Prémium

Ilyen egy igazi magyar sikersztori (x)

Portfolio
A rendszerváltáskor alapított Delta Truck Kft. 5 alkalmazottal és 1 millió forintos tőkével vágott neki a haszongépjármű forgalmazásnak, az azóta eltelt bő két évtizedben azonban hatalmasat bővültek: jelenleg 70 alkalmazottal és 2 milliárd forintos tőkével rendelkeznek. Idén egy szlovák leányvállalaton keresztül külföldi piacra is léptek, és a bérautó flotta bővítését is tervezik. A cég ügyvezető igazgatójával, Stefkó Péterrel beszélgettünk.
Portfolio: Mikor alapították, és milyen fejlődési pályát járt be a Delta Truck azóta?

Stefkó Péter: A Delta Truck Kft.-t 1991-ben, a VIA Bérautó Kft.-t pedig 1994-ben hoztuk létre. Mind a kettő fontos, ugyanis a VIA Bérautó a Delta Truck leányvállalata, melyen keresztül az anyacég teljes termékkínálata, sőt, azon kívül számtalan különböző méretű és rendeltetésű haszonjármű elérhető azok számára, akik nem vásárolnának, hanem bérbe vennének haszongépjárműveket. A cég profilja már eredetileg is használt teherautók forgalmazása és szervizelése volt, de ez azóta új gépkocsik eladásával és bérbeadással bővült. Mindkét céget a fuvarozás és szállítmányozás területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező magyar magánszemélyek alapították. A Delta Truck körülbelül 650 haszongépjárművet ad el évente, a VIA Bérautó pedig 550 haszongépjárműből álló bérflottával rendelkezik. Ez ma Magyarországon a legnagyobb bérautós flotta. A Delta Truck egyrészt szervizelést és vizsgáztatást is vállal, másrészt finanszírozási- és szolgáltatáscsomagokat kínál, legyen szó használt járműhöz kötött Casco biztosításról vagy éppen hosszú távú járműbérlésről.

P.: Számokban kifejezve hogyan bővült a cég az elmúlt bő két évtizedben?

S. P.: Az alapításkor 1 millió forintos tőkével és 5 alkalmazottal rendelkeztünk, jelenleg már 70 fővel dolgozunk, 8 milliárd forintos az éves árbevételünk, a cég saját tőkéje pedig körülbelül 2 milliárd forintot tesz ki.

P.: Melyek voltak az elmúlt évek legfontosabb beruházásai, és milyen forrásból valósították meg ezeket?

S. P.: 2002-ben adtuk át a szigetszentmiklósi telephelyünket, itt kínáljuk eladásra a nagy haszongépjárműveket, 2006-ban pedig a IX. kerületi bázisunkat adtuk át, ahol a kis- és közepes teherautókat áruljuk, szervizeljük és adjuk bérbe. A nagy beruházásokat banki hitelből valósítottuk be, de ezeket azóta már visszafizettük. Jelenleg nem ilyen jellegű beruházásokra készülünk, hanem a bérautó parkunk fejlesztését tervezzük. A bérautó flottánk jelentősen bővült már az elmúlt egy évben is, amelynek a finanszírozásában a CIB Bank segített nekünk, 500 millió forint erejéig részt veszünk a Növekedési Hitelprogramban. Emellett idén elindítottuk Szlovákiában egy leányvállalatunkat, itt a cél az, hogy megvessük a lábunkat ezen a piacon is.

P.: Foglalkoznak már a vállalat vezetésének utódlásával, a stafétabot átadásával?
S. P.: A cég egy jól strukturált menedzsmenttel rendelkezik, minden ágazatnak és területnek megvan a maga felelőse. Ugyan én vagyok az egyszemélyes vezető, de viszonylag kevés operatív feladatom van. Ennek ellenére egyszer majd foglalkoznom kell a cég utódlásának kérdésével, de most még nem gondolkozom ezen.

Ilyen egy igazi magyar sikersztori
A megjelenés támogatója a hazai vállalatok szakértő partnere, a CIB Lízing Zrt.

Mit mond a szakértő?

Ilyen egy igazi magyar sikersztori
Sikertényezők Szabados Richárd, a CIB KKV és Lízing Üzletágak vezetőjének szemével: - Kiemelkedő szakmai tapasztalat. - Folyamatos, megfontolt fejlesztések. - Jól strukturált, profi menedzsment.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Vadonatúj autóvásárlási támogatás jöhet Magyarországon
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hitelezés 2024
2024. május 14.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Ez is érdekelhet
Hillside Bankers