Prémium

Belső Ellenőrök Nemzetközi konferenciája az MFB részvételével (x)

Portfolio
A Belső Ellenőrök Intézetének (IIA) Európai Szövetsége (ECIIA) 2009. október végén Rómában megtartott nemzetközi konferenciájának mottója a "Globális biztonságérzet, a kockázatok és lehetőségek feltárása és felvigyázása" volt. A rangos eseményen hazánkat az IIA tagjaként az MFB Zrt. és a Belső Ellenőrök Magyarországi Szervezete képviselte.
A kétnapos konferencián a nemzetközi szakmai szervezet elnökei kerekasztal beszélgetések keretében tekintették át a belső ellenőrzés aktuális helyzetét, ahol olyan rangos előadók osztották meg szakmai tapasztalataikat, mint Richard Chambers, az IIA elnöke, Carolyn Dittmeier, az Olasz IIA elnöke, CAE Poste Italiane Group. Az esemény mintegy 400 résztvevője az előadásokat és vitákat plenáris üléseken és hat szekcióban zajló kerekasztal beszélgetéseken hallgathatták meg.

Az egyes szekciókban a pénzügy, a közszféra, a kockázatmenedzsment, a szervezetirányítás, az informatika és az etika témaköreit járták körbe a szakemberek, de a napjainkban zajló gazdasági-pénzügyi válság problémái is jelen voltak az előadások mindegyikében. Különösen nagy hangsúlyt kapott a belső kontrol rendszer hatékony működésének fontossága, a kockázattudatos vezetés, az informatikai biztonság, valamint a tisztességes üzleti magatartás elve és gyakorlata.

A szakkonferencia legfőbb üzenete az volt, hogy a belső ellenőrzésnek a múltba tekintés helyett egyre inkább a jövőre, a stratégiai célok megvalósítására kell koncentrálni és az ellenőri tevékenységet egyre inkább a megelőzésre kell fókuszálni. Proaktív szemlélettel, az üzleti folyamatok folyamatos értékelésével kell a felső vezetés, az audit és felügyelő bizottságok munkájának hatékony támogatását biztosítani.

A 2009 tavaszán létrehozott Ad Hoc Banki Tanácsadói Csoport a szakkonferencián beszámolt tevékenységéről. A csoport kérdőíves módszerrel és interjúkkal elemezte elsősorban a nemzetközi tevékenységet folytató bankok belső ellenőrzésének a helyzetét. A tapasztalatokat összegző tanulmány, amely tizenhárom ajánlást fogalmaz meg, könyv formájában is megjelent.

(x)
Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
DurerPark_05