Üzlet

Van, ahol már működik az érintésmentes fizetés új csodafegyvere

Portfolio
26 fesztiválon összesen 10 millió érintésmentes tranzakcióra számít a Festipay 2017-ben - tájékoztatta a fizetéstechnológiai cég a Portfolio-t. Már van olyan rendezvény, ahol nem kell külön kártya: a belépéshez szükséges karszalaggal lehet fizetni.
A cég prognózisa szerint 26 fesztiválon közel 10 millió érintésmentes tranzakcióra számítanak 2017-ben. Tavaly összesen 22 fesztivált szolgált ki a Festipay, ahol 7 millió érintésmentes fizetési tranzakciót bonyolítottak a fesztiválozók.

A Festipay - amit 2015-ben alapított a a Cardnet és a Sziget - külföldön erőteljesen jelen van a román piacon, idén már 7 fesztiválnak szállítanak fizetési rendszereket.

A Neversea fesztiválon a cég integrált megoldásaival volt jelen, az ID azonosító beléptetés és fizetés egyetlen chip-es karszalag használatával működött. A fesztivál weboldalán létrehozott regisztrációs felületen pedig online lehetett bankkártyával feltölteni a fesztivál fizetős chipet. Így nézett ki a karszalag:A cég közlése szerint a külföldi terjeszkedés tovább folytatódik Skandináviában és az olasz piacon.

Ebben az évben Magyarországon is számos helyen vezették be a Festipay fizetési megoldását: az új projektek között ott van a Paskál Gyógy- és Strandfürdő, a Lupa-tó, a Budapest Park és a Siófok Plázs. A Lupa strandon a prepaid-megoldás sem kötelező: a látogatók kényelmesen, a távozáskor is fizethetnek, nem kell előre feltölteni a karszalagban levő chipet.

A VOLT Fesztiválon mutatkozott be újdonságként a Festipay automata is, melynek segítségével a fesztiválozók saját maguk igényelhették a fesztiválkártyájukat, valamint a 0-24 órás rendelkezésre állásnak köszönhetően készpénzzel vagy bankkártyával bármikor újra is tölthették.


Az idei évtől a fizetési szolgáltatások a nagy fesztiválok saját fesztivál applikációjába integrálódtak, ezáltal a fesztiválkártya regisztrációja, bankkártyás feltöltés és tranzakciós lista nyomon követéshez csupán egyetlen, az adott fesztivál alkalmazását kell használni. A VOLT Fesztiválon debütált megoldást a Balaton Sound után és a Szigeten is használhatják majd a fesztiválozók.


A 2016-ban tapasztalt bankkártyás tranzakciók számának növekedése az idei évben is tovább folytatódott (a fesztiválokon nem csak fesztiválkártyával, hanem PayPass-os bankkártyával is lehet fizetni). A VOLT-on több mint 50%-kal (94 ezerről 145 ezerre) nőtt a bankkártyás fizetések száma, a Balaton Sound-on pedig több mint 25%-os emelkedés volt tapasztalható (77 ezerről 98 ezerre nőtt a bankkártyát használók száma).

Címlapkép: Neversea Facebook
Kasza Elliott-tal

Paypal - kereskedés

Márciusban módosítottam a rajzomon, aminek a lényege az volt, hogy egy ending diagonal jön lefelé 2022.08.16-a óta. Most megint itt egy update, mert azt látom, hogy az ED jó ötlet volt, de még m

Kiszámoló

Jön a QR kódos fizetés szeptembertől

Magyarország a nyolcvanas-kilencvenes években az elmaradottsága okán kimaradt a csekkes fizetésből és egyből az akkor modernnek számító bankkártyás fizetés korszakába lépett be. (A kilencve

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiszámolta a ChatGPT-vel egy magyar közgazdász, mekkora eséllyel jutunk tovább a foci-Eb-n

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kamat