahol nem kell külön kártya: a belépéshez szükséges karszalaggal lehet fizetni.
A cég prognózisa szerint 26 fesztiválon közel 10 millió érintésmentes tranzakcióra számítanak 2017-ben. Tavaly összesen 22 fesztivált szolgált ki a Festipay, ahol 7 millió érintésmentes fizetési tranzakciót bonyolítottak a fesztiválozók.

A Festipay - amit 2015-ben alapított a a Cardnet és a Sziget - külföldön erőteljesen jelen van a román piacon, idén már 7 fesztiválnak szállítanak fizetési rendszereket.

A Neversea fesztiválon a cég integrált megoldásaival volt jelen, az ID azonosító beléptetés és fizetés egyetlen chip-es karszalag használatával működött. A fesztivál weboldalán létrehozott regisztrációs felületen pedig online lehetett bankkártyával feltölteni a fesztivál fizetős chipet. Így nézett ki a karszalag:A cég közlése szerint a külföldi terjeszkedés tovább folytatódik Skandináviában és az olasz piacon.

Ebben az évben Magyarországon is számos helyen vezették be a Festipay fizetési megoldását: az új projektek között ott van a Paskál Gyógy- és Strandfürdő, a Lupa-tó, a Budapest Park és a Siófok Plázs. A Lupa strandon a prepaid-megoldás sem kötelező: a látogatók kényelmesen, a távozáskor is fizethetnek, nem kell előre feltölteni a karszalagban levő chipet.

A VOLT Fesztiválon mutatkozott be újdonságként a Festipay automata is, melynek segítségével a fesztiválozók saját maguk igényelhették a fesztiválkártyájukat, valamint a 0-24 órás rendelkezésre állásnak köszönhetően készpénzzel vagy bankkártyával bármikor újra is tölthették.


Az idei évtől a fizetési szolgáltatások a nagy fesztiválok saját fesztivál applikációjába integrálódtak, ezáltal a fesztiválkártya regisztrációja, bankkártyás feltöltés és tranzakciós lista nyomon követéshez csupán egyetlen, az adott fesztivál alkalmazását kell használni. A VOLT Fesztiválon debütált megoldást a Balaton Sound után és a Szigeten is használhatják majd a fesztiválozók.


A 2016-ban tapasztalt bankkártyás tranzakciók számának növekedése az idei évben is tovább folytatódott (a fesztiválokon nem csak fesztiválkártyával, hanem PayPass-os bankkártyával is lehet fizetni). A VOLT-on több mint 50%-kal (94 ezerről 145 ezerre) nőtt a bankkártyás fizetések száma, a Balaton Sound-on pedig több mint 25%-os emelkedés volt tapasztalható (77 ezerről 98 ezerre nőtt a bankkártyát használók száma).

Címlapkép: Neversea Facebook
forintárfolyam
trader
amerikai gazdaság amerikai gdp
Portfolio_gyors-157
a kp,mg tanácsadócég budapesti székháza
akkumulátor, akkumulátorgyár, akkumulátorgyártás,

Holdblog Ha én főnök lennék!

HOLD After Hours. Balázst fel-, Zsoltot leminősítettük, Matáv emelkedést ünnepelünk és gyászolunk, szóval diverz...

2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. november 8.
Portfolio Investment Day 2023
2023. október 18.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
trader