jatek darabok
Üzlet

Különleges társasjáték fejlesztésére gyűjtenek a magyar közösségi finanszírozási platformon

Pénzcentrum
Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték, arról nem is beszélve, hogy teszi mindezt játékos formában, miközben még szórakoznak is a gyerekek. Nem csoda, hogy mára milliárdos iparág épült a táblajátékok köré, népszerűségük folyamatosan nő.

Roskadoznak a boltok polcai a társasoktól, nem véletlenül: aranykorukat élik az izgalmasabbnál izgalmasabb játékok, melyek, mint kiderült, nem csak a család szórakozását garantálják szürke téli estéken, hanem a kifejezetten jó hatással vannak a legkisebbek fejlődésére. Nem csak türelmet, kitartás tanulnak, kialakul a koncentrációs képességük, de olyan készségeket is magukba szívnak játékos formában, melyre nagy szükségük lesz későbbi életük során.

Sok szakértő szerint nagyon fontos, hogy a gyerek játsszon, és játszva tanuljon, így egyre több fejlesztő játék jelenik meg a piacon. Korábban mi is foglalkoztunk a kérdéssel, hogy mit tanul a gyerek a játékból, hiszen, mint kiderült, a felnőttkori sikeres pénzügyekhez nem csak az alapvető matematikai ismeretek, hanem logikai készségek, stratégiai gondolkodás is szükséges. Ezek kialakulásához nagyban hozzájárulhatnak a társasjátékok, de még akár a kártyajátékok is.

"Ha gyakran játszunk a gyerekkel, az élet minden területén szükséges kompetenciáit fejlesztjük ezzel. A társasjátékokkal egy sor szociális és kognitív kompetenciát fejlesztünk, a szabályok betartását, a számolási képességet, a társakhoz és a folyamatosan változó játékmenethez való alkalmazkodást" - emelte ki korábban a Pénzcentrumnak Papszt Krisztina, pénzügyi tanácsadó, mentor, aki kiemelte, hogy a társasjátékok elsősorban a tanulási és a gondolkodási képességeket fejlesztik, hiszen a játékok során gyerek megtanulja az alábbi gondolkodási műveleteket: analízis, szintézis, elvonatkoztatás, összefüggés felfogása, rendezés. Továbbá a játékkal fejleszthető a gyerek figyelme, koncentráló képessége, de nem kell motiválni, hiszen játszunk.

Érdemes tehát minél előbb elkezdeni játszani a gyerekkorban, legjobb, ha a szülők tanítják meg nekik a szabályokat, ők magyarázzák el nekik a lényegét.

Megtanulhatja már nagyobb korban akár azt is, hogy nem árt a játékban, ahogy később az életben sem két lépéssel előre gondolkodni, de akár az együttműködést, a csapatjátékot is gyakorolhatja, mely szintén fontos képesség, szüksége lesz rá majd a jövőben. Ráadásul sok játék fejleszti a nyelvi készségeket is, ami szintén jól jön majd a jövőben.

Ezek voltak a tavalyi év sztárjai

A klasszikus társasájátékokat tavaly is sokan keresték. A Top 3 társasjáték a Játéknet vásárlói körében az Igaz vagy Hamis junior társasjáték ( 10 999 Ft) lett. Őri Gergely, a webáruház ügyvezető igazgatója is megerősítette, hogy a társasjátékok reneszánszukat élik, a legjobban teljesítő játékkategória. Ezen belül is náluk kiemelkedően teljesítenek a funkciós, beszélő társasjátékok, például a Fel ne ébreszd aput! (8 999 Ft) vagy az Undi Guszti (10 999 Ft).

A táblajátékok közül pedig nagyon megy a Monopoly: Szuper teljes körű bankolás (16 999 Ft), a Harry Potter Roxforti csata (15 999 Ft) és a Jumanji (6 999 Ft), ez utóbbi a közönség szavazata alapján az Ország Játéka 2021 díjat is elvihette a Családi/parti társasjáték kategóriában. Sőt, a 2021-es ünnepi időszakban Top 10 játékkategóriájába a REGIO várakozása szerint a társas az első helyen fog szerepelni, a Legót és a kreatív, fejlesztő játékokat is megelőzve.

Nem csoda hát, hogy a klasszikus játékok mellett folyamatosan jelennek meg új játékok, ötletek is, amelyeket ráadásul már nem csak játékboltokban lehet megvásárolni, hanem teljesen új, modern értékesítési csatornákon is megjelennek. A Pénzcentrum épp a nemrég elindult magyar közösségi finanszírozási platformon, a Brancson akadt rá egy új fejlesztő társasjátékra, az Apropóra, amely a legkisebbeknek szól, hiszen a fejlesztők azt ígérik, a színes, állatos kártyajátékkal könnyedén bevonhatjuk a legkisebbeket a játékestekbe.

Mint írják, az Apropó egy olyan családi kártyajáték az Apróság Könyvek szerzőitől, amelyben 5 különböző játékon keresztül ismerhetik meg a gyerekek az állatvilágot.

A korábban mesekönyvekkel foglalkozó családi vállalkozás tovább dolgozta az ötletét, és most mesekönyvük mellé már kártyajátékot is kínálnak,

ahol a legkisebbek az állatvilágról tanulhatnak, miközben egyéb készségeik is fejlődnek, akár a szüleikkel-nagyszüleikkel, akár egymással játszanak.

A fejlesztők elmondása alapján különböző készségeket fejlesztenek a játékok, attól függően, milyen karaktert választanak. "Felfedezőként a reflexeiket fejleszthetik, hiszen a győzelemhez a gyorsaságra is szükségük lesz. Gyűjtőként az agyukat kell jól megdolgoztatni ahhoz, hogy minél több állat kerülhessen a birtokukba. Ha Zoológusok szeretnének lenni, akkor bizony jó pár tulajdonságát ismerniük kell az általuk kiválasztott élőlénynek! Mesemondóként a képzelőerőre lesz szükség, míg az Asszisztens a legkisebbeknek segíthet megtanítani a legfurcsább állatos kérdésekre is a választ" - ígérik.

"Az Apropót a már megjelent két verseskötetünkhöz készítettük. Mindkét gyerekkönyvben 40-40 állat szerepel, egy-egy vicces, de informatív versikével. Az Apróság Könyvek remek illusztratív kiegészítői az Apropó kártyajátéknak, de a termékek külön-külön is teljes értékűen használhatóak" - áll a játék adatlapján.

Egy csomag kártyajátékot 5 391 forintért vásárolhatnak meg a vevők, míg a nagyobb csomagok, amelyben már mesekönyv és színező is van 8 ezer és 14 ezer forint között vásárolhatóak meg. Már, ha összejön a projekt megvalósításához a platformon megjelölt bő 3 milliós célösszeg.

Címlapkép: Getty Images

tőzsde
pope
kreml moszkva oroszország
kórház
bayraktar tb2 katonai drón stock
2023. november 29.
Agrárszektor Konferencia 2023
2023. december 5.
Otthonteremtés 2024-ben
2023. december 5.
Property Awards 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
tőzsde