Álláshirdetések

A MKB Befektetési Alapkezelő Rt. portfolió menedzser munkatársat keres kötvény portfoliók kezelésére. (x)

Portfolio
A MKB Befektetési Alapkezelő Rt. portfolió menedzser munkatársat keres kötvény portfoliók kezelésére.

A munkakör:

Kötvény részvény portfoliók kezelése, ezen belül a befektetési és kereskedési stratégia végrehajtása. A feladat alapos makrogazdasági és közgazdasági ismereteket igényel kockázati és pénzügyi modellezési eljárások aktív alkalmazása mellett. Szükséges a kitekintés a nemzetközi makrogazdasági, tőkepiaci és pénzügyi folyamatokra is. A fenti szempontok erős fundamentális és technikai elemzési készséget is igényelnek, mely a folyamatok elemzésére és előrejelzésére irányul.
A munkakör része a befektetési döntések végrehajtása, a befektetési tevékenység eredményességének figyelemmel kísérése, valamint a portfoliómenedzselés adminisztrációs hátterének gyakorlati ismerete. A munkakört hatékony mid office támogatja.

A munkakör betöltéséhez szükséges képességek:

Minimum egy éves szakmai tapasztalat, melyet a portfoliókezelés területén aktív, felelősséggel járó üzleti gyakorlattal töltött el a jelölt. Fontos az alapkezelési szektor sajátosságainak ismerete. A tapasztalat hátterét felsőfokú, ezen belül közgazdasági vagy pénzügyi végzettség kell, hogy biztosítsa. Amennyiben a jelölt nem rendelkezik szakirányú felsőfokú képesítéssel, de felsőfokú képesítéssel igen, abban az esetben 3 éves portfoliókezelői munkatapasztalatot kell felmutatnia.
A PSZÁF befektetési tanácsadói, illetve üzletkötői névjegyzékbe történő bejegyzéshez szükséges vizsgák megléte - VAP vizsga, vagy teljes tőzsdevizsga - követelmény. A CFA oklevél, illetve tőzsdei részvizsgák megléte előnyt jelenthet.
Megfelelő affinitás és áttekintőképesség szükséges a tevékenységet támogató szoftver, a piaci környezet megjelenítését végző Reuters és Bloomberg, továbbá a modellezést és a kockázatkezelést támogató táblázatkezelő programok használatához.

Egyéni jellemzők:

Elkötelezett szakmai érdeklődés a tőkepiacok valamint a befektetési alapkezelés irányába, mely fedhetetlen emberi tisztességgel, üzleti érzékkel, megfelelő szintű kommunikációs képességgel és csapatmunkára való kifogástalan alkalmassággal párosul. A jelölt képes és hajlandó a különféle döntési alternatívák elemzésére, mérlegelésére, eldöntésére és végrehajtására. Fontos a megvalósítható üzleti lehetőségek felismerése, közgazdasági, pénzügyi hátterének ismerete és végrehajtása. A fenti képességek lehetővé teszik, hogy szakmai véleményét - jó íráskészségét kihasználva - elemzési feladatok, beszámolók elkészítésénél is kamatoztassa. Munkabírása lehetővé teszi, hogy az esetenként jelentős terheléssel járó munkát folyamatosan elvégezze.
Az angol és/vagy német szakmai nyelv ismerete szükséges, mely magában foglalja a szakterület nyelvezetének ismeretét is.

Referenciák:

Referenciái között jelölje meg azokat a munkahelyeket, ahol a terület vezetője tevékenységével kapcsolatosan érdeklődhet. Térjen ki az általa kezelt portfoliók teljesítményére az elmúlt 1-3 évben, a referencia indexek bemutatásával egyidejűleg.

Amit kínálunk:

Megegyezés szerinti, versenyképes jövedelem - mely magában foglalja a teljesítményhez kötött bónusz rendszert - és egyéb szolgáltatások (nyugdíjpénztár, egészségpénztár, egyéb juttatások).
Reálisan szabályozott üzleti környezet, kiépített informatikai háttér, jól képzett mid és back office segíti a feladat elvégzését.
Hatékonyan működő munkatársi kör, jó csapatszellem, önálló, felelősségteljes munkavégzés, kellemes munkahelyi körülmények jellemzik a közvetlen munkakörnyezetet.

Jelentkezés:

Az érdeklődők írásos önéletrajzukat az alábbi névre és címre küldjék el, legkésőbb 2005. július 08-áig.

Bakati Gábor
bakati.gabor@mkb.hu
tel: 268-71-53

Dzsubák Attila
dzsubak.attila@mkb.hu
tel: 268-78-34

(X)
Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!