Frank árfolyam (CHF/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Frank statisztikák, mutatók
nyitó: 301.69
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Frank hírek

Finishben az aukciós évad

Bár már nagyon közel az év vége, még mindig számos aukció várja a műgyűjtőket, a befektetőket és az értékes karácsonyi ajándékokat keresőket – derül ki a műtárgy.com összefoglalójának második, a december 9-e utáni árveréseket bemutató részéből.

Szokatlan dolgot művel Merkel

Egyre kevesebb interjút ad Angela Merkel német kancellár, és a sajtó helyett a digitális kommunikáció közvetlen csatornáin keresztül fordul az állampolgárokhoz - írta a Der Tagesspiegel című német lap pénteken egy kormányzati kimutatás alapján.

Megindult 314 felé a forint

Az elmúlt napok intenzív amerikai állampapír hozamemelkedése határozott dollárerősödést váltott ki, aminek hatására az euróval és a forinttal szemben is megtört az egyéves dollárgyengülési trend. A forintot és a régiós devizákat napok óta ez a fejlemény gyengítette leginkább és ma mindez fokozódott, hiszen tovább emelkedtek a fejlett piaci kötvényhozamok. Délután hirtelen kéthavi mélypontra ütötték a forintot az euróval szemben 313,5-nél, aztán nap végéig ott is maradt. Az MNB-alelnök mai interjújának üzenetei nem gyakoroltak érdemi forintpiaci hatást.

Nem bír a 310-zel a forint, fontos szinthez közelít a svájci frank

Minimális elmozdulásokat láthatunk csütörtök reggel a globális devizapiacokon, a fontosabb devizakeresztek közül alig van olyan, ami 0,1%-nál nagyobb elmozdulást mutat. Az euró-dollár árfolyam lassan az 1,24-es szinthez közeledik, az euró-forint 310 felé araszol, miközben a svájci frank - euró keresztárfolyam mindjárt eléri azt az 1,2-es szintet, ahol az árfolyamküszöb 2015. januári elengedése óta nem járt.

Svájci frankba menekülsz a piaci pánik idején? - Rosszul teszed!

A svájci frank már évekkel ezelőtt elvesztette igazi menekülődeviza státuszát és egy esetleges amerikai-kínai kereskedelmi háború piaci pánikot kiváltó periódusa idején sem érdemes frankba menekülni - ezt állapítja meg az UniCredit vezető londoni stratégája egy minap kiadott elemzésében. Vasileios Gkionakis szerint nem látszik olyan tényező, ami a követező félév során masszívan kilendítné a frankot az euróval szemben a mostani 1,1750 körüli szintjéről, és év végére így továbbra is fenntartja 1,20-as előrejelzését, azaz kismértékű további frankgyengülést vázol.

Megint kezdhetünk aggódni a svájci frankért? A jegybank még nyugodt

Az utóbbi másfél év legnagyobb erősödését mutatta be az utóbbi hetekben a svájci frank, mely egy hónap alatt több mint 2 százalékos szárnyalást mutatott az euróval szemben. A svájci jegybank (SNB) azonban a jelek szerint nem aggódik, legalábbis nincsenek arra utaló jelek, hogy igyekeznének csillapítani a frank erejét.

Jön az új 10 frankos

Egy hét múlva megkezdi az új 10 frankos bankjegy kibocsátását a svájci jegybank. Ezzel az 50 és 20 frankos bankjegy megújítása után újabb papírpénz újul meg.

Megnyugodott a forint, hanyatlik tovább a frank

A kedd délutáni hullámszerű erősödés óta stabil a forint az euróval szemben 308-nál, közben viszont az euró visszakapaszkodott 1,20 fölé a dollárral szemben és az euró ereje a svájci frankkal szemben különösen látványos: frank árfolyamküszöbének 2015 eleji elengedése óta nem volt ilyen erős, noha az észak-koreai feszültség miatt többek között a franknak elvileg erősnek kellene lennie.

Nem tud elszakadni a forint a 310-es szinttől

Kis gyengüléssel kezdte a hetet a forint az egyébként kedvező nemzetközi befektetői hangulatban, így az euróval szembeni jegyzések még inkább közel kerültek a 310-es kerek szinthez. Ez azt jelenti, hogy új másfél havi mélyponton várja a forint a keddi MNB kamatdöntést, amely ma reggeli elemzésünk szerint lényeges változásokat is hozhat a monetáris politikai keretrendszerben. Az erre való felkészülés gyengíti az utóbbi egy hétben a forintot és ezzel láthatóan eltért a régiós devizák pályájától is.

280 forint alatt járt a dollár!

Az EU működésének átfogó reformját ígéri a német-francia tengely, közben Donald Trump újabb titkosszolgálati botránya az elnöki adóterveket is veszélybe sodorhatja, mindez pedig oda vezetett, hogy ma délelőtt már átlépte a kerek 1,10-es szintet az euró a dollárral szemben és egy újabb fontos technikai szinthez közelít. Közben a forint a vártnál jobb első negyedéves magyar GDP-adat hatására már út is jutott egy fontos technikai szinten, hiszen az euróval szemben másfél, a dollárral szemben hathónapos csúcsra kapaszkodott.

308 közelében tartja magát az euró

Hétfőn és kedden is hullámszerű forinterősödést láttunk a forintnál, illetve a lengyel zlotynál az euróval szemben a bankközi elektronikus kereskedésben, miközben idehaza és a lengyeleknél is pihentek a befektetők. Ma délutánig a forint valamennyit megőrzött ebből a jobb teljesítményből, miközben a nemzetközi befektetői hangulat továbbra is borongós, most éppen a jövő keddi amerikai elnökválasztás kimenetele miatt. Közben a svájci frank meglódult az utóbbi két napban a nemzetközi piacokon, ami miatt vele szemben a forint háromhavi mélypontra bukott.

Áttörte a falat a forint

Bár mérsékelten optimista hangvételt ütött meg tegnap esti közleményében a Fed az amerikai gazdaság helyzetéről és a kilátásokról, a dollár mégis gyengült a főbb devizákkal szemben, mivel a piaci árazások szerint mérséklődött a decemberi újabb kamatemelés esélye. Közben ma a forint dél körül újra erőre kapott, kora este pedig áttörte azt a fontos technikai szintet, ami már hónapok óta többször is megfordította az erősödési kísérleteit.

314 felett járt az euró

Hétfői erősödését teljesen elvesztette kedden a forint az euróval szemben, ami elsősorban technikai elemzési okkal függ össze: 312 körül beleütközött egy erős támaszba az árfolyam, így lepattant róla. Ma a nap első fele nyugodtabb lehet, az izgalmak inkább este érkezhetnek a 8 órási Fed kamatdöntés és közlemény nyomán.

Elkezdett erősödni a forint

Egészen mostanáig 315 környékén oldalazott a forint euróval szembeni árfolyama, azt követően, hogy kedden a Magyar Nemzeti Bank nyitva hagyta a további nemkonvencionális lazítás lehetőségét. Délután kisebb erősödés látszik kibontakozni.

Nem vágta földhöz a zlotyt a devizahiteles csomag

Hónapok óta a lengyel devizahiteles csomag tartotta izgalomban a befektetőket, kedd este kiderültek az elnöki testület javaslatai, melyek a bankok szempontjából kedvezőek. Közben a forint napról napra oson egyre közelebb a 310-es lélektani szinthez az euróval szemben.

Nincs megállás a lejtőn, 315-ig esett a forint

Egész nap rossz volt a hangulat a forint piacán, már napközben is a 315-öt közelítette az euró jegyzése, majd estére egy újabb gyengülési hullám után megint közel kerültünk a lélektani határhoz.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR