Itt a zöld-boom a beruházásoknál, finanszírozásnál és az egész üzleti szférában

Itt a zöld-boom a beruházásoknál, finanszírozásnál és az egész üzleti szférában

Összefort a gazdasági élet és a fenntarthatóság minden területe, nincs finanszírozás a zöld szempontok nélkül, az energiapiac jövőjét is a megújuló energiamegoldások dominálják, az agrárium egyre inkább szakítani kénytelen a hagyományos, eddig megszokott megoldások alkalmazásával, de a közlekedésszervezés, a városok, épületek, ingatlanpiaci folyamatokat is a környezeti szempontok határozzák meg. Az üzleti világ legnagyobb vállalatai, és már a kisebbek is az ESG szempontoknak való megfelelés jegyében hoznak stratégiai döntéseket, ebben a szellemben választanak fejlesztési pályákat. Nem a jövő, hanem a jelenünk gazdasági folyamatai alakultak át. Minden iparág, minden szereplőjét érintik azok a kérdések, amiket a szeptember 12-i Sustainable World konferencián, a fenntartható üzleti élet találkozóján feszegetünk.

A zöld befektetéseké a jövő - Pályázz, ha van egy jó terméked, ötleted!

A zöld befektetéseké a jövő - Pályázz, ha van egy jó terméked, ötleted!

Díjazzuk a zöld befektetéseket! Vagyis minden olyan beruházást, projektet, amire most megéri áldozni, hogy a későbbiekben fenntarthatóbban, kisebb környezeti lábnyommal élhessünk, illetve a gazdaság is ennek megfelelően működhessen. Ha van egy jó üzleti modelled, egy terméked, amit jó befektetésnek ítélsz meg, jelentkezz a Green Awards ingyenes pályázatra! 2023. szeptember 12-én az ország legjobb „zöld” projektjeit, vállalatait díjazzuk a Sustainable World konferencián összesen 5 kategóriában az MBH Bank, a Green Cloud, a PwC Magyarország, a Dandelion Group és a Portfolio Csoport közös támogatásával.

Díjazzuk a zöld projekteket, a fenntartható cégeket: még egy hétig pályázhatsz a Green Awards egyikére

Díjazzuk a zöld projekteket, a fenntartható cégeket: még egy hétig pályázhatsz a Green Awards egyikére

Még nem késő jelentkezni a Green Awards pályázatra: 2023. szeptember 12-én az ország legjobb „zöld” projektjeit, vállalatait díjazzuk a Sustainable World konferencián összesen 5 kategóriában. A Green Awards különböző elismeréseit tavaly indítottuk elsőként útnak, a remek pályázatok beérkezését látva pedig 2023-ban ismét keressük a leginnovatívabb cégeket, programokat, az MBH Bank, a Green Cloud, a PwC Magyarország, a Dandelion Group és a Portfolio Csoport közös támogatásával. Július 23-ig várjuk mindazok jelentkezését, akik büszkék a fenntarthatóan működő cégükre, programukra. Mutatjuk a részleteket!

A fenntartható cégeket, üzleti megoldásokat díjazzuk - Pályázz a Green Awards egyikére!

A fenntartható cégeket, üzleti megoldásokat díjazzuk - Pályázz a Green Awards egyikére!

Második alkalommal indult el a Green Awards pályázati lehetőség: 2023. szeptember 12-én az ország legjobb „zöld” projektjeit, vállalatait díjazzuk a Sustainable World konferencián összesen 5 kategóriában. A Green Awards különböző kategóriáit tavaly indítottuk elsőként útnak, a remek pályázatok beérkezését látva pedig 2023-ban ismét keressük a leginnovatívabb cégeket, programokat, az MBH Bank, a Green Cloud, a PwC Magyarország, a Dandelion Group és a Portfolio Csoport közös támogatásával. Még nem késő jelentkezni, július 23-ig várjuk mindazok jelentkezését, akik büszkék a fenntarthatóan működő cégükre, programukra!

Zöld projekteken dolgozol? Érdekel a fenntarthatóság? - Legyen tiéd a Zöld Díjaink egyike

Zöld projekteken dolgozol? Érdekel a fenntarthatóság? - Legyen tiéd a Zöld Díjaink egyike

Második alkalommal rajtolt el a Green Awards pályázat: 2023. szeptember 12-én az ország legjobb „zöld” projektjeit díjazzuk a Sustainable World konferencián összesen 5 kategóriában. A Green Awards különböző kategóriáit tavaly indítottuk elsőként útnak, a remek pályázatok beérkezését látva pedig 2023-ban ismét keressük a leginnovatívabb cégeket, programokat, az MBH Bank, a Green Cloud, a PwC Magyarország, és a Portfolio Csoport közös támogatásával. Van egy jó hírünk: a pályázati időszakot meghosszabbítottuk július 23-ig, így még nem késő jelentkezni, ha büszke vagy a zöld cégedre, vállalatodra, vagy programodra!

Szennyvízből zöld hidrogén - Ilyen ötletekkel állnak elő a startupok a nemzetközi piacokon

Szennyvízből zöld hidrogén - Ilyen ötletekkel állnak elő a startupok a nemzetközi piacokon

Idén tavasszal az EIT InnoEnergy együttműködésben a Vestbee-vel elindította a Hello CleanTech kezdeményezést azzal a céllal, hogy támogassák a zöldebb, fenntarthatóbb és szén-dioxid-mentesebb jövőt szorgalmazó induló vállalkozásokat. A legjobbak közé került európai startupok között vol olyan, ami mesterséges mikroorganizmusok kifejlesztésével foglalkozik, olyan is, ami fenntarthatóbb üzemanyagon dolgozik a légiközlekedés számára, de a szennyvíz zöld hidrogénné alakítására is volt vállalkozó.

Van egy jó üzleti ötleted? Teszel a fenntarthatóságért? - Legyen tiéd a Zöld Díjaink egyike

Van egy jó üzleti ötleted? Teszel a fenntarthatóságért? - Legyen tiéd a Zöld Díjaink egyike

Második alkalommal rajtolt el a Green Awards pályázat: 2023. szeptember 12-én az ország legjobb „zöld” projektjeit díjazzuk a Sustainable World konferencián összesen 5 kategóriában. A Green Awards különböző kategóriáit tavaly indítottuk elsőként útnak, a remek pályázatok beérkezését látva pedig 2023-ban ismét keressük a leginnovatívabb cégeket, programokat, az MBH Bank, a Green Cloud, a PwC Magyarország, és a Portfolio Csoport közös támogatásával. A díjakra azon vállalatok képviselőinek a jelentkezését várjuk, akik büszkék a vállalat tevékenységére, eddigi eredményeire, egy adott programjára vagy innovációjára. Jelentkezz a vállalatod nevében, vagy jelöld partneredet, ügyfeledet!

A nagyobb gyárak mellett élő lakosság támogatására van szükség

A nagyobb gyárak mellett élő lakosság támogatására van szükség

Szeptemberben adtuk át a Green Awards elismeréseinket, az Év Jó Ügye kategória nyertese a Duna-Dráva Cement Kft. volt, a céget képviselve Guth Zoltán, kommunikációs vezető szólalt meg egy videóinterjúban: "Ez a díj egy nagyon fontos visszacsatolás a számunkra arról, hogy jó úton járunk. Beremenden a cementgyártás már több mint 110 éve zajlik, Vácon pedig jövőre lesz 60 éves a gyár, így jelentős gazdasági szereplője vagyunk a régiónak, ami felelősséggel is jár. Azt szoktuk mondani, hogy egy család része vagyunk, a családtagoknak pedig az a szerepük, hogy segítsék egymást, így a környezetünkben élők támogatását nagyon fontosnak tartjuk, akár a tehetség ösztöndíjprogramunkkal, akár a Zöld Megoldás-pályázat kezdeményezésünkkel." - mondta el a vezető, majd arról is beszámolt, hogy 2050-re a globális anyavállalatuk célul tűzte ki a szén-dioxid-kibocsátás-mentes beton előállítását.

A csomagszállítási piacon is lehet karbonlábnyomot csökkenteni

A csomagszállítási piacon is lehet karbonlábnyomot csökkenteni

Szeptemberben adtuk át a Green Awards elismeréseinket, az Év Zöld Kkv-ja kategória nyertese a Foxpost volt, a céget képviselve Bengyel Ádám, vezérigazgató és alapító szólalt meg egy videóinterjúban: "Amikor 2014-ben elkezdtük a cégalapítást, akkor nagyon fontos szempont volt, hogy ez egy fenntartható cég legyen, sokkal kisebb karbonlábnyommal, mint bármely más futárcég. A marketinges tanácsadó cég akkor azt mondta, hogy senkit nem érdekel ez Magyarországon, de elkezdtük a méréseket, nem adtuk fel, annak ellenére sem, hogy nagyon nehéz volt 2015-2016-ban olyan tanácsadó céget találni, aki tud segíteni a karbonlábnyom mérésében. Mára ez kulcsfontosságú területté vált, nálunk a menedzsmenttől kezdve egészen a sofőrökig, mindenkinél a fenntarthatósági szemlélet uralkodik" - mondta el a vezérigazgató, majd a videóban arról is beszámolt, hogy hogyan tud egy csomagkézbesítéssel foglalkozó cég az ESG szempontoknak megfelelően működni.

Az ország gazdasági érdeke is, hogy bővüljön a naperőművek kapacitása

Az ország gazdasági érdeke is, hogy bővüljön a naperőművek kapacitása

"A PwC-nek nagyon fontos volt, hogy hazánk legfontosabb zöld és társadalmi kezdeményezéseit díjazzuk. Úgy gondoltuk, hogy azzal tudunk hozzájárulni a díjhoz, hogy készítünk egy szakmai alapon elbírált shortlistet a jelentkezők közül, amit felkínáltunk a zsűrinek. Ezt követően mi is részt vettünk a zsűri munkájában. A shortlist összeállításakor egy nagyobb csapatot igyekeztünk bevonni a cégen belül. Végül a zsűrizés során gyorsan és egyhangúan sikerült a döntéseket meghozni" - mondta el Bozsik Balázs, a PwC Magyarország fenntarthatósági és ESG üzleti szolgáltatások vezetője a Portfolio Green Awards díjátadón, ahol egyben átadta az "Év Zöld Befektetése" kategória győztesének, a NAP Nyrt-nek járó elismerést. Vadas László, igazgatósági elnök vette át a cég képviseletében a díjat, majd a videóinterjú során elmondta, hogy nagyon jó visszaigazolás a zsűri elismerése. A cégalapítás során az volt a céljuk, hogy a kisbefektetőknek is elérhetővé tegyék a napenergiát, mint befektetést. Az ország gazdasági érdeke is azt kívánja, hogy a napenergia-kapacitás bővüljön, a folyamatban lévő, és tervezett fejlesztések meg fogják duplázni a jelenlegi magyarországi portfóliót. "Azt reméljük, hogy ennek mi is részesei lehetünk, és lesz még néhány olyan napelempark az országban, ami a kisbefektetőink és a mi segítségünkkel épül fel" - tette hozzá az igazgatósági elnök.

A nagyvállalatokon a világ szeme: nagy lökést kaphatnak a fenntarthatósági célok

A nagyvállalatokon a világ szeme: nagy lökést kaphatnak a fenntarthatósági célok

"A jövőnk szempontjából a fenntarthatóság a legfontosabb, ami nem fenntartható, az el fog veszni és nem lesz követhető út a jövő számára. Bátorítunk mindenkit, hogy lépjen erre az útra, mert a hosszú távú működés csak fenntarthatósággal képzelhető el. A nagyvállalatok financiális szempontból könnyebben képesek odaállni ezekhez a problémákhoz, fontos az ő útmutató szerepük. Mindig a nagyvállalati szektor tudja elkezdeni, utat mutat, és követni fogja őt a közép- és kisvállalati szektor is" - mondta el Mécs Imre, a Solar Markt Csoport elnöke a Portfolio Green Awards díjátadón, ahol egyben átadta az "Év Zöld Nagyvállalata" kategória győztesének, az Auchan Magyarországnak járó díjat. Varga-Futó Ildikó, az Auchan Magyarország kommunikációs igazgatója elmondta, hogy nagyon büszkék erre a díjra és nagyon jó visszajelzés azzal kapcsolatban, hogy a több éve elindított ESG stratégiájuk kivitelezése jó úton jár. Ennek a három legfontosabb pillére: az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem, a műanyagmentesítés, valamint a karbonlábnyomuk csökkentése.   Címlapkép forrása: Stiller Ákos/Portfolio

Az együttműködés és a közösség ereje hozza magával a legjobb zöld innovációkat

Az együttműködés és a közösség ereje hozza magával a legjobb zöld innovációkat

"A világ már a fenntarthatóságról szól, ez lett a fő új irány. Példamutató magatartású szervezeteket is lehet már látni. Mi hiszünk az együttműködésben, a közösség erejében, ezért is jött létre az együttműködésen alapuló Green Cloud termékünk, szolgáltatásunk. Rengeteg ilyen hasonló partnerség, barátság, inspiráció született, ez maga után fogja vonni, hogy egyre több jó megoldás születik" - mondta el Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária Márka- és Marketing vezetője a Portfolio Green Awards díjátadón, ahol átadta az "Év Zöld Innovációja" díjat a nyertes Filamania Kft. vezetőjének. Bodnár Zsolt elmondta, hogy hat évvel ezelőtt volt egy álmuk, aminek egy részét már megvalósították: létrehoztak egy zöld, visszaforgatható terméket, ami biopolimerből indul ki, ipari felhasználásra alkalmas, de még nagyon sok további lehetőséget is rejt. Címlapkép forrása: Stiller Ákos/Portfolio

A bankszektorba is betört a karbonlábnyom-csökkentési trend

A bankszektorba is betört a karbonlábnyom-csökkentési trend

"A Magyar Bankholding elkezdte megvalósítani a nemrég elfogadott ESG stratégiáját, piacvezetők szeretnénk ebben lenni. Ezért is kiemelten fontos számunkra, hogy részt vegyünk minden olyan kezdeményezésben, ami az ESG-t, a fenntarthatósági szempontokat, a karbonlábnyom csökkentését célul tűzi ki. Elkezdtük csökkenteni a karbonlábnyomunkat, az egyik fő aspirációnk, hogy karbonsemleges irányba mozduljunk el. A zöld pénzügyekben is szeretnénk élen járni, ezért fejlesztjük a zöld finanszírozási termékeinket. Véleményem szerint az ügyfelek keresni fogják azokat a finanszírozási lehetősegeket, amelyek olcsóbbak a piacon lévőknél, tehát valamilyen szempontból támogatott konstrukciók, másrészt segítik a zöld felhasználását is ezeknek a pénzeknek" - mondta el Puskás András, a Magyar Bankholding elnöki főtanácsadója a Portfolio Green Awards díjátadón.

Megvannak a 2022-es év Green Awards nyertesei! - A leginnovatívabb és zöld programokat díjaztuk

Megvannak a 2022-es év Green Awards nyertesei! - A leginnovatívabb és zöld programokat díjaztuk

Az ország legjobb „zöld” projektjeit díjaztuk a mai Sustainable World konferencián, összesen 5 kategóriában. A „Green Awards” különböző kategóriáit 2022-ben indítottuk elsőként útnak, a Magyar Bankholding, a Solar Markt, az E.ON Hungária, a PwC Magyarország, és a Portfolio Csoport közös támogatásával. A díjátadó eseményünk lezajlott, mutatjuk, a leginnovatívabb vállalatokat és ötleteket, azaz a Green Awards győzteseit.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.