Nagy tervek az OXO Technologies-nél, külföldre költözhet a vállalat

Nagy tervek az OXO Technologies-nél, külföldre költözhet a vállalat

Az OXO Technologies a BÉT oldalán tájékoztatja a befektetőit és a nyilvánosságot arról, hogy a társaság igazgatósága elfogadta annak a döntéselőkészítő folyamatnak a megkezdését, melynek eredményeként a közeljövőben a társaság áthelyezheti székhelyét a jelenlegi hazai működési helyszínről valamely más, Európai Unióban található üzleti központba.

Euróban jegyzi mostantól az alaptőkéjét egy hazai tőzsdei cég, mutatjuk a fontos időpontokat

Euróban jegyzi mostantól az alaptőkéjét egy hazai tőzsdei cég, mutatjuk a fontos időpontokat

Az áttérés napján érvényes hivatalos forint-euró devizaárfolyam a vonatkozó határozat meghozatalának napján még nem volt ismert, ezért az OXO Technologies közgyűlése úgy határozott, hogy az alaptőke és a részvények névértékének átváltása 500 HUF/EUR devizaárfolyam figyelembevételével történik, a devizaárfolyam eltérése esetén a vonatkozó törvényben meghatározott módon számolják el az árfolyam-különbözet összegét. A részvények névérték megváltoztatása a részvények kicserélésével történik, az ezzel kapcsolatos fontos dátumokat is közzétette a társaság.

Búcsút int a forintnak, és euró-alapú működésre áll át az OXO Technologies

Búcsút int a forintnak, és euró-alapú működésre áll át az OXO Technologies

A napokban adták ki a társaság féléves jelentését, amelyből kiderül, hogy nyereséggel zárták az év első felét, amely a vállalatcsoport igazgatósági elnöke, Oszkó Péter szerint a hároméves működés tekintetében szép eredmény, mert az ilyen befektetési profilú holdingok a működés első néhány évében alapvetően inkább csak befektetési költségeket számolnak el. Az elnököt arról is kérdeztük, hogyan sikerült kimenteni a társaság pénzét a felszámolás alá került Sberbankból, milyen lépésekkel készülnek egy esetleges recesszióra, és milyen esélyei vannak Magyarországnak megegyeznie az uniós források lehívásáról.

Feszül a költségvetés, és ezt már nem lehet halogatni - Interjú Oszkó Péterrel

Feszül a költségvetés, és ezt már nem lehet halogatni - Interjú Oszkó Péterrel

Fokozódik az inflációs nyomás, a gazdasági növekedési kilátások tele vannak kockázatokkal, a költségvetés rendkívül kedvezőtlen helyzetben van, korrekcióra szorul, azonban ennél keményebb munka lesz a jövő évi büdzsé megalkotása, hiszen a mindenkit nehezen érintő intézkedések akkor érkezhetnek majd - beszélt a Portfolio-nak makrogazdasági meglátásairól Oszkó Péter, gazdasági szakember, aki a lakosság körében nem számít megszorításokra. A Bajnai-kormány pénzügyminisztere szerint a költségvetés valószínűleg más pontokon, akár állami beruházásokon próbál majd forrást megtakarítani. A beszélgetés során elárulta, hogy mit gondol a múlt heti parlamenti választásokról, valamint kifejtette véleményét az Európai Bizottság Magyarország jogállamiságát vizsgáló eljárásról is. Mindezek mellett az OXO Holdings igazgatóságának elnöke, kockázatitőke-befektető beszélt arról is, hogy a mostani gazdasági kihívásokkal teli időszak milyen kihívást okozott a befektetési politikájukban, valamint megosztotta tapasztalatait a fintech szektorról is. Oszkó Péter szerepet vállal az idei vizes világbajnokság hazai megszervezésében annak érdekében, hogy a sportesemény pénzügyileg fegyelmezett legyen.

Tőkeemelés az OXO Technologiesnél

Tőkeemelés az OXO Technologiesnél

A Budapesti Értéktőzsde oldalán közölte az OXO Technologies, hogy a társaság igazgatósága zártkörű tőkeemelésről döntött, emellett azt is bejelentették, hogy az Oszkó Péter 100 százalékos tulajdonában álló OXO Personal Holding a múlt héten összesen 240 darab OXO Technologies törzsrészvényt vásárolt.

Új cégek kerülhetnek az OXO Technologies portfóliójába

Új cégek kerülhetnek az OXO Technologies portfóliójába

Az OXO Technologies tájékoztatást tett közzé a befektetési portfólióját érintően 2022. február 4-én hozott döntéseiről. A társaság igazgatósága két technológiai társaság, a Texel e-kereskedelmi technológiai vállalkozás és a Gremon agritechnológiai cég esetében szavazott arról pozitív eredménnyel, hogy az érintett cégekkel és tulajdonosi körükkel befektetési tárgyalásokba bocsátkozik.

Oszkó: nem baj, ha a feltörekvő technológiai cégek is hozzászoknak a transzparenciához

Oszkó: nem baj, ha a feltörekvő technológiai cégek is hozzászoknak a transzparenciához

Az OXO Technologies Holding tavaly debütált a BÉT XTend piacán, az elmúlt félév tapasztalatairól kérdeztük Oszkó Pétert, a cégcsoport igazgatóságának elnökét, aki lát fantáziát egy régiós technológia részvénypiacban, amely ugródeszkaként működhetne a nyugati tőzsdék irányába. A befektetési szakember beszélt a Theranos kapcsán arról is, hogy a technológia szektor szereplőinek egyébként is jót tenne a tőzsdei bevezetéssel járó transzparencia, de szóba került az is, hogyan lehetne az állami forrásoktól túlsúlyos befektetői szférába visszacsalogatni az intézményi és magánbefektetőket.

Finn cégbe fektet az OXO Technologies

Finn cégbe fektet az OXO Technologies

Az OXO Technologies ma befektetési szerződést írt alá az iconicchain OY finn székhelyű technológiai társasággal. A szerződés szerint a társaság a befektetést szindikátusban hajtja végre három angyalbefektetővel összesen 1 millió euró értékben, amelyből az OXO Technologies az igazgatóság döntése alapján 700 ezer euró tőkeemelést eszközöl.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.