Van, ahol már működik az érintésmentes fizetés új csodafegyvere
Üzlet

Van, ahol már működik az érintésmentes fizetés új csodafegyvere

Portfolio
26 fesztiválon összesen 10 millió érintésmentes tranzakcióra számít a Festipay 2017-ben - tájékoztatta a fizetéstechnológiai cég a Portfolio-t. Már van olyan rendezvény, ahol nem kell külön kártya: a belépéshez szükséges karszalaggal lehet fizetni.
A cég prognózisa szerint 26 fesztiválon közel 10 millió érintésmentes tranzakcióra számítanak 2017-ben. Tavaly összesen 22 fesztivált szolgált ki a Festipay, ahol 7 millió érintésmentes fizetési tranzakciót bonyolítottak a fesztiválozók.

A Festipay - amit 2015-ben alapított a a Cardnet és a Sziget - külföldön erőteljesen jelen van a román piacon, idén már 7 fesztiválnak szállítanak fizetési rendszereket.

A Neversea fesztiválon a cég integrált megoldásaival volt jelen, az ID azonosító beléptetés és fizetés egyetlen chip-es karszalag használatával működött. A fesztivál weboldalán létrehozott regisztrációs felületen pedig online lehetett bankkártyával feltölteni a fesztivál fizetős chipet. Így nézett ki a karszalag:A cég közlése szerint a külföldi terjeszkedés tovább folytatódik Skandináviában és az olasz piacon.

Ebben az évben Magyarországon is számos helyen vezették be a Festipay fizetési megoldását: az új projektek között ott van a Paskál Gyógy- és Strandfürdő, a Lupa-tó, a Budapest Park és a Siófok Plázs. A Lupa strandon a prepaid-megoldás sem kötelező: a látogatók kényelmesen, a távozáskor is fizethetnek, nem kell előre feltölteni a karszalagban levő chipet.

A VOLT Fesztiválon mutatkozott be újdonságként a Festipay automata is, melynek segítségével a fesztiválozók saját maguk igényelhették a fesztiválkártyájukat, valamint a 0-24 órás rendelkezésre állásnak köszönhetően készpénzzel vagy bankkártyával bármikor újra is tölthették.


Az idei évtől a fizetési szolgáltatások a nagy fesztiválok saját fesztivál applikációjába integrálódtak, ezáltal a fesztiválkártya regisztrációja, bankkártyás feltöltés és tranzakciós lista nyomon követéshez csupán egyetlen, az adott fesztivál alkalmazását kell használni. A VOLT Fesztiválon debütált megoldást a Balaton Sound után és a Szigeten is használhatják majd a fesztiválozók.


A 2016-ban tapasztalt bankkártyás tranzakciók számának növekedése az idei évben is tovább folytatódott (a fesztiválokon nem csak fesztiválkártyával, hanem PayPass-os bankkártyával is lehet fizetni). A VOLT-on több mint 50%-kal (94 ezerről 145 ezerre) nőtt a bankkártyás fizetések száma, a Balaton Sound-on pedig több mint 25%-os emelkedés volt tapasztalható (77 ezerről 98 ezerre nőtt a bankkártyát használók száma).

Címlapkép: Neversea Facebook
GettyImages-1212189650
gorogorszag nyaralas koronavirus
oroszorszag valasztasi csalas vlagyimir putyin
jogallamisag igazsagugyi miniszterek tanacskozasa 200706
norilszk olajomles oroszorszg
ausztria koronavirus jarvany becs200706
ugrik forint erosodik arfolyam 2020 julius
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
Frankfurti tőzsde