Fontos módosítás jöhet a babaváró hitelnél
Bank

Fontos módosítás jöhet a babaváró hitelnél

Portfolio
Akik július elejére várják a babájukat, komoly adminisztrációs feladattal találhatják szembe magukat, ha fel akarják venni a babaváró hitelt. A rendelet szerint csak a kölcsönszerződés megkötése után született gyermekek után jár a támogatás, ezt viszont lehetetlen teljesíteni, ha például a baba július elsején nulla óra egy perckor születik. Bár hivatalosan az Emmi nem kommunikált erről, egy emiatt aggódó leendő szülőt azzal nyugtattak: dolgoznak ennek megoldásán - számolt be az Index.
Napokon belül igényelhető lesz a legfeljebb 10 millió forintos babaváró támogatás a bankoktól. A bankfióki sorbanállás garantált, ha már az első napokban felvennénk a vissza nem térítendő támogatássá alakítható hitelt, de meggyorsíthatjuk az igénylési folyamatot, ha már a szükséges dokumentumokkal érkezünk a bankba. Hogy mire figyeljünk oda, arról itt írtunk részletesen.

Ugyanakkor szűk keresztmetszetet jelenthet azoknak a szülőknek az állami támogatott hitel felvétele, akik július legelejére várják a babájukat, hiszen esélytelen egy július elsején vagy akár az első napokban születő gyermek esetében, hogy már a születése napja előtt élő szerződéssel rendelkezzenek a szülők a hitelre.

Az Index egyik olvasója is ebben a cipőben jár, július negyedikére várják a gyermeküket. Érdeklődésére a Csalad.hu portálon - amely az Emmi háttérintézményeként működő Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett weboldal - azt a választ adták:

Jelenleg tényleg úgy néz ki, hogy a kölcsönszerződés megkötése után született gyermekek jogán jár a támogatás. Ezzel kiesnének azok a babák, akik az első időszakban születnek, hiszen 2019. július 1-jén 0 óra 1 perckor senki nem tudja beadni az igényt. A rendelet még nem lépett hatályba, dolgoznak a megoldáson. Keresik a megoldást, hogy az első időszakban születő babák se maradjanak ki.

SZG_9611
szuperállampapír_saját
hatalmas vonatvasarlasra szanta el magat a kormany MAV KISS motorvonat
matraieromu2019
big office day 2019 02
GettyImages-1032683612
coworking iroda
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ekb_getty