Prémium

Amerikai MBA Budapesten (x)

Portfolio
Interjú Dr Buzády Zoltánnal az MBA programok igazgatójával.
A CEU Business School olyan szakembereket képez, akik a világon bárhol sikeresek az üzleti életben. Hogyan készíti fel az egyetem diákjait arra, hogy napjaink összetett üzleti világában sikeresek legyenek?



Amerikai MBA Budapesten
Üzleti iskolánk nemcsak Közép-Európában ismert és népszerű, hiszen 25 éves fennállása alatt a világ minden szegletéből érkeztek hozzánk diákok. Tanulóink jogos elvárása hogy a világ mostani igényeihez igazodó, modern és gyakorlatias ismereteket szerezzenek, aminek köszönhetően gyorsan el tudnak helyezkedni, illetve azok, akiknek van állása, a cégen belül magasabb, nagyobb kihívást jelentő pozíciókhoz juthassanak. Ezért folyamatosan frissítjük a tananyagunkat,a vendégelőadók listáját, és együtt dolgozunk a piaci élet meghatározó szereplőivel.

Az egyetem feladata, hogy a legjobb tanárokat szerezze meg egy adott témában. Tanári karunk nemzetközi, előadóink a legjobb egyetemeken szereztek doktori címet (pl. Insead, Yale, Harvard), és kapcsolatot tartanak a piacvezető nagyvállalatok hazai és külföldi vezetőivel. A diákok kiválasztásánál a felvételi folyamat több lépcsős, amelynek végén valamennyi jelölt egy személyes, szóbeli beszélgetésen vesz részt. Fontos számunkra, hogy a hozzánk kerülő diákok vezetői potenciállal rendelkeznek.
Képzéseink interaktívak, kis létszámú osztályokban folynak.

Az iskola különlegessége abban rejlik, hogy a régióban elsőként kínált amerikai MBA diplomát. Hogyan építkezik az egyetem ebből az örökségből?

Az egyetem immár 25 éves, a rendszerváltás előtt alapította Soros György, Amerikában élő filantróp üzletember. Akkoriban az amerikai típusú tanítás, az un. nyugati módszer valóban újnak számított. Ez most már nem elég. Mostani hallgatóink már egy egészen más nemzetközi mércével találkoznak. Diákjaink különböző esettanulmányokat dolgoznak fel a nálunk töltött idő alatt, valós feladatokat kell megoldaniuk, melyeket közvetlenül a versenyszféra szereplőitől kapnak. Például az egyik nemzetközi logisztikai cég azzal bízta meg jelenlegi hallgatóinkat: készítsenek tervet arra, hogy Észak- Afrikában hol lenne érdemes raktárakat létrehozni. (Ez az ún. Action Learning - akció tanulás, amelynek során különböző diákcsoportok együtt egy valós céges megbízatáson dolgoznak, majd a cégeknek prezentálnak.) Nálunk az amerikai diploma egyenlő a nemzetközi szaktudással. Focista példával élve, mindenkinek magának kell eldöntenie, milyen ligában szeretne játszani, helyi ligában, országosban vagy a nemzetközi színtéren. Mi a legutóbbiban nagyon jók vagyunk, de ezzel a tudással természetesen a helyi piacon is megállják a helyüket.

Amerikai MBA Budapesten
Új lehetőségként a Full-Time MBA program résztvevői 1 hónapot New Yorkban tanulhatnak. Beszélne erről bővebben?

Az 1 hónapos New Yorki tanulás nagyon izgalmas kezdeményezés. Ez idő alatt személyes kapcsolatokat építhetnek fel cégekkel, befektetőkkel, bankárokkal, lehetséges munkaadókkal. New York nemcsak mint város érdekes, de mint a világ legversenyképesebb piaca is. És ha a legjobb piacon jó egy termék, akkor nem kell aggódni, hogy a többi piac befogadja-e. Az egyetem MBA diplomája is New York állam által akkreditált.

Sokan félnek feladni állásukat egy nappali képzés miatt. Mi szól mégis emellett?
Van hétvégi MBA képzésük is?


Az egyik legnehezebb kérdés a diákok szempontjából, hogy nappali vagy levelezős képzést válasszanak-e. A Full-Time MBA az iskola zászlós hajó programja. Napközben, teljesen elszakadva a munkahelyi, hétköznapi gondoktól, jobban el lehet merülni a tanulás folyamatában. A nappali képzés résztvevői több projektet tudnak vállalni és megoldani, több kreditet szereznek. Sokan használják a diplomát teljes karrierváltásra.

Az Executive MBA (hétvégi) programunk nem szakítja ki a diákokat a munkahelyi környezetből, bár a munka-család-tanulás egyensúly megteremtése nagyon nehéz. Viszont a megszerzett tudást azonnal tudják alkalmazni a munkahelyükön. Az Executive program résztvevői hosszabb ideig maradnak az egyetem kötelékében, 48 kreditet kell két év alatt elvégezni.

Milyen jelentkezőket várnak?

Motivált jelenlegi vagy leendő vezetőket várunk. Megvizsgáljuk karrierjük útját és a jelentkezők jövőbeni terveit. Nagyon fontos, hogy ezeket a terveket támogatni tudjuk.És fontos az is, hogy maga a jelentkező mivel tudja gazdagítani az osztályt, amelybe bekerül. Lehet ez a plussz az egyéni teljesítmény, vagy hogy izgalmas iparágból jön, esetleg egy érdekes országot képvisel. Olyan diákokat várunk, akik nyitottak arra, hogy időt, lelki energiát és pénzt áldozzanak a tudás megszerzésére és örömüket lelik a tanulásban, a személyes fejlődésben és a másokkal való közös munkában.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019