Prémium

Hab a téglán - egyszerűbb és gyorsabb a falazás az új technológiával (x)

Portfolio
Több ezer éves története során számtalanszor elhangzott, hogy a tégla idejét múlt építőanyag, a falazás pedig elavult építési technológia. Az idő azonban mindig bebizonyította, hogy a tégla, és a téglából készült falazat igenis képes az innovációra, és a legkorszerűbb technológiákkal is felveszi a versenyt. Erre bizonyíték, hogy a Wienerberger által kifejlesztett új falazási technológia, a POROTHERM PROFI DRYFIX az Innovációs Nagydíj Pályázaton kiemelt elismerésben részesült. A POROTHERM PROFI DRYFIX technológia alkalmazásával az energiafelhasználás optimalizálásához is hozzájárulhatunk, kiemelkedő hőszigetelést és energiahatékonyságot érhetünk el.
Egyszerű, könnyen elsajátítható technológia - mintha építőkocka volna
A tégla, mint falazóelem és a téglából épülő falazott falszerkezetek a legutóbbi 20 évben hatalmas fejlődésen mentek keresztül. A korábban verejtékes munkát igénylő falazást mára már szinte felváltotta a fehér kesztyűben is végezhető PROFI falazási technológia, melynek építése egyszerű, könnyen elsajátítható.
A Wienerberger csiszolt tégláival eddig dolgozó kivitelezők szerint, az új technológia egyáltalán nem bonyolult, bármelyik kőműves számára azonnal megtanulható, ezért a felfekvő felületein síkra csiszolt falazóelemből álló, milliméteres pontosságú POROTHERM PROFI rendszer méltán lett gyorsan sikeres a kivitelezők és az építtetők körében is. Bár első hallásra irreálisnak tűnik a mérettűrés, a kezdő sor elhelyezése után - a nagyfokú pontosságnak köszönhetően - szinte elenyésző a habarcsolási, az igazítási munka, ezáltal a falazat építési sebessége robbanásszerűen megnő, és a \"végtermék\" is láthatóan szebb lesz. A Wienerberger a legújabb falazási technológiáját a POROTHERM PROFI rendszer szellemét megtartva, azt továbbfejlesztve hozta létre a POROTHERM PROFI DRYFIX rendszert.
A rendszer elemei
A DRYFIX rendszer egy valamennyi részletében pontosan megtervezett, kidolgozott falazási rendszer, mely a PROFI tégla alkalmazására épül, ez biztosítja a milliméteres pontosságot.
A POROTHERM PROFI építési rendszer bevezetésével a magyar építési piacon minőségi váltás következett be a téglaépítés terén. Nem csak az építési sebesség növekedése hozta újra versenybe a téglafalakat, hanem az esztétikum és ezáltal a megbízhatóság is: a nagyfokú pontosságnak köszönhetően a falazatban eddig kényszerűen megjelenő vízszintes habarcsfugák szinte teljesen eltűntek, a vakolat számára egyenletesebb felület alakult ki.
A DRYFIX technológia a fent említett PROFI téglák mellett immár nem a klasszikus értelemben vett habarcsot használja az egyes sorok egymáshoz rögzítésére, hanem egy speciális, igen erős ragasztóhabot. A ragasztóhab felvitele a habarcsterítésnél is gyorsabb, a falazás sebessége a Profi rendszerrel elért növekedést meghatványozza.
Miben tud többet a Dryfix?
A DRYFIX komplett rendszer révén mindazon előnyöket nyújtja, amelyet a korábban megszokott POROTHERM falazási rendszerek biztosítottak.
A falazóelem és a kötőanyag speciális kapcsolata révén olyan építési rendszer jött létre, mely a DRYFIX ragasztóhabnak köszönhetően akár -5°C foktól is alkalmazható. A korábban kényszerűen munkaszünettel töltött téli időszakban immár technológiai akadálya sincs a falazásnak.
A DRYFIX kötőanyag a DRYFIX ragasztóhab egy olyan speciális pur-hab alapú ragasztó, mely gyorsan köt, és nagy kötőerővel rendelkezik. Nagyméretű húzószilárdságának köszönhetően felhasználási köre a falazatokon belül valószínűleg csak bővülni fog. A DRYFIX ragasztóhab az építőiparban már ismeretes pur-hab flakonos kiszerelésben kerül a felhasználóhoz, amely nagyban könnyíti a bedolgozását, ugyanis nincs szükség külön célszerszámra, mellyel fel kell hordani és el kell egyengetni a falazat sorai közti kötőanyagot. Azon túl, hogy a bedolgozás gyorsabbá válik, nincs szükség a célszerszámok hosszadalmas tisztogatására sem, a kifújópisztoly egy egyszerű mozdulattal tisztítható. A falazás sebessége a Profi falazáshoz képest akár 30 %-kal is gyorsabb lehet.
A falazás a DRYFIX-szel immár tényleg egy tiszta, fehér kesztyűs munka lesz, nincs szükség az építéshelyen a kezdő sor elkészítése után falazóhabarcsra, illetve sokkal egyszerűbbé válik a kötőanyag felhordása is.

A DRYFIX rendszerben a 6000 éves múlt és a XXI. Sz.-i jövő talál egymásra. Reményeink szerint mindenki megelégedésére, hisz tervező, kivitelező, beruházó, építtető egyaránt jobb minőségű, gyorsabban elkészíthető, szebb falazatot kap. Leghosszabb ideig persze a bentlakó élvezheti a téglafal áldásos tulajdonságait, a hagyományos falazási technológiához képest megnövekedett hőszigetelést és hőtárolást, az egészséges páraháztartást a kitűnő lakóklímát. Mindezt gazdaságosan, idő- és energiatakarékosan megépített, energiatudatos otthonában. Ma Magyarországon az elérhető legkorszerűbb téglatechnológia a DRXFIX. Ez a hab a tortán! Vagy a téglán?

A POROTHERM PROFI DRYFIX falazási technológiáról bővebb információk a http://www.wienerberger.hu weboldalon találhatók.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
441233964_986707256137958_4000068909756224959_n