budapest madártávlatból
Ingatlan

Megvásárolja a Diófa Alapkezelőt Jellinek Dániel

Portfolio
Megvásárolja a Diófa Alapkezelő Zrt-t a Takarékbanktól Jellinek Dániel, az Indotek Csoport tuljdonosa - írja az Index. Információik szerint a megállapodás már a tavalyi év végén megszületett, de a tranzakciót még jóvá kell hagynia az illetékes hatóságoknak.

Jellinek Dániel, a tavaly novemberi Portfolio által szervezett Property Investment Forum 2019 konferencián elmondta, hogy terveznek még vásárlásokat, de annak pontos részleteit akkor még nem közölte. Az Indotek Csoport legutóbb megvásárolta a Sofitelt, előtte számos vidéki pláza, illetve a Corvin pláza is a tulajdonukba került, csak úgy mint a Gellért Hotel. A Csoport már külföldre is kimerészkedett, Romániában megvásárolt egy bevásárlóközpontot és nem kizárt, hogy folytatja a külföldi terjeszkedést, vélhetően elsősorban térségünkben. 

Jellinek Dániel
Indotek, vezérigazgató
Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ing
Tovább
Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ing Tovább

Az Index szerint a mindig is magyar tulajdonú Diófa Alapkezelő (volt tulajdonos az Évgyűrűk Nyugdíjpénztár, Lantos Csaba, majd az átalakuló FHB-Takarék világ) körülbelül 400 milliárd forint vagyont kezelhet, legismertebb termékei a Diófa, Takarék és Magyar Posta márkanevekkel jellemzett befektetési alapok, de vélhetően kezel nyugdíjpénztári és biztosítói vagyont is.

A hazai építőiparról beszélnek majd a szakértők a február 27-én megrendezésre kerülő Építőipar 2020 konferencián.

Az alap méretét jól mutatja, hogy az Erste és az OTP után a Diófa Alapkezelő rendelkezik a legnagyobb hazai nyilvános és nyíltvégű ingatlanalappal. Az elmúlt fél évben azonban a MÁP Plusz népszerűsége is hozzájárult ahhoz, hogy a befektetők jelentős tőkét vontak ki a befektetési alapokból, így az ingatlanalapokból is. Feltehetően ez sem teremtett könnyű helyzetet a Diófánál, ráadásul a Magyar Posta és a Takarékbank hálózatában eladott alapokat a posta már nem is értékesíti.

A Diófa Alapkezelő által kezelt alapokban található többek között

  • az Alkotás Point irodaház
  • a Dél-Pesti Ipari Park,
  • az Óbuda Gate irodaház
  • a Váci 17. irodaház és a
  • Shopmark bevásárlóközpont (korábban Europark).

Az Index információ szerint a vevő az Indotek Csoport egyik projektcége lesz, az eladó pedig vélhetően minden eddigi tulajdonos, vagyis elsősorban az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt, de kisebbségi tulajdonosként az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. és a Status Capital Zrt. Jellinek Dániel a hazai ingatlanpiac legbefolyásosabb szereplőinek egyike, aki a Portfolio által összeállított top 50-es listán is szerepel. 

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Alkotás Point

Alkotás Point

1123 Budapest, Alkotás út 50
Kiadó terület: 1140 m2
Bérleti díj: 15 – 15.5 EUR
Átadás:
2002

Ajánlatot kérek
Eszaki Aramlat robbantas
tőzsde
Orbán Balázs interjú
budapest shutter 4
Putyin kifakadt: Ön megőrült? Soha nem adjuk vissza a Krímet
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. szeptember 12.
Sustainable World 2023
2023. szeptember 12.
Követeléskezelési trendek 2023
2023. szeptember 19.
Private Health Forum 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
budapest shutter 4