Prémium

Megéri külföldi gyakornokot foglalkoztatni? - "Úton a sikerhez" konferencia (x)

Portfolio
Egy szervezetnek sok előnye származhat egy külföldről érkező gyakornok foglalkoztatásából - derült ki az AIESEC Budapesti Corvinus Egyetemen működő irodájának "Úton a sikerhez" konferenciáján.

Az április 29-én a Corvinus egyetem díszelőadójában lezajlott konferencia fő témája a várható gazdasági trendek feltérképezése volt, melynek kapcsán a vállalati, non-profit és állami szféra előadói az Európai Uniós pályázati lehetőségekről valamint a külpiacra lépés előnyeiről osztották meg tapasztalataikat.

A konferenciát Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kezdte meg, aki Magyarország jövőbeli lehetőségeiről tartott előadást a változó globális gazdasági környezet fényében. Számos fejlődési útvonalat említett, ám kiemelte a jelenlegi helyzet veszélyeit is. Ezt követte Dr. Bárczay András, az Euler-Hermes Magyar Hitelbiztosító Zrt. elnök-vezérigazgatójának előadása a külföldi piacokon való részvétel előnyeiről, melyben ugyanakkor felhívta a figyelmet a külpiacra lépés nehézségeire is. Rávilágított arra a tényre, hogy a globalizáció megjelenése megszünteti azt a szemléletet, mely szerint erős különbség húzódik a hazai és a külföldi piacra való termelés között. Mivel Magyarországon is egyre több külföldi cég jelenik meg, a korábban érezhető eltérések folyamatosan halványulnak. A vállalati szektor számára Gáspár Bence, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. kommunikációs főosztályvezetője adott hasznos tanácsokat az Európai Uniós pályázatokkal kapcsolatban; megismerhették az elbírálási folyamat lépéseit, valamint a pályázati díjak elosztásának kereteit.

A konferencia második fele az AIESEC által kínált lehetőségeket mutatta be. Scharnitzky Máté, a Corvinus egyetemi iroda elnöke röviden ismertette a szervezet felépítését, majd a megvalósult együttműködésekről esett szó a Nemzetközi Szakmai Gyakorlati Program kapcsán. Hasznos Marcin, az Organica Zrt. vezérigazgató-helyettese és Kardos István, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének igazgatója beszélt tapasztalatairól. A két szervezet igen különböző okok miatt döntött a programban való részvétel mellett, azonban mindketten elégedettségüket fejezték ki a gyakornokok munkájával kapcsolatban.

Az Organica Zrt. kínai terjeszkedését szerette volna könnyebbé és hatékonyabbá tenni, ennek érdekében egy gazdasági területeken is jártas kínai fiatal fogadása mellett döntött. Az ideérkező gyakornok segített leküzdeni a nyelvi korlátokat, egyszerűbbé tette a kínai partnerekkel történő kapcsolattartást, valamint elősegített a nemzetközi terjeszkedés miatt elkerülhetetlen munkanyelvváltást.

A Vöröskereszt tranzit foglalkoztató háza gazdaságilag sikeres működtetéséhez vette igénybe egy AIESEC-es fiatal segítségét. A külföldi gyakornok munkája nagyban hozzájárult egy pályázat elnyeréséhez, amely lehetővé tette a ház fenntartását. Kardos István fontosnak tartotta kiemelni azt, hogy az ideérkező egyetemistának sikerült gyorsan beilleszkednie, megkönnyítve ezzel a nagyszámú önkéntes csapattal való együttműködést.

Résztvevő partnereinknek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy megtiszteltek bennünket jelenlétükkel. Amennyiben Ön még nem partnerünk, és szeretné jobban megismerni a tevékenységünket látogassa meg honlapunkat a bce.aiesec.hu címen. Reméljük mihamarabb Önt is partnereink körében üdvözölhetjük!

(x)
Kiszámoló

A kínai szellemvárosok

Kínában több tízmillió üres, gyakran félkész lakás van, a világ végén, ahol senki nem akar és soha nem is fog akarni lakni. (Optimista becslések szerint minden német háztartásnak jutna egy

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Park22_1