Prémium

Negyedszázados a Bankárképző és a BADI/Bankmenedzsment Program (x)

Portfolio
Felelős bankszakemberekre mindig szükség lesz!
Jubileumi évfordulóhoz érkezett a Bankárképző, a 25. születésnapját ünnepli 2013-ban. Lássuk mi is történt a Bankárképzővel az elmúlt 25 évben:

A Bankárképző éppen a rendszerváltáskor jött létre, a kétszintű Bankrendszer elindulásakor. A Társaság azzal a céllal alakult meg, hogy az újonnan működő kereskedelmi bankok, a központi bank, valamint a pénzügyi felügyelet munkatársai részére elérhető legyen egy nemzetközi színvonalú bankszakmai képzés. Ennek fényében, nemzetközi képzések és oktatási modellek tanulmányozását követően jött létre az első hazai Bankdiploma - ismertebb nevén BADI/Bankmenedzsment Program - a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködésével. A program sikeres teljesítését követően a hallgatók nemcsak a Bankárképző tanúsítványát kapják meg, hanem egy államilag elismert posztgraduális diplomát is szerezhettek, illetve szerezhetnek. A 25 év során a bankszakma, a pénzügyi piacok és a szabályozás változásával a Program is folyamatos fejlődésen ment keresztül, elsősorban a nemzetközi legjobb gyakorlatok és a hallgatói/munkáltatói igények figyelembevételével. Számos 15-25 éve végzett hallgató ma már közép- illetve felsővezetői pozíciót tölt be a banki, pénzügyi szektorban.

A mai BADI erőteljesen a gyakorlatban alkalmazható bankmenedzsmenti tudás átadására koncentrál - kevesebb elmélettel és több gyakorlattal -, hiszen ma már sok helyen elvárás, hogy a munkatársak alapvető szakmai ismeretekkel már rendelkezzenek. A mai BADI ezeket az alapvető ismereteket felfrissíti és mélyíti, de ami a legfontosabb valós példán alapuló projektfeladatok és esettanulmányok feldolgozásával adja át a bankszakmai tudást. Az időbeosztás ma jobban igazodik a munkaidőhöz oly módon, hogy a nagyon elfoglalt kollégák is részt tudjanak venni a képzésen, azaz a képzések főleg péntek délután és szombati napokon kerülnek lebonyolításra.

A program utolsó szemeszterében - az országban egyedülálló módon - a hallgatók egy bankszimulációs tréningen is részt vesznek, ahol egy "bankigazgató bőrébe bújva" 1-1 virtuális bankot irányítanak és vihetnek sikerre. Ez a bankszimulációs program már 25 éve az egyik leginkább kedvelt oktatási forma és tréning mind a hallgatók, mind a bankszakma számára.

A képzés sikerének kulcsa, hogy a programon a banki-pénzügyi világban gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező elismert szakemberek is oktatnak, kellően mély tudást nyújtva azoknak, akik ebben a szektorban hosszú távra terveznek.

Az elmúlt 25 évben részesei voltunk a bankszektor virágzásának és többszöri válságának is. Minden kornak megvan a sajátossága, nehézsége, de egyben szépsége is. A válságok arra is jók, hogy tanuljunk belőle. Valljuk, hogy felelős bankszakemberekre mindig is szükség lesz, s azért dolgoztunk, dolgozunk, hogy ennek a célnak mindenkor megfeleljünk.

A jubileumi évforduló alkalmából a 2013 szeptemberben kezdő hallgatók a 25 éves fennállásnak megfelelően 25% kedvezménnyel végezhetik a teljes programot.

A Bankárképzőről részletesen:


Negyedszázados a Bankárképző és a BADI/Bankmenedzsment Program

A BADI/Bankmenedzsment programról részletesen:


Negyedszázados a Bankárképző és a BADI/Bankmenedzsment Program

(x)
Kasza Elliott-tal

The Home Depot, Inc. - elemzés

A májusi Top 10-es listám hatodik helyezettje. A ROIC miatt figyeltem fel rá, amikor a listát nézegettem, és a chartja is tetszik, lehet benne pár hónapon belül egy jó beszálló.CégismertetőA

Kiszámoló

Raiffeisen Gold 2.0 vége?

Írtam nemrég, hogy kijött az új prémium csomag a Raiffeisentől és hát sokkal rosszabb lett. Nem csak az elvárt bejövő utalás lett lényegesen több, de az utalások ingyenessége is limitált l

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bármikor beleroppanhat Oroszország a háborúba, ha a Nyugat enged a riválisának

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hitelezés 2024
2024. május 14.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Hillside Bankers