Belső vizsgálat folyt éppen a Facebook ügyvezető igazgatójánál, amikor bejelentette távozását

Belső vizsgálat folyt éppen a Facebook ügyvezető igazgatójánál, amikor bejelentette távozását

Sheryl Sandberg szerdán bejelentette, hogy 14 év után lemond a Facebook anyavállalatának, a Metának az ügyvezető igazgatói posztjáról, emellett közölte, hogy továbbra is tagja marad a vállalat igazgatótanácsának. Az alapítványi munkára való koncentrálás mellett azonban lehetett még egy, kellemetlenebb oka is Sandbergnek a távozásra.

Pénztemetővé vált a téli olimpia - Hiába fogadkozott Peking

Pénztemetővé vált a téli olimpia - Hiába fogadkozott Peking

Peking szerint a 2022-es téli játékok megrendezésének költsége 3,9 milliárd dollár, amellyel az utóbbi két évtized legolcsóbb játéka zajlik most. A fenntarthatóságról és megtakarításokról szóló szalagcímek mögött azonban olyan kiadások találhatók, amely a pekingit a történelem legdrágább játékok közé sorolhatja. A költségek számos részéről lehet, hogy sosem szerzünk tudomást, de vannak olyanok, amelyek már-már kiszúrják a szemünket, például a hegyeket borító műhó. A sportesemény valós költsége a bejelentett összeg tízszerese lehet. Peking még a jegyeladásból sem tudja megtéríteni költségeit, mert a járvány miatt nem engednek be nézőket.

Lecserélik az ukránok a Kalasnyikovot

Lecserélik az ukránok a Kalasnyikovot

Lecseréli az ukrán haderő az elsődleges fegyverként használt Kalasnyikov-gépkarabélyokat – írja a Business Insider. Az új fegyverük a saját gyártmányú, az amerikai AR-platformból kiinduló M4-WAC-47-es lesz.

A Gripen a világ legjobb negyedik generációs vadászgépe egy amerikai szaklap szerint

A Gripen a világ legjobb negyedik generációs vadászgépe egy amerikai szaklap szerint

Szokatlanul hosszú cikket közölt a Business Insider tegnap a Magyarország által is használt, negyedik generációs Gripen-vadászgépekről, melyben a merevszárnyas repülőgép érdemeit méltatják. Már a cikk címében is az olvasható, hogy a Gripen lehet „a világ legjobb nem lopakodó vadászgépe,” majd hosszasan taglalják a típus képességeit, kedvező ár / érték arányát és esetleges upgrade-lehetőségeit.

7 sztártréder, aki rommá kereste magát a koronavíruson

7 sztártréder, aki rommá kereste magát a koronavíruson

Február végétől március közepéig szabályosan összeomlottak a világ tőzsdéi, még sosem esett olyan gyorsan ilyen nagyot a Dow Jones, mint most. Bár a világ legnagyobb hedge fundjai szinte mind elvéreztek a viharban, egy-egy olyan trader mégis akadt, aki nemhogy megtudta védeni az ügyfelek pénzét, hanem egy-egy ügyleten akár több ezer százalék hozamot ért el. A Business Insider összeszedett néhányat azok közül a hedge fundok közül, melyek komoly hozamot tudtak elérni a márciusi piaci pánik közepette.

Azt hitted, hogy a vegán burgerek jóval egészségesebbek? Nagyot tévedtél!

Azt hitted, hogy a vegán burgerek jóval egészségesebbek? Nagyot tévedtél!

Jó úton haladunk afelé, hogy a hagyományos gyorsétteremláncok, mint a Burger King, vagy a KFC felvegyék állandó kínálatukba a húsmentes húsból készült hamburgereket. Ahol eddig megjelentek, mindehol nagy sikert arattak és a befektetők körében is igen népszerű a sztori. Pedig ezek a termékek nem sokkal egészségesebbek, mint a hagyományos hamburgerek. Akkor mégis mi a siker titka?

Tíz érdekesség a repülésről, amit csak a beavatottak tudnak

Tíz érdekesség a repülésről, amit csak a beavatottak tudnak

Ki lehet nyitni repülés közben a gép ajtaját? Miért kell mindig felhajtani a napellenzőket le-és felszállásnál? Miért nem szabad a saját, duty free boltban vett whiskeynket inni a gépen? Mennyibe kerül, ha csak úgy viccből a vészcsúszdán akarjuk elhagyni gépet? Ilyen örök kérdésekre keresi a választ a Business Insider, akiknek légiutaskísérők árulták el a bennfentes információkat.

Ismét cudar éve lehet a vagyonkezelés sztárjainak

Rettenetes évet éltek meg tavaly a leggazdagabbak pénzét kezelő hedge fundok, egy átlagos fedezeti alap 3,49 százalékot vesztett 2015-ben, többek közt emiatt csak az első kilenc hónapban 674 alap zárta be véglegesen a kapuit. Idén folytatódhat a már évek óta tartó konszolidáció a hedge fundok piacán - írja a Business Insider.

Madárinfluenza, gyilkos bálna, klímaváltozás - mivel lehet még riogatni?

Az amerikai jelentési szezon kellős közepén járunk. A negyedéves számokkal egyidőben a cégvezetők rendszerint beszélnek a kilátásokról és a kockázatokról is, amelyek veszélybe sodorhatják a profitcélok teljesülését. Mostanában ezek között olyanokat látunk, mint a kínai gazdaság teljesítménye, vagy a dollár erősödése. De van, hogy egészen furcsa indokokkal állnak elő. A Business Insider most a legszokatlanabb kockázatokat gyűjtötte össze amerikai cégek gyorsjelentéseiből.

Félmilliárd dollárt adnának a Business Insiderért

Megvenné az Axel Springer a Business Insidert - írja a Re/Code technológiai blog. Még nem végleges a megállapodás, de közel van és akár heteken belül lezárhatják a tranzakciót.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.