Üzlet

Komoly különbség a fizetések között: keresik a cégek a megoldást

Portfolio
Továbbra sincsenek könnyű helyzetben a nők az európai munkaerőpiacon: fizetésük még mindig jelentősen elmarad a férfiakétól, annak ellenére, hogy már 1975-ben uniós irányelv tiltott meg minden díjazásbeli megkülönböztetést a nemek között. Az is viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy cégnél az első számú pozícióban nő legyen, és jellemző, hogy bizonyos szakmákban jelentősen alulreprezentáltak a nők. Ugyanakkor vannak cégek, amelyek próbálnak a jelenlegi helyzeten változtatni: a Continental például 2020-ra 16%-ra emeli női vezetői arányát.
A férfiak és nők fizetése közt máig óriási szakadék tátong: az Eurostat 2017-es átlagbérek alapján készült összevetése szerint például Magyarországon 14,2 százalékkal alacsonyabb a nők bruttó fizetése, mint a férfiaké.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának adataiból az is kiderül, hogy a cégvezetői pozíciókban levők közül Magyarországon mindössze 14,5 százalék nő - az EU-átlag sem túl magas, azonban a magyarországi adatoknál azért magasabb: 25,3 százalékos.

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy cégnél az első számú pozícióban nő legyen. Helyettes pozícióban már sokkal gyakoribb, a középvezetői szinten pedig azt lehet látni, hogy kiegyensúlyozott a férfi-nő arány

- mondta korábban a Portfolio-nak Nagy Beáta, a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézetének professzora, a Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központjának társigazgatója, hozzátéve, a nők sokkal gyakrabban töltenek be felsővezetői pozíciót a közszférában, mint a magánszférában.

Az Eurostat adataiból az is kiderül, hogy a tudományos életben és a mérnökök között is alulreprezentáltak a nők: 2017-ben összesen közel 18 millió tudóst és mérnököt tartottak számon az Európai Unióban. A területet továbbra is férfitúlsúly jellemzi, miután az ágazatban tevékenykedők 59 százaléka férfi, és csupán 41 százaléka nő. Magyarországon különösen pocsék a helyzet: mindössze 25 százalékos a női tudósok, mérnökök aránya.

A nagyvállalatok hozhatják az áttörést?

2015-ben a Continental autóipari beszállító azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2020-ra 16%-ra emeli női vezetői arányát, ezt napjainkra már majdnem sikerült elérnie, hiszen jelenleg a felsővezetői pozíciók 15%-át töltik be nők.

A technológiai vállalat szeretné elérni, hogy 2025-re a vezetői pozíciók negyedét töltsék be nők, ráadásul nem csupán Németországban, hanem teljes, globális vállalati szinten.

A cég közlése szerint próbálják segíteni a munkavállalókat abban is, hogy megtalálják az egyensúlyt a karrier és a család között.

A technológiai vállalat támogatja a részmunkaidőt és a rugalmas munkavégzést, még 2016-ban vezetett be olyan lehetőségeket az alkalmazottai számára világszerte, mint az otthoni és távoli munkavégzés, illetve az alkotói szabadság

- írták.
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde