Mibe fektessük most a pénzüket, hogy csökken az alapkamat?

Mibe fektessük most a pénzüket, hogy csökken az alapkamat?

2024 első hónapjai izgalmasak a lakossági befektetők szempontjából, ugyanis több állampapír-sorozat is kamatot fizetett vagy fizet a következő hetekben. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mit csináljon a hozammal. Újra tegye állampapírba, ahol a hozamok már elmaradnak attól, amiket az elmúlt évben? Inflációkövető, vagy fix konstukciót válasszon? Ha nem állampapírban fialtatja valaki a pénzét, akkor mire érdemes most figyelnie amikor portfóliót épít? Többek között ezekről beszélgettünk Nyitrai Győzővel, az MBH Befektetési Bank üzlet- és termékfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesével és Dézsi Tamással, a pénzintézet befektetési banki üzletágának vezérigazgató-helyettesével.

Az MBH Bankot megbírságolta, az Erste Bankot figyelmeztette az MNB

Az MBH Bankot megbírságolta, az Erste Bankot figyelmeztette az MNB

Az MNB a bizalmi vagyonkezelő ügyfelek banki átvilágítását és az ehhez kötődő monitoringtevékenységet áttekintő témavizsgálata nyomán 10 millió forint bírságot szabott ki az MBH Bankra, míg az Erste Bankot figyelmeztetésben részesítette. Az intézkedések nem befolyásolják a hitelintézetek megbízható működését, de kijavításukra szükség van - közölte a felügyelet.

Megújult az MBH céges digitális platformja

Megújult az MBH céges digitális platformja

A cégalapító szolgáltatás segítségével minden szükséges ügyintézés online elvégezhető az MBH csoport BUPA platformjáról - közölte az MBH Bank pénteken.

Két nagybankot bírságolt meg az MNB, a pénzmosási szabályoknál hibáztak

Két nagybankot bírságolt meg az MNB, a pénzmosási szabályoknál hibáztak

Az MNB 10-10 millió forint bírságot szabott ki az Erste Bankra és az MBH Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozási kockázatok azonosítása, kezelése és – megfelelő eljárásokkal, kontrollokkal való – csökkentése kapcsán feltárt hiányosságok miatt. A vizsgált piaci szereplők többek között a gyanús esetek bejelentése, a belső ellenőrzési és információs rendszer szűrési gyakorlata kapcsán vétettek hibákat. A feltárt problémák ugyanakkor nem érintik az intézmények megbízható működését.

Mit jelent az ESG egy magyar banknál?

Mit jelent az ESG egy magyar banknál?

Az elmúlt években egyre több cég kezdett el foglalkozni az ESG-vel, készített jelentést vagy azért mert erre jogszabály kötelezi vagy mert megéri számára. De vajon mit jelent az ESG egy pénzintézetnél? Milyen stratégiák mentén kell működnie egy banknak, hogy megfeleljen a követelményeknek? Erről kérdeztük Szege Györgyöt, az MBH Bank ESG és Fenntarthatóság vezetőjét.

Hol tart most a fintech-forradalom?

Hol tart most a fintech-forradalom?

A fintech startupokra korábban úgy tekintettünk, mint a hagyományos bankok kihívóira, azóta azonban úgy tűnik, mintha csendesedett volna a szektor. Vajon ennek a kifulladásnak az az oka, hogy a bankok megtanulták saját maguk is lefejleszteni azokat az innovatív megoldásokat, amelyek korábban a fintech startupok sikerét hozták? Egyáltalán mik a legizgalmasabb fejlesztések a piacon? Erről beszélgettünk két meghívott vendégünkkel: Pereczes Jánossal, az MBH Bank innovációs ügyvezető igazgatójával és Gaál Norberttel, a BUPA chief product officerével.

Meglepően kis összegekkel, érdemben növelhető a majdani nyugdíjunk

Meglepően kis összegekkel, érdemben növelhető a majdani nyugdíjunk

Már-már közhely, hogy Magyarországon az állami nyugdíjból nehezen lehet megélni és ha az ember odafigyel az egészségére, akkor érdemes felkészülnie azokra a kiadásokra is, amelyeket egy váratlan egészségügyi vizsgálat, vagy beavatkozás jelent. Ma már számos nyugdíj-előtakarékossági és egészségpénztári termék áll rendelkezésünkre. Ha időben kezdi el valaki az öngondoskodást, akkor meglepően kis havi összegekkel, komolyan megtoldhatja például az állami nyugdíját. Többek között erről beszélgettünk Horváth Zsófiával, az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár és Egészségpénztár értékesítési és marketing vezetőjével.

Megszólalt a szakértő: nem az AI hibázik, hanem mi követünk el baklövést

Megszólalt a szakértő: nem az AI hibázik, hanem mi követünk el baklövést

"Az ember akkor fogja megszeretni a mesterséges intelligenciát, ha látja, hogy mennyit javít az életminőségén" - jelentette ki Tilesch Győrgy neves AI szakértő a az MBH Bank csütörtöki konferenciáján. A rendezvényen szó volt arról is, hogy miért nem kell a technológiát hibáztatni a változásokért, illetve azt is megtudtuk, mi köze a mesterséges intelligenciának a benzinkúton kapható hotdoghoz.

Merre tart a hitelezés, honnan tudnak forrást bevonni a nagyvállalatok 2024-ben?

Merre tart a hitelezés, honnan tudnak forrást bevonni a nagyvállalatok 2024-ben?

Az infláció és a magas kamatkörnyezet hatására érezhetően lelassult a vállalati hitelpiac, a beruházási hitelek irányából a forgóeszköz-hitelek felé mozdult el az idei évben az igénylések aránya - mondta a Portfolio-nak Balogh Péter, az MBH Bank nagyvállalati és speciális hitelezési ügyvezető igazgatója. A szakember arra számít, hogy a forrásbevonást könnyítő kormányzati intézkedések pozitív hatásai már a következő évben érzékelhetőek lesznek, és ez természetszerűleg a hitelpiac fellendülését is magával hozza majd.

Folytatódik az őrület a magyar tőzsdén

Folytatódik az őrület a magyar tőzsdén

Az elmúlt időszakban több magyar kispapír produkált jelentős árfolyamemelkedést, korábban többek között az Opus és a Appeninn ralizott, míg az elmúlt napokban az MBH Bank és az MBH Jelzálogbank részvényeiben volt nagy pörgés, erősen spekulatív jellegű mozgások keretében. Úgy tűnik, hogy újabb célpontot találtak ma délután a hazai befektetők, hiszen rakétaként lőtt ki az Enefi árfolyama.

Így lehet gyorsan sok pénzt keresni a magyar tőzsdén

Így lehet gyorsan sok pénzt keresni a magyar tőzsdén

Lehetőleg minél gyorsabban, és minél több pénzt keresni, sok tőzsdei befektetőt ez mozgat, pedig a részvénypiacon érdemes hosszabb időtávban gondolkodni. Főként a kispapírok piaca az, ahol a néhány napos vagy hetes heves mozgásokra repülnek rá a spekulánsok, ilyenből pedig jó néhányat láthattunk idén a magyar tőzsdén. Hasonló ez a mémrészvények 2021-es száguldásához, most is egyik részvényről a másikra repülnek a rövid távon befektetők, megmozgatva az árfolyamot. Persze itt nem fórumokon szervezett shortgyilkos tömeges befektetői vételekről van szó, amikor a fundamentumoktól teljes mértékben elszakadnak az árfolyamok, hanem jellemzően hírekre reagálva indulnak meg a papírok, a ralira pedig gyorsan bekapcsolódnak a rövid távú befektetők. Mutatunk néhány példát.

Kiderült, milyen kamatszintnél indulhatnak be újra a beruházások

Kiderült, milyen kamatszintnél indulhatnak be újra a beruházások

Nehéz időszakon van túl a vállalati hitelezés, a magas kamatkörnyezet nem kedvezett a kihelyezéseknek és rendkívüli mértékben felértékelődtek az államilag támogatott konstrukciók. Az alacsonyabb kamatok hatására most (vagy lassan) megindulhat a kilábalás. A Portfolio Business podcastjének vendége volt Szabó Levente, az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese, akit az újonnan induló befektetési bankról is kérdeztünk.

Több száz ATM-et telepít jövőre az MBH

Több száz ATM-et telepít jövőre az MBH

Új ATM stratégiája alapján a jövő év végére közel duplájára növelné ATM-jei számát az MBH Bank, ezen belül a készpénzbefizetésre is alkalmas készülékek száma a tervek szerint a triplájára nőhet.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.